Borçlarınızı Ödemek İçin Ne Kadar İleri Gidebilirsiniz?

Squid Game

Sıralamalar

Zor oyunu bozar.
·160 syf.·
2025 50. kitabı
Zor oyunu bozar. Kimse bu hayata acı çekmek için gelmedi. Göz kamaştırıcı başarısı, bizi bu dünyadan soyutlasa bile, modern dünyanın şiddet barındıran, sert ve acımasız eleştirisidir bu dizi. Kadın ve erkek, 456 kişinin izole edildiği, akıl bozan, ezber bozan bir yapım. İçindeki şiddet oyunları, Kore’deki çocuk oyunlarından alınmış olsa bile, her seferinde adrenalin ve merak duygusu tavandaydı. Squid Game Felsefesi ve Squid Game Psikolojisi için o kadar güze bir inceleme yazdı ki Alper Turgay ben sadece bu kitabın da öksüz kalmasını istemedım. İşte Park Min Joon bu kitapta, dizinin arka planında kalanları bize açıklarken beyin yakan sorular sorup, oyuncuların ağzından dizinin farklı boyutlarını da açıklamış. Bildiğim tek bir şey var: Zor oyunu bozar. Kimse kötü olmak istemez, çaresiz kalmak hiç istemez. Çaresizlik insanı bazen hiç tahmin edemeyeceği yollarda yapayalnız bırakır. Oyuncu 456, oyunun baş kahramanı, göze çarpmaktan hoşlanmayan, kötü biri olmamak için kendini paralayan, 46 yaşında, hayata dair umudunu yitirmiş biridir. “Hayatımı değiştirecek talih kuşunu beklemeyi bırakalı uzun zaman oldu.” der. Evli ve mutluyken, işyerinde yaşadığı zor döngü onu çıkmaza iter. 218 numaralı oyuncu Cho Sang-woo ise kariyer yapmışken, bir anlık gafletle paranın büyüsüne kapılır ve yanlışlar yapar. 067 Kang Sae-byeok en masumlardan biridir. Kuzey Kore’den güneye gelip bocalama sürecinde yankesici olmuş, kardeşi için fedakârlıklar yapmak zorunda kalmıştır. 001 Oh Il-nam, asıl hayatla dalga geçen, sayılarla arası iyi olan ve parayı buldukça beynindeki tümörün verdiği ruhsuz tavırla, kendi çocukluğundaki oyunlardan insanların hayatını karıştıracak bir gariplikler silsilesi yaratmış biridir. Onun kafasında “insan insanın kurdudur.” Bu yolda eğlenecektik düşüncesiyle, gaddarca bir kafes inşa eder.
2022 5. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2022 21:51
Büyük bir merakla izlediğim dizinin yine aynı merakla okuduğum kitabı ile geldim. ‍️ Squid Game Dizisi, bu kadar büyük bir başarının beklenmediği fakat kısa sürede milyonların izlediği Netflix in orjinal dizisi. Peki bu dizinin, yazım aşamasından itibaren nasıl oluştuğunu merak ediyor musunuz? O zaman sizi bu kitabı okumaya davet ediyorum Kitabı, dizinin hikayeleştirilmiş hali olarak düşünmeyin hatta dizi, 1-2 kısa bölümle baştan sona anlatılıyor. Asıl güzel kısmı bence işin arka kısmında olanların anlatılmasıydı. Mesela dizinin senaryosu ilk 2009’ da yazılmış fakat okuyan hiç bir yapımcı tarafından kabul görmemiş. Ta ki Netflix yeşil ışık yakana kadar. Bunun dışında dizideki oyunların Kore’nin meşhur çocuk oyunları olduğunu ve oyunların hem dizideki hemde orjinalindeki tariflerini öğreniyoruz. Kurgunun çıkış noktası, amacı, karakterlerin oyuna katılmadan önceki sebeplerinin ayrıntılı anlatımı, oyuncu numaralarının gizemi, dizinin maliyeti ve elde ettikleri, çalıntı iddialarının açıklamaları, dizinin yaratıcısının sırları ve bu süreçte yaşadıkları, sosyal medyadaki tartışma konuları, başrol oyuncuları hakkında kısa bilgiler, dizideki göze batan hatalar ve açıklamaları gibi dizi ile ilgili merak edilen her şeye değinilmiş. Ayrıca bu dizi sayesinde Kore yapımlarına merak sardıysanız sizin için bir sürü Kore yapımı film ve dizi önerileri verilmiş. Kitabın sonunda ise dizi ile ilgili mini bir test ile karşılaşıyorsunuz. Testin sonunda elde ettiğiniz doğrular sizin hayranlık seviyenizi belirliyor Benim hayranlık seviyem, üçgen sembollü gardiyan çıktı . Kısacası keyifli bir kitaptı ve bence diziyi izledikten sonra okumalısınız yoksa pek bir şey ifade etmez diye düşünüyorum. Ve sanırım 2. Sezonunda yapılmasına karar verilmiş Dizinin hayranları için bu kitap size bir rehber
