Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sosyalizmin Yenilgisi ve Geleceği

Hans Heinz Holz

Sosyalizmin Yenilgisi ve Geleceği Sözleri ve Alıntıları

Sosyalizmin Yenilgisi ve Geleceği sözleri ve alıntılarını, Sosyalizmin Yenilgisi ve Geleceği kitap alıntılarını, Sosyalizmin Yenilgisi ve Geleceği en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
(...)Hakikat, birbirine zit olan iki görüş arasındaki bir uzlaşma ile elde edilen herhangi bir şey değildir, tersine, gerçekliğin onun içerdiği olanakların bizim düşüncemizdeki doğru tarifidir. Bu nedenle, hakikate giden yolda fikirlerin çoğulluğu ne kadar gerekliyse, bilgi teorisinde çoğulculuk o kadar saçmadır. ( Birlik, Çoğulluk ve Çoğulculuk )
Sayfa 47 - Yordam KitapKitabı okudu
Haksızlığın ahlaki açıdan yargılanması anlaşılır bir şeydir, ama haksızlığı yargılamak kolaydır ve sonraki kuşaklar açısından bağlayıcı da değildir. Önemli olan, sınıf mücadelesinin tarihsel dönüm noktalarında bulunan ve kararlar almak zorunda kalan insanların karşılaştığı çelişkilerin tarif edilmesi ve kavranmasıdır. Bu çelişkileri akılda tutmak ve bunlardan gelecekteki davranışlar için kurallar çıkarmak gerekir. Çünkü sınıfsız toplum uğruna mücadele gelecekte de çelişkilerden arınmış olmayacaktır.
Sayfa 74
Reklam
(...)Bilimsel bilgiler, (bilim teorisyenlerinin adlandırmasıyla) bir “paradigma” içinde, yani gerçekliği açıklama modelleri ve gerçekliğin çerçevesini çizen modeller içinde gelişir.(...) ( Birlik, Çoğulluk ve Çoğulculuk )
Sayfa 47 - Yordam KitapKitabı okudu
(...)öylesine sorunlar var ki, onların etrafında toplumsal sistemleri aşan bir uluslararası işbirliği gerçekleşmekte ve kurumsallaşmaktadır.(...) ( Küresel Sorunların Evrenselliği )
Sayfa 53 - Yordam KitapKitabı okudu
İçerdiği bütün üretici güçleri geliştirme potansiyelini tüketmeden, bir toplumsal oluşum tarih sahnesinden çekip gitmez. Marks
Sayfa 46 - Yordam KitapKitabı okudu
Bilimsel-teknik devrimin nesnel sonuçlarının huzursuz ediciliği ölçüsünde, tek tek bireylerin bir dünya görüşüne sahip olması daha gerekli hale gelmektedir.(...) ( Küresel Sorunların Evrenselliği )
Sayfa 51 - Yordam KitapKitabı okudu
Reklam
(...)Ne Marx ve Engels ne de Lenin, bugün “global” olarak adlandırılan sorunların tahrip edici etkilerini önceden kestirebilmişti.(...) ( Birlik, Çoğulluk ve Çoğulculuk )
Sayfa 47 - Yordam KitapKitabı okudu
(...)Mitoloji, din, sanat ve felsefe, insanların bilincinde, gerçek varlığı temsil eder.(...) ( Tarihsel Materyalizm )
Sayfa 28 - Yordam KitapKitabı okudu
Küresel sorunlar, tek tek olguların birbirlerini koşullandırdığı bir bütünlük ilişkisi içinde ele alınmak zorundadır. Yoksul ülkelerin sefaleti ortadan kaldıramadığı sürece, ekolojik sorunların gerçek çözümüne ulaşılamaz. Ne var ki, yukarıda yoksulluğun diyalektiği olarak ifade ettiğimiz üzere, kapitalist gelişme, yoksul ülkelerin sefaIetini artırmaktadır. Kapitalizm, açlık, sıkıntı ve baskı ürettiği sürece, kalıcı barış sağlanamayacaktır. Artık değere el koyma, üretim ilişkilerinin ilkesi olarak kaldığı sürece, ne toplumsal zenginliğin adil paylaşımı ne de insan haklarının hayata geçirilmesi mümkün olabilir. Küresel sorunlar, bölünmez bir karmaşık bütün oluşturur. Materyalist diyalektik, bu bütüne nüfuz etmenin, çelişkilerini belirlemenin, bütünün biçimini ve hareket yasalarını açığa çıkarmanın ve çelişkilerden ve yıkıcı dinamiklerden arındırılmış bir sistem önermenin yöntemidir.
(...)Bilginin ilerlemesi anlayışların çoğulluğunu gerektirir.(...) ( Birlik, Çoğulluk ve Çoğulculuk )
Sayfa 47 - Yordam KitapKitabı okudu
Reklam
"İnsanların gerçeklik hakkındaki bilgileri ne kadar az ya da çarpıksa, ideoloji de o ölçüde fantastiktir; gerçeklik hakkındaki bilgiler ne kadar fazla ve kesinse, bilimsel bir dünya görüşüne de o ölçüde yaklaşırlar."
(...)Sermayenin değerlenmesi ilkesi, insanları, üretim sisteminin araçları haline getirir.(...) ( Küresel Sorunların Evrenselliği )
Sayfa 54 - Yordam KitapKitabı okudu
(...)Bilgi, basit bir şekilde sadece hakikatlerin (Wahrheiten) bulunması ile gelişmez; tersine daima hatalar ve hataların düzeltilmesi aracılığıyla gelişir.(...) ( Birlik, Çoğulluk ve Çoğulculuk )
Sayfa 47 - Yordam KitapKitabı okudu
İnsanın “doğayla alışverişi”, insan soyunun varlığını sürdürmesi ve gelişimi, yalnızca tüketim aracılığıyla değil, esas olarak üretim aracılığıyla gerçekleşir.(...) ( Birlik, Çoğulluk ve Çoğulculuk )
Sayfa 48 - Yordam KitapKitabı okudu
(...)Mevcut durumu ve güncel sorunları, bağlantıları kuran ve parçaları bütünden hareketle tanımlayabilen bir bilgi çerçevesinden hareketle değerlendirmek, politik SORUNLAR da karar verme yeteneği ve eylem doğrultusu açısından belirleyici önem taşır.(...) ( Birlik, Çoğulluk ve Çoğulculuk )
Sayfa 50 - Yordam KitapKitabı okudu
34 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.