Ballantyne Serisi 2. Kitap

Orijinal Adı:
Men Of Men

2021 5. kitabı
Okunma: 02 Mayıs 2021 12:42
Afrika'yı sevdiren yazardır Wilbur Smith. Ballantyne serisinin ikinci kitabı olan Sürek avı kitabına gelecek olursak; Eski fil avcısı Binbaşı Zuga Ballantyne'in Zambezi ve Limpopo nehri civarında elmas madeni işine girmesiyle başlayan serüven hararetli bir şekilde ilerliyor. 19. Yüzyıl sonlarında geçen kitap içerisinde hainlik, savaş, aşk, madencilik, siyah insanın canının değerinin az olması, fil avcılığı, batıl inançlar, silah v.b. birçok konuya yer veriyor. Günümüzde fil dişi kullanımının uluslararası suç olduğunu Sudan'da yaşarken öğrenmiştim. Yasadışı da olsa fildişi süs ürünlerine ulaşması zor değildi. Çocukluğumdan beri belgeselleri hatmetmiş birisi olarak Afrika'nın güneyindeki vahşi hayvanları görmek belki birgün nasip olur. Yazarın yazım diline aşinayım, daha okuyacağım birçok kitabı beni bekliyor. Herkese kitaplarını tavsiye ederim. Bol kitaplı günler dilerim.
Sürek AvıWilbur Smith · Kelebek Yayınları · 199845 okunma
2023 18. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2023 20:14
*Spoiler* ballantyne serisinin 2. kitabıydı. kitapta sürekli bitmiş ilişkileri birbirine yamama çabası vardı, bunu beğenmedim. onun haricinde ufak tefek şeyler dışında sevdiğimi söyleyebilirim, en çok zuga’nın her şeyin bittiğini düşünürken daha da görkemli bir şekilde yükselmesini sevdim. ancak kardeşim dedikleri insanlara hem zuga’nın hem ralph’in para uğruna ihanet etmesi üzücüydü, yine de seriye devam edeceğim.
Sürek AvıWilbur Smith · Kelebek Yayınları · 199845 okunma

Wilbur SmithYazar · 40 kitap
Wilbur Addison Smith (9 Ocak 1933) Kuzey Rhodesia (şimdiki Zambiya) doğumlu bir roman yazarıdır. Eğitimini Michaelhouse'daki Rhodes Üniversitesi'nde tamamladı. Romanlarının ana temaları özellikle Afrika'da geçmektedir. İlk romanı olan Bencil'i Salisbury vergi dairesinde çalışırken yazmıştı. Bu kitabının getirdiği başarı ile cesaretlenerek tam zamanlı yazar olarak çalışmaya başladı. Wilbur Smith şu anda Londra'da yaşamaktadır. Anavatanındaki insanlar ve vahşi hayatın korunması için vatanının gönüllü elçiliğini yapıp onların haklarını savunmaktadır. Wilbur Smith'e 2002 yılında World Forum on the Future of Sport Shooting Activities tarafından Atış Sporları Elçiliği ödülü verildi. Smith tarafından yazılan kitaplar üç ayrı seri halindedir ve bu seriler, kahramanı olan aileleri ve içinde yaşadıkları zaman aralıklarını anlatır.