2022 1. kitabı
Uzun süredir kitap okuyamamıştım ve açılışı Squid Game ile yapayım dedim. Herkesin konuştuğu diziyi izlememek için direnmiş ama kısa bir süre sonra bu direnişi kaybetmiştim. Ve sonunda diziyi ben de izlemiştim. Gerçekten de övüldüğü kadar hoşlandım mı evet, güzeldi. Söylendiği gibi 'wöööw çok kanlı, iğrenç' miydi bana göre hayır Neysee diziyi bitirdikten bir süre sonra kitabı elime ulaştı ve kitabı daha severek okudum. Öncelikle kesinlikle diziyi izleyip sonra kitabı okumalısınız ki kitap da size aynı şeyi söylüyor. Kitapta bahsedilen ayrıntılar diziyi tekrar izlemek istemenize sebep olabilir. Kitapta karakterlerden oyunlara, kitabın yazılış sürecine ve daha birçok şeye değinilmiş. Kitabın baskısına gelecek olursak şa-ha-ne! Kitabın baskısı, yazı rengi, iç tasarımı çok güzel. Kitabın sonundaki testi de çözün sonuçları yorumlara yazın ️ #kitabınkonusu ise Gırtlağına kadar borca, belaya ve pisliğe bulaşmış olan 456 kişi, gizemli bir organizasyon tarafından özenle seçilir. Bu organizasyon onlara hayatlarını kurtarmak için son bir şans teklif eder, bu şans aynı zamanda ölümcül sonuçlara yol açacak tuzakları da içinde barındırır. Tehlikeli, ölümle sonuçlanan ve kazanana vaat edilen yüklü miktarda bir para ödülü var. Bu daveti kabul eder misiniz? Eğer evet iste artık Numara 457'siniz ve oyuna dahilsiniz...
Puan vermedi·160 syf.·
2022 10. kitabı
"Kim büyüdüğünde kaybettiğin zaman gerçekten öldüğün bir oyuna katılacağını söyleyebilirdi ki?" Borç batağına saplanmış bi sürü insan ve bir kart oyunu. Daha fazla kazanmayı vaad eden gizemli bir adam. Kabul edenler, gizemli bir şekilde götürdükleri yeri görmemeleri adına gazla bayıltılırlar. Uyandıklarında kendilerini 456 kişinin olduğu ranzalarla dolu dev bir yatakhanede bulurlar. Oyuncuların içinde beyninde tümor olan yaşlı biri vardır o da 001 numaralı Oh ll-nam'dır. Oyun kurallarına göre bir kez oyuna katılmayı kabul eden oyuncular bu karardan cayamazlar ve oy çokluğu sağlanırsa oyun sona erer. İlk oyun olan kırmızı ışık- yeşil ışık'dan sonra elenen çok sayıda yarışmacı olduğu için kalanlar oyunu oy çokluğu ile sonlandırır. 456. yarışmacı Seong Gi-Hun çıkınca ilk iş soluğu karakolda alır. Yaşadıklarını anlatır fakat kimseyi inandıramaz. Bir tek polis Hwan Jun-ho bu olayın peşine düşüp gizlice içeri sızacaktır. Dışarı çıkan yarışmacılar daha da hırslanıp tekrar içeri girerler ve oyunlar devam eder. Kırmızı ışık- yeşil ışık oyunundan sonra Ppopgi (dalgona şekeri) oyunu oynanır. Kazananların arasındaki zayıfların da elenmesi için yarışmacılar manipüle edilir ve birbirlerini öldürmeye karar verirler. Asıl oyunlar arasında olmayan gece dövüşü yatakhane tamamen karanlıkken gerçekleşir. Kural yoktur, amaç hayatta kalmaktır. Hayatta kalanlarla halat çekme yarışı yapılır. Sıradaki oyun bilye oyunudur. Seong Gi-Hun ile Oh ll-nam eşleşir. Geriye cam köprü ve yapımın ismi de olan sqiud game yani kalamar oyunu kalır. Tek bir kişinin sağ kaldığı 45.600 milyon Won kazanmayı vadeden bir oyun kurgusu ile dizi olan kalamar oyunu yani squid game son zamanların en popüler dizisi halini almıştı. Maliyeti 1,8 milyon euro olan yapım, en pahalı kore dizisi ünvanı almıştır. Kitabında ise
Korku-Gerilim
2022 9. kitabı
