Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Paths, Dangers, Strategies

Superintelligence

Nick Bostrom
Superintelligence asks the questions: What happens when machines surpass humans in general intelligence? Will artificial agents save or destroy us? Nick Bostrom lays the foundation for understanding the future of humanity and intelligent life. The human brain has some capabilities that the brains of other animals lack. It is to these distinctive capabilities that our species owes its dominant position. If machine brains surpassed human brains in general intelligence, then this new superintelligence could become extremely powerful - possibly beyond our control. As the fate of the gorillas now depends more on humans than on the species itself, so would the fate of humankind depend on the actions of the machine superintelligence. But we have one advantage: we get to make the first move. Will it be possible to construct a seed Artificial Intelligence, to engineer initial conditions so as to make an intelligence explosion survivable? How could one achieve a controlled detonation? This profoundly ambitious and original book breaks down a vast track of difficult intellectual terrain. After an utterly engrossing journey that takes us to the frontiers of thinking about the human condition and the future of intelligent life, we find in Nick Bostrom's work nothing less than a reconceptualization of the essential task of our time.
Yazar:
Nick Bostrom
Nick Bostrom
Tahmini Okuma Süresi: 9 sa. 18 dk.Sayfa Sayısı: 328Basım Tarihi: Eylül 2014Yayınevi: Oxford University Press
ISBN: 9780199678112Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
392 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Bir mühendis olarak felsefenin, teknoloji ile gelen potansiyel riskleri tespit ve güvenli gelecek inşa etmedeki yerini daha iyi anladım. Sadece algoritma ve kodlama öğrenerek çok dar bir bakış açısı oluyor. Böyle kitaplar bakış açısını genişletiyor insanın. Kitap şu soruları araştırıyor; Süper zeka nedir? Neler yapabilir? Nasıl oluşturulabilir? Yapay zeka son gelişmelere göre hangi kapasitede çözümler üretiyor? Yapay zeka süper zeka haline ne zaman gelir? Birileri bir yerlerde gizlice oluşturuyor olabilir mi? İnsanın düşünme kapasitesini çok aştığında nasıl davranır? İnsan süper zekalaştırılabilir mi? Bizi bekleyen potansiyel tehlikeler neler olabilir? Bunlara nasıl önlemler alınabilir? Bir süper zekayı programlarken hangi nihai hedeflere göre programlanmalıdır? Bu nihai hedefler ne kadar anlaşılır durumda? Benim aklıma getirdiği sorular; Bizim nihai hedeflerimiz neler? Bizi yapay zekalı bir robottan ayıran şey ne? Eğer bu hızla teknoloji gelişmeye devam ederse 10 15 yıl sonra biz ne yapıyor olacağız? Okuduğumuz okulun öğrendiğimiz dillerin bir anlamı kalacak mı? Gelecekte en değerli şey ne olacak? Kitap güzel ama şunu söylemeden edemeyeceğim, çeviri çoğu yerde can sıkıcı. Zaten zor olan kitabı gereksiz az bilinen kelimelerle daha da zorlaştırmış. Ayrıca bazı uzun, bol virgüllü cümleler direk ingilizce kalıbıyla çevrilmiş. Cümle sonuna kadar başı unutuluyor. Algoritma anlatıldığı bölümler Osmanlıca ile karmaşıklaştırılmış. Tam amaç nedir anlamadım. Yine de eline sağlık, sonuçta bayağı zor bir kitap çevirmiş çeviren.
Süper Zeka
Süper ZekaNick Bostrom · Koç Üniversitesi Yayınları · 201942 okunma
Reklam
392 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Geçtiğimiz günlerde okuma fırsatı bulduğum bir kitaptı. Yapay zeka ile ilgili okuduğum ilk kitaptı ayrıca. Çok fazla hayal kurmuştum kitap elime ulaşana kadar, çıtayı ne kadar yüksek tuttuysam artık, umduğumu bulamadım. Güzeldi ama beklentimi karşılamadı açıkcası. Ne bekliyorsun ki derseniz, önümüzdeki yıllarda yapay zeka hangi boyutları alacak nerdeydik nereye geldik vs.. Net bilgiler beklemiştim daha çok..
Süper Zeka
Süper ZekaNick Bostrom · Koç Üniversitesi Yayınları · 201942 okunma
392 syf.
5/10 puan verdi
·
Beğendi
Kitap zeka çalışmalarına ilgi duyanlar için detaylı ve harika bir kitap. Ancak ben alırken içeriği ile ilgili bir araştırma yapmadığım için beklentimi karşılamadı. Daha çok futurizm dolu bir kitap bekliyordum. Yapay zeka uygulamalarına yönelik örneklerle, bilim kurgu dolu, detaydan daha çok örneğin bol olduğu hayal kurduracak türdendi beklediğim. . Ancak buna rağmen öğrendiğim şeylerde olmadı değil "beyin emülasyonu" kavramını öğrenmiş oldum. Beynin download işleminin yüksek görüntü işleme teknikleri ile yapılacağını bununda kısa zamanda olamayacağını öğrendim. Yapay zeka ile biyolojik zekanın günün birinde mutlaka karşı karşıya geleceğini ve sonuçlarının ne olacağını da kimsenin bilmediğini çıkardım.
Süper Zeka
Süper ZekaNick Bostrom · Koç Üniversitesi Yayınları · 201942 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.