Büyük bir merakla izlediğim dizinin yine aynı merakla okuduğum kitabı ile geldim. ️
Squid Game Dizisi, bu kadar büyük bir başarının beklenmediği fakat kısa sürede milyonların izlediği Netflix in orjinal dizisi. Peki bu dizinin, yazım aşamasından itibaren nasıl oluştuğunu merak ediyor musunuz? O zaman sizi bu kitabı okumaya davet ediyorum Kitabı, dizinin hikayeleştirilmiş hali olarak düşünmeyin hatta dizi, 1-2 kısa bölümle baştan sona anlatılıyor. Asıl güzel kısmı bence işin arka kısmında olanların anlatılmasıydı. Mesela dizinin senaryosu ilk 2009’ da yazılmış fakat okuyan hiç bir yapımcı tarafından kabul görmemiş. Ta ki Netflix yeşil ışık yakana kadar.
Bunun dışında dizideki oyunların Kore’nin meşhur çocuk oyunları olduğunu ve oyunların hem dizideki hemde orjinalindeki tariflerini öğreniyoruz. Kurgunun çıkış noktası, amacı, karakterlerin oyuna katılmadan önceki sebeplerinin ayrıntılı anlatımı, oyuncu numaralarının gizemi, dizinin maliyeti ve elde ettikleri, çalıntı iddialarının açıklamaları, dizinin yaratıcısının sırları ve bu süreçte yaşadıkları, sosyal medyadaki tartışma konuları, başrol oyuncuları hakkında kısa bilgiler, dizideki göze batan hatalar ve açıklamaları gibi dizi ile ilgili merak edilen her şeye değinilmiş. Ayrıca bu dizi sayesinde Kore yapımlarına merak sardıysanız sizin için bir sürü Kore yapımı film ve dizi önerileri verilmiş. Kitabın sonunda ise dizi ile ilgili mini bir test ile karşılaşıyorsunuz. Testin sonunda elde ettiğiniz doğrular sizin hayranlık seviyenizi belirliyor Benim hayranlık seviyem, üçgen sembollü gardiyan çıktı
Kısacası keyifli bir kitaptı ve bence diziyi izledikten sonra okumalısınız yoksa pek bir şey ifade etmez diye düşünüyorum. Ve sanırım 2. Sezonunda yapılmasına karar verilmiş
Dizinin hayranları için bu kitap size bir rehber