Borç batağındasın ve bundan kurtulmak için sana bir fırsat sunuluyor hemde düşündüğünden de fazla miktarda para. Kesinlikle onu kazanmak için elinden geleni yaparsın. Bu oyunda sen kazan diye kurulmuş bedelleri ile... Son zamanlarda çok bahsedilen netflıx dizisi #squidgame kitabı ile sizlerleyim. 2021yılına damga vuran dizisi olan sistemi sorgulayan kurgusu ile dikkat çekiyor. Diziyi izlemiş olsamda kitap izlemişim gibi tad bıraktı, ilk fırsatta izleyeceğim. Kazanma uğruna en yakını dahi olsa öldürme fikri ne kadar vicdansızca gelsede içinde bulundukları durum ve mecbur bırakılmaları, insanların çaresizliği ve gerçeği ile yüzleştiriyor. Kitabı okuyanlar oyuna dahil oluyor 457 kişi olarak. Dizinin detaylarını öğreniyor, sonundaki testle ne kadar hayran olduğunun sonucunu veriyor. Çocuk izleyicisinin çoğunlukta olduğu bu diziyi gerçek dünyanın acımasızlığı ile yüzleşmeden izlememelerini isterdim. Kazanan ve kaybedenlerin gerçekliğinin farkına vararak görmeleri için. Merak edenlerin okumasını tavsiye ederim.
2022 15. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2022 21:15
Kitap hakkında konuşmadan önce kısaca diziden bahsedeyim. Boğazına kadar borca, belaya ve pisliğe bulaşmış olan 456 kişi, gizemli bir örgüt tarafından özenle seçilir. Bu organizasyon onlara hayatlarını kurtarmak için son bir şans teklif eder, bu şans aynı zamanda ölümcül sonuçlara yol açacak tuzakları da içinde barındırmaktadır. Yıllardır neredeyse sadece Kore dizileri izleyen ben Squıd Game yayınlandığında burun kıvırıp izlememiştim. İşin komik yanı hiç Kore dizisi izlemeyen arkadaşlarım bu diziyi izleyip 'Squıd Game dizisini mutlaka izlemelisin' dediklerinde, ortadaki tezatlığı fark etmişsinizdir. Dizinin kitabı yayınlandığında, diziyi izlemedim ama kitabı okumalıyım dedim ama kitabı elime alıp ilk sayfayı açtığımda bir de ne göreyim karşıma uyarı çıktı. Ben de o uyarıyı dikkate alarak önce diziyi izledim. Dizi farklı ve güzeldi (Kötü olan Kore dizisi yoktur zaten) Sonrasında kitabı yeniden elime aldım. Kitapta ilk olarak bölümlerin özetini ve gözümüzden kaçan ayrıntılara yer verilmiş. Hemen hemen her ayrıntıyı fark ettiğim için kendimi tebrik etmeden geçemedim bu arada. Sonrasında dizideki 4 ana oyuncunun hayat hikayesini karakterlerin ağzından öğrendik. Beni en çok etkileyen 067 numaralı oyuncu olan Kang Sae Byeok oldu. Dizide de favori karakterimdi zaten. Oyunlar ve nasıl oynandığı hakkında bilgilerin verildiği bölümde ilk kez bu diziyle ismini duyduğum Kalamar Oyunu ve Ddakji (Kağıt çevirme) oyunu gerçekten ilgimi çekti. Yine Squıd Game ile ilgili sayısal verilerin yer aldığı bölümde 6 sayısıyla ilgili verilen bilgiye çok güldüm.(okuyunca ne demek istediğimi anlayacaksınız) Diziyi izlerken aklıma durmadan okumayı çok sevdiğim Açlık Oyunları serisi geldi ki diziyi bitirir bitirmez zaten ilk işim seriyi yeniden okumak olmuştu. Kitapta da bu benzerliklere
2022 3. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2022 19:40
Merhaba, biliyorsunuz ki Squid Game 2021 yılında en çok gündem olan dizilerinden birisiydi ayrıca seveni olduğu kadar sevmeyeni de çok. Kitapta diziyi izleyenlerin gözünden kaçırabilecek detaylar oldukça ayrıntılı bir şekilde yazıyordu ama şunu önceden söyleyim diziyi izlemediyseniz kitap spoilerle dolu. Dizisini severek izledim kitabını da severek okudumYayınevi oldukça başarılı bir iş çıkarmış ortaya içeriği, tasarımı her şeyiyle çok güzel bir kitaptı. #arkakapak Gırtlağına kadar borca, belaya ve pisliğe bulaşmış olan 456 kişi, gizemli bir organizasyon tarafından özenle seçilir. Bu organizasyon onlara hayatlarını kurtarmak için son bir şans teklif eder, bu şans aynı zamanda ölümcül sonuçlara yol açacak tuzakları da içinde barındırır. İçinde bulunduğumuz sistemi derinine sorgulatan Kalamar Oyunu (Squid Game) son günlerin popular teması Battle Royale ve Manga gezegeninin bileşenlerini bir araya toplayarak dünya çapında çok büyük bir başarı yakaladı ve dikkatleri üzerine çekti. K-Dünyası, dizinin geleceği, dizideki karakterler, oyunlar ve gözden kaçırdığınız tüm detayları bu kitapta bulabilirsiniz.
