Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Sosyolojinin Ana Başlıkları

Baykan Sezer

Sosyolojinin Ana Başlıkları Sözleri ve Alıntıları

Sosyolojinin Ana Başlıkları sözleri ve alıntılarını, Sosyolojinin Ana Başlıkları kitap alıntılarını, Sosyolojinin Ana Başlıkları en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Saint-Simon...
Yeni sorunlara kişisel kurtuluş yollarının dışında toplumda çözüm bulunabileceğini öğretecektir.
Sosyoloji toplumlara ve dolayısıyla tarihin akışına yön vermekle tarih işleyişini kavrayabildiğini ve bu işleyişe bir açıklama getirdiğini ister açık, ister kapalı ileri sürmektedir.
Reklam
...Ayrıca giderek sosyoloji çalışması yapabilmek için felsefe bilmek gerekliliğinden söz edilmiştir.
Batı uygarlığının yayılmasından bağımsız toplumlar kişiliklerini koruyacaklardır. Her toplumun kendi geçmiş deneylerinin oluşturduğu bir kültürü ve buna bağlı olarak bir kişiliği vardır.
Felsefenin yerini sosyolojiye bırakması
Roma döneminde batı dünya egemenliğini ele geçirdiğinde artık kendisi üzerine soru sorulmaktadır ve kendisi üzerine soru sorulmasını da kesinlikle istememektedir. Sorulacak sorulardan kendi dünya egemenliğini tartışma konusu yapacağı için kaçınmaktadır. Yeni çağda da durum çok farklı değil.
Farklı yasaların varlığı ile toplumlar arası farklılıklar yeryüzünün değişmez kaderi olmaktadır.
Reklam
Herhangi bir kavrama ve açıklama çabası olmadan bir olay önünde tutum takınabilmek söz konusu değildir.
... eğer toplumların güçleri tarihi birikimin bir ürünü olsa idi Osmanlı İmparatorluğu’nun dönemin en güçlü devleti olması gerekirdi. Oysa bütün onurlu geçmişine karşılık Osmanlı İmparatorluğu XIX. yüzyılda açmazlar içinde bulunuyordu.
Sayfa 193Kitabı okudu
Her olay, kendinden önceki olayların ölçülerini, deneylerini içinde taşır.
Sayfa 24
Reklam
Marx, Batı’da görüşleri kendi ortamı ve döneminden bağımsız ve mutlak öğretiler olarak ele alınıp değerlendirilen Hz. İsa’dan sonra ikinci kişidir.
Marx, XIX. yüzyılda Batı bilim ve bilincinin toplamı ve zirvesidir.
Kişilerin toplumsal hareketlilik olanaklarının geniş olduğu ölçüde toplumsal gerginlikler de azalacaktır.
Sosyoloji Önünde Doğu
Yine tartışmalarımız sonunda akılda tutacağımız ikinci bir konu da, sosyolojinin her şeyden önce toplumların kendilerinin bilincine varmalarından başka bir şey olmadığıdır.
Sayfa 171 - Doğu KitabeviKitabı okudu
Sorunlara eğiliş biçimimiz konunun belirlenmesinde en başta gelen etken olmakta ve yöntem sorununun bu konulara eğiliş biçimimizi de içermesi gerekmektedir. Sosyolojide yöntem konusu gerçekte sosyolojinin kendisi olmuştur.
49 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.