Kasım 2017
April Yayıncılık

2020 4. kitabı
Hayatımda okuduğum en eğlenceli ve ilginç kitaplarda biriydi. Algan Bey'in kalemine hayran olmamak elde değil. Uzun cümleler, keyifli sohbetler, yerinde ve keyifle okunan tasvirler, zeka seviyesi yüksek bir kurgu ve ayrıca mizahi anlatım sayesinde inanılmaz keyif aldım. Bilimkurgu okumaktan çok hoşlanırım fakat bu kitapta farklı bir tat vardı. Isaac Asimov sevmemin de katkısı olabilir bu duruma.
2021 117. kitabı
Okunma: 28 Aralık 2021 17:03
Sezgintüredi ile bu sene tanıştık. Vedat ile Tefo serisi kitaplarının ilk ikisini okudum ve en beğendiğim kitaplara arasına kolaylıkla girdiler. Bu sebeple yine Sezgintüredi kitaplarından devam etmek istedim ve görece fantastik unsurlar barındırdığını düşündüğüm için Süperben’i dinledim. Klasik Sezgintüredi tarzı ile başlayan kitabı aslında ilk kısımları itibariyle sevmiştim ancak sonra neden olduğunu bilmediğim bir kopma yaşadım ve bu kopmayı da kitap bitene kadar tamir edemedim. Aslında güzel bir fikir ama sanki daha iyi işlenebilirmiş gibi geldi. Sanıyorum ikinci yazdığı kitabı, o yüzden bir şey diyemiyorum (gerçi Katilin Şeyi on numara kitaptı, neyse). “Bu kitaptan memnun musun yoksa şimdi olsa farklı yazar mıydın” sorusuna vereceği yanıtı merak ediyorum açıkçası. Kısacası, bu kitabı öneremiyorum ama Sezgintüredi’nin Vedat ve Tefo serisini kesinlikle öneriyorum. 2022’de kalan kitaplarını da dinleyeceğim (kendimi azıcık affettireyim).
2020 2. kitabı
Bilimkurguya sonradan hızlı bir giriş yapan kitapta anlatım,olay örgüsü ve konu mükemmeldi diyebilirim lakin sadece bazı kısımları fazla hızlı ilerlerken bazı kısımları ilerlemek bilmedi ve bu kısımları da atlarak okumak zorunda kaldım.Buna rağmen de olsy örgüsünde bir şey kaybettiğimi düşünmüyorum.
2019 166. kitabı
Bazen oturup yaşadığımız coğrafyaya, dünyaya , içinden geçtiğimiz zamana bakıp bir şeyler değişmeli kardeşim, ama nasıl, keşke... dediğiniz olmuştur mutlaka. Algan Sezgintüredi nam güzel kişilik de oturmuş yazmış işte. Sıkmadan, yormadan, parmağı göze sokmadan, tamamen tanıdık, bizden hatta bizim akranların (40-50 yaş civarı ) anlayacağı dilden anlatmış meramını. Öyle sevdim ki kitabı, bitince üzüldüm. Bu adam güzel adam, güzel yazmış, güzel olmuş. #türkişkahraman #algansezgintüredi #katilinşeysi #süperben #evrilmişinsan
2020 29. kitabı
"Katil serisi" ile tanıdığımız Algan Sezgintüredi, kaşla göz arasında bu bolca absürd durumlar içeren, bir süperkahraman romanını çıkarmış. Lafı bolca dolandırması, bir türlü sadede gelmemesi biraz sinir bozsa da kaleminin kuvvetli olması nedeniyle bu kısımlar bile okutuyor. Konunun ilk kısımında metafiziksel ve sürekli bu dünya ve evren için sorduğumuz soruları sorarak bir nevi konuya girizgah yapıyor ve ikinci kısımda da daha aksiyonlu bir kısım başlıyor. Absürd hikayelerde mizahı iyi ayalarmak gerekiyor. Birkaç kısımda güldüm, eğlendim. Fakat biraz daha fazla olabilirdi. Genele baktığımızda beni çok içine çekmedi, uzaylı betimlemesi tat katsa da çok fazla içine giremedim hikayenin. Üstelik, diğer türlerin de işin içine girmesi cümbüşe çevirmiş sanki biraz. Tarzını sevenler okuyabilir.
2024 7. kitabı
Polisiye türünde eserlerine alışkın olduğumuz Algan Sezgintüredi, bu kez bir bilimkurgu romanı ile karşılıyor bizi. Türkçeye olan hakimiyeti bu romanda da mest ediyor ruhumuzu. Eğlenceli, merak uyandırıcı, keyifli, hınzır bir roman. Alışkın olduğumuz süper kahraman hikayelerinden oldukça farklı. Yaşadığımız coğrafyada başka türlüsünü beklemek de çok mantıklı değil zaten. Uzun sohbetler eşliğinde dünyayı da sorgulayacağınız bu roman, sıradan olmayanın peşinde olanlar için tavsiyemdir.

Algan SezgintürediYazar · 9 kitap
1968’de Erzurum’da doğdum ama orada büyümedim. İstanbul’da yetiştim. St. Benoit’dan sonra MSÜ Grafik Bölümü’nü bitirdim. Bir süre grafik tasarımı yaptım ajanslarda ama devam ettiremedim. Beceremedim belki de... Sonra evlenip İzmir’e gittim, kayınpederimin şirketinde çalışıyorum o zamandan beri.