Sual ve Cevaplarla Tasavvufî Mülâhazalar

Osman Nuri Topbaş

Sual ve Cevaplarla Tasavvufî Mülâhazalar Gönderileri

Sual ve Cevaplarla Tasavvufî Mülâhazalar kitaplarını, Sual ve Cevaplarla Tasavvufî Mülâhazalar sözleri ve alıntılarını, Sual ve Cevaplarla Tasavvufî Mülâhazalar yazarlarını, Sual ve Cevaplarla Tasavvufî Mülâhazalar yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
144 syf.
10/10 puan verdi
·
8 günde okudu
Tasavvuf: İnsanın evvel âhir kul olduğunu bilmesi, kul olması, kul kalması ve kul ölmesidir. Tasavvuf; aşk-ı İlâhî'nin nârında nur olmaktır. Tasavvuf; me'yus ve mâkus gönüllere sürûr olmaktır. Tasavvuf; Tapduk Emreler, Yûnus Emreler, Şems-i Tebrizîler, Hazreti Mevlânâlar, Üftâdeler, Aziz Mahmud Hüdayîler yetiştiren bir İslâm ve insan okuludur. Kitap, bu okulun çağımızdaki müstesnâ talebelerinden biri olan saygıdeğer Osman Nuri Topbaş Hocaefendi'nin tasavvufla ilgili mülâkatıdır. Hocanın nitelikli hayatının fikir işçileri olan sözler, insan ülkesinde birbirine düşmanlaştırılan akıl ve kalbi birbiriyle dost kılacak, aralarındaki irtibatı sağlamlaştıracak...
Sual ve Cevaplarla Tasavvufî Mülâhazalar
Sual ve Cevaplarla Tasavvufî MülâhazalarOsman Nuri Topbaş · Yüzakı Yayınları · 201941 okunma
Necip Fazıl ne güzel söyler: O demde ki perdeler kalkar, perdeler iner; Azrâile <<Hoş geldin!>> diyebilmekte hüner...
Sayfa 137 - Yüzakı YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
Dünya, üç şeyle cennet hâline gelir: • Elden, • Dilden ve • Gönülden vermekle. Yani; Tatlı dille, cömertçe, sevinçle ve muhatabını şefkatle gönül dergâhına alarak infâk etmekle...
Sayfa 137 - Yüzakı YayıncılıkKitabı okudu
Bir gün Hazret-i Ömer (r.a): "- Konuşmadan, halkın davetçileri olun!" buyurmuştu. Kendisine: "- Yâ Halîfe! Konuşmadan davetçi olmak nasıl olur?" dediler. Buyurdu ki: "- Hâliniz ve ahlâkınızla..." Zira insanlar şahsiyet ve karaktere hayrandır; şahsiyet ve karakterin peşinden giderler. Dolayısıyla gerçek bir müslümanın fârik vasfı da, İslâm şahsiyet ve karakteri sergilemesidir.
Sayfa 133 - Yüzakı YayıncılıkKitabı okudu
Toplumlar, kütüphânelerin tozlu raflarında kalmış kara kaplı felsefe kitaplarının üzerine abanmış bilgiçlerin rûhuyla selâmete kavuşamaz. İnsanlığı hakikî saâdet ve selâmete çıkaracak olan, Kur'ân ve Sünnet kültürüyle yoğrulup tasavvufî hikmetlerle kemâle ermiş olan dervişlerin rûhudur.
Sayfa 132 - Yüzakı YayıncılıkKitabı okudu
İnfâk âyetleri indiğinde, fakir suffe talebeleri; "Bizim malımız yok ki infâk edelim?" demediler. O âyetlerin şümûlüne girmek, o tatbikatta mutlaka yer almak için dağlardan odun kestiler, sattılar, bedelini Peygamberimiz'e infâk olarak getirdiler. Yaşayarak, tadarak öğrendiler. İbâdeti; huşû, vecd ve istiğrâk içinde yaşayarak öğrendiler. İnsanlara hidâyeti ulaştırmaktan zevk duydular. Bir kardeşinin derdine derman olmaktan mânevî lezzet aldılar. Esas tahsil budur. Bu da kalbî merhaleler kat etmekle mümkündür.
Sayfa 128 - Yüzakı YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
205 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.