2022 3. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2022 20:02
Artık duymayan yoktur Squid Game dizisini. Öncelikle kitabı merak ediyorsanız diziyi kesinlikle izleyin çünkü izlemediğiniz takdirde hiçbir şey anlamayacaksınız, sonuçta dizinin kitabı yani başka ne anlatacak kitapta Dizide gözümüzden kaçanlar, karakterlerin neden bu oyuna düştükleri, çalıntı mı gibi bir çok bölümü bulunuyor. Kısacası dizi hakkında çok güzel bir rehber niteliğinde. Ayrıca kitabın içinden bir adet poster ve "Oyuna var mısın numara 457?" yazılı bir kart çıkıyor. Dizinin müptelası iseniz bence kaçırmayın derim, diziye dair her şey burada çünkü
Eh işte
2022 20. kitabı
Okunma: 02 Mart 2022 14:33
️Bir çırpıda bitirdiğim, ah hemen 2. Sezon gelse de izlesek diye beklediğim, böyle farklı içeriklerle gelin anam bıktık yaz dizilerinden dediğim, bambaşka içerikte harika bir diziydi kendisi. ️Bir de kitabına bakayım nasılmış dedim. - ilk 50 sayfada koca sezonun özeti var. Sonrasında da oyuncular hakkında oyuncuların dilinden anlatımlara yer verilmiş. - 3. Bölüm dizideki oyunların nasıl oynandığı hakkında yazılmış, ardından da dizideki rakamların gizeminden bahsedilmiş. Başlığa aldanıp çok da gizemli şeyler düşünmeyin. Diziden elde edilen gelir, izlenmeler, takipçi sayıları gibi basit rakamlar yazılmış sadece. - Son olarak da çalıntı dizi olup olmadığından, benzer dizi ve filmlerin içeriklerinden, esinlenilen sanatçılardan bahsedilmiş. - Sayfa 143’de Kalamara 3 Ahtapot bölümünde belki gözden kaçırmış olabileceğiniz hatlardan bahsedilmiş. Bu bölümü sevdim. ️Gerek var mıydı okumaya? -Yoktu.
2022 15. kitabı
Netflix'e damga vuran Squid Game dizisini ilgiyle izlemiştim. Tabi diziye birçok açıdan eleştiriler oldu. Kitap bir nevi eleştirilere yanıt veriyor. İçerisinde oyuncuların hayatlarını, oyunların detaylarını, izlerken farketmediğimiz hataları, dizinin çıkış süreçleri gibi bir çok konuda akılda kalan soru işaretleri veya merak edilen konulara cevap veriliyor. İçerisinde 6 adet eski çocuk oyunları bulunan platformda son kalan kişi 40 milyon dolarlık ödülün sahibi olacaktır. Ancak tek sorun bunun için öldürmeleri gerekmektedir en yakınını bile. Buda bence paranın, muhtaçlığın insana neler yaptırabileceğini acımasız bir şekilde göstererek ince bir mesaj veriyor. Her ne kadar küçük çocuklar izlemiş olsada onlar için sakıncalı bir diziydi. "İşte o zaman hayatım değişti. O anda ileride asla telafi edemeyeceğim bir şekilde kendimi mahvetme döngüsüne girdim." #bloghemsire #hayriyeesahn #hayriyeninblogu #okudumbitti #kitapönerileri #bookstagram #kitaptanıtım #kıtaptavsiyesi #kitaplar #kitapiçin #kitapkurdu #kitapsevgisi #kitapokumak