Bir Enstalasyon Sanatçısının Tuhaf Öyküsü

22 Nisan 2015
Alfa Yayınları

2025 2. kitabı
Okunma: 09 Şubat 2025 00:36
Collini Davası'nın ardından yargıç-yazarın ikinci romanı olan Tabu' yu da keyifle okudum. Bilgi notunda gerçek olaylara dayandığı açıklanan kitabın konusu, bir enstalasyon sanatçısının cinayetle suçlanması üzerine kurulmuş. Ilk bölümde başarılı işlere imza atan sanatçı Sebastian von Eschburg'un aile kökenleri, çocukluğu, