Paths, Dangers, Strategies

Superintelligence

Nick Bostrom
NSA-Siber Güvenlik
Nsa hakkında bir ileti yazmak istedim. ABD'nin en büyük kurumlarından birisi olmasının yanı sıra data toplama kriptografi alanlarında dünyada eşi benzeri olduğunu düşünmüyorum. Çoğu insan CIA veya FBI’ı duymuş olsa da, NSA, sahip olduğu geniş imkanlarla bu kurumların çok ötesinde bir güce sahiptir. Öyle ki NSA’nın yıllık bütçesi, FBI’ın bütçesinden yaklaşık dört kat, CIA’in bütçesinden ise iki kat fazladır. Üstelik, Türkiye’nin yıllık savunma bütçesinin de birkaç katı olarak ifade edilebilecek bir kaynakla çalışmaktadır. Edward Snowden sayesinde 2018-19 yılında öğrenmiştim bu kurumu, Peki bu adam kim? Neden NSA'yi bize tanıtıyor? Olay şu ki; NSA’nın küresel ölçekte telekomünikasyon ve internet ağlarından topladığı devasa veri tabanını ve dinleme faaliyetlerini ifşa etti. Bu skandal, sadece ABD’nin değil, diğer ülkelerin vatandaşları üzerindeki gözetim programlarının boyutunu ortaya koyarak NSA’ya yönelik eleştirileri ve güvenlik önlemlerinin sorgulanmasını beraberinde getirdi. PRISM programı, özellikle büyük teknoloji şirketlerinin sunucularından kullanıcı verilerini toplamak için kullanılırken, XKeyscore sayesinde internet üzerindeki neredeyse tüm etkinlik izlenebilir hale gelmişti. Karbon ayak izinin olduğu gibi internet üzerinde de bir ayak izi bırakıyoruz, ve bunların silindiğini ve yok olduğunu düşünüyoruz, aslında bu yok olma tam olarak ortadan kalktığı anlamını hiçbir zaman taşımıyor. NSA'ye her yıl petabaytlarca (1 milyon gigabaytın üzerinde) veri aktığı tahmin ediliyor. Bu kadar veri kişisel mahremiyet ve etik unsurların önemsiz olduğu yöntemlerce işleniyor. Çin hükümetini bu sebeple suçlayan Amerika Çin'in bir distopyada yaşadığını ve insan haklarını ihlal ettiğini bir çok siber suçla itham etmekte, olay kendisine geldiğinde ipleri sıkmaktan geri kalmıyor,
Alıntı
" Süper Zeka "
youtu.be/6dZZN3MvMOQ?si=... Tevhid Ocağı Bölüm: 1️⃣0️⃣8️⃣ Haftanın Kitabı 📖 : Süper Zeka Yazar ✒️ : Nick Bostrom #️⃣transhümanizm #️⃣yapayzeka #️⃣yazılım Tevhid Ocağı Tek olan Allah'ın emri , Resulü Kibriya Aleyhissalatu Vesselam 'ın yolu üzerine olmaktır TEVHİD. Ehli Beyt'in, Ashabı Kiram'ın sevgisi ile yorulmaktır TEVHİD. Müslümanın adıdır , olmak davasıdır , sevgisini tüm dünyaya yaymaktır TEVHİD. Aynı ocağın ateşinde harman olup kardeş olmaktır TEVHİD. Hayat geçici , ömürlerimiz son nefeslerimize tabidir. İşimiz ,son nefese kadar İmanımız adına gayrettir. Zaman kısıtlı yol uzun. Bir şey yapmak yola düşmek vaktidir. Biz, Allah rızası için yola koyulduk. Her yürekte iman , her yürekte ocak olduk . Kardeşim ... Sen de buyur ... Gel ... Bu ocak birliğin adıdır. Bu ocak olmak davasıdır.
Kitap