Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Nick Bostrom

Nick BostromSüper Zeka yazarı
Yazar
7.8/10
13 Kişi
42
Okunma
7
Beğeni
1.242
Görüntülenme

Hakkında

Unvan:
Yazar

Okurlar

7 okur beğendi.
42 okur okudu.
11 okur okuyor.
176 okur okuyacak.
11 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Yapay zeka teknolojileri birçok İnternet hizmetinin temelini oluşturuyor. Yazılım dünya e-posta trafiğini denetliyor ve spammer'lar kendilerine karşı ek önlemleri bertaraf etmek için bunlardan devamlı yararlanmalarına karşın, Bayesçi spam filtreleri spam selini büyük oranda durdurmayı başarmıştır. Yazılım kullanan yapay zeka programları kredi kartı işlemlerini otomatikman kabul ya da reddetmekten sorumludur ve dolandırıcılık faaliyetlerine karşı hesap hareketlerini sürekli takip etmektedir. Bilgi kurtarma sistemleri de makine öğreniminden yaygın ölçekte yararlanıyorlar. Google arama motoru ise kuşkusuz bu zamana kadar yaratılmış en iyi yapay zeka sistemidir
Makineler şu anda genel zeka bakımından insanlardan çok geridedir. Ama bir gün (diyoruz) süper zekaya sahip olacaklar.
Reklam
Teorem kanıtlama ve denklem çözme artık o kadar yerleşik hale gelmiştir ki yapay zeka olarak bile görülmüyor. Denklem çözücüler Mathematica gibi bilimsel bilgisayar programlarında kullanılıyor. Formel doğrulama yöntemleri (otomatik teorem kanıtlayıcılar dahil) çip üreticileri tarafından devre tasarımlarının davranışlarını üretimden önce doğrulamak için kullanılıyor.
Filed Madalyası'nın(matematikte en yüksek paye) o ödüle layık görülen kişi için iki şeyi gösterir: Bir, önemli bir şeyi başaracak yetenekte olduğunu; iki, başardığını!
Sayfa 299Kitabı okudu
Süper zekayı muvakkaten şöyle tanımlayabiliriz: imanların bilişsel performamını handiyse her alanda katbekat aşan her türlü zekâ.
...İlgilisine...
ELON MUSK'ın ''Hayatımı Değiştirdi'' dediği kitaplar; - "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" - Douglas Adams - Türkçesi -
Otostopçunun Galaksi Rehberi
Otostopçunun Galaksi Rehberi
- "Einstein: His Life and Universe" - Walter Isaacson - "Structures: Or Why Things Don't Fall Down" - J.E. Gordon
Structures: Or Why Things Don't Fall Down
Structures: Or Why Things Don't Fall Down
- "Ignition!: An Informal History of Liquid Rocket Propellants" - John D. Clark - "Superintelligence: Paths, Dangers, Strategies" - Nick Bostrom
Superintelligence
Superintelligence
- "Zero to One: Notes on Startups, or How to Build the Future" - Peter Thiel - Türkçesi -
Sıfırdan Bire
Sıfırdan Bire
- The "Foundation" trilogy - Isaac Asimov, - "The Lord of the Rings" - J.R.R. Tolkien - Türkçesi -
Yüzüklerin Efendisi
Yüzüklerin Efendisi
Reklam
" Süper Zeka "
youtu.be/6dZZN3MvMOQ?si=...
Tevhid Ocağı
Tevhid Ocağı
Bölüm: 1️⃣0️⃣8️⃣ Haftanın Kitabı 📖 :
Süper Zeka
Süper Zeka
Yazar ✒️ :
Nick Bostrom
Nick Bostrom
#️⃣transhümanizm #️⃣yapayzeka #️⃣yazılım

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
392 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Geçtiğimiz günlerde okuma fırsatı bulduğum bir kitaptı. Yapay zeka ile ilgili okuduğum ilk kitaptı ayrıca. Çok fazla hayal kurmuştum kitap elime ulaşana kadar, çıtayı ne kadar yüksek tuttuysam artık, umduğumu bulamadım. Güzeldi ama beklentimi karşılamadı açıkcası. Ne bekliyorsun ki derseniz, önümüzdeki yıllarda yapay zeka hangi boyutları alacak nerdeydik nereye geldik vs.. Net bilgiler beklemiştim daha çok..
Süper Zeka
Süper ZekaNick Bostrom · Koç Üniversitesi Yayınları · 201942 okunma
392 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Bir mühendis olarak felsefenin, teknoloji ile gelen potansiyel riskleri tespit ve güvenli gelecek inşa etmedeki yerini daha iyi anladım. Sadece algoritma ve kodlama öğrenerek çok dar bir bakış açısı oluyor. Böyle kitaplar bakış açısını genişletiyor insanın. Kitap şu soruları araştırıyor; Süper zeka nedir? Neler yapabilir? Nasıl oluşturulabilir? Yapay zeka son gelişmelere göre hangi kapasitede çözümler üretiyor? Yapay zeka süper zeka haline ne zaman gelir? Birileri bir yerlerde gizlice oluşturuyor olabilir mi? İnsanın düşünme kapasitesini çok aştığında nasıl davranır? İnsan süper zekalaştırılabilir mi? Bizi bekleyen potansiyel tehlikeler neler olabilir? Bunlara nasıl önlemler alınabilir? Bir süper zekayı programlarken hangi nihai hedeflere göre programlanmalıdır? Bu nihai hedefler ne kadar anlaşılır durumda? Benim aklıma getirdiği sorular; Bizim nihai hedeflerimiz neler? Bizi yapay zekalı bir robottan ayıran şey ne? Eğer bu hızla teknoloji gelişmeye devam ederse 10 15 yıl sonra biz ne yapıyor olacağız? Okuduğumuz okulun öğrendiğimiz dillerin bir anlamı kalacak mı? Gelecekte en değerli şey ne olacak? Kitap güzel ama şunu söylemeden edemeyeceğim, çeviri çoğu yerde can sıkıcı. Zaten zor olan kitabı gereksiz az bilinen kelimelerle daha da zorlaştırmış. Ayrıca bazı uzun, bol virgüllü cümleler direk ingilizce kalıbıyla çevrilmiş. Cümle sonuna kadar başı unutuluyor. Algoritma anlatıldığı bölümler Osmanlıca ile karmaşıklaştırılmış. Tam amaç nedir anlamadım. Yine de eline sağlık, sonuçta bayağı zor bir kitap çevirmiş çeviren.
Süper Zeka
Süper ZekaNick Bostrom · Koç Üniversitesi Yayınları · 201942 okunma
392 syf.
5/10 puan verdi
·
Beğendi
Kitap zeka çalışmalarına ilgi duyanlar için detaylı ve harika bir kitap. Ancak ben alırken içeriği ile ilgili bir araştırma yapmadığım için beklentimi karşılamadı. Daha çok futurizm dolu bir kitap bekliyordum. Yapay zeka uygulamalarına yönelik örneklerle, bilim kurgu dolu, detaydan daha çok örneğin bol olduğu hayal kurduracak türdendi beklediğim. . Ancak buna rağmen öğrendiğim şeylerde olmadı değil "beyin emülasyonu" kavramını öğrenmiş oldum. Beynin download işleminin yüksek görüntü işleme teknikleri ile yapılacağını bununda kısa zamanda olamayacağını öğrendim. Yapay zeka ile biyolojik zekanın günün birinde mutlaka karşı karşıya geleceğini ve sonuçlarının ne olacağını da kimsenin bilmediğini çıkardım.
Süper Zeka
Süper ZekaNick Bostrom · Koç Üniversitesi Yayınları · 201942 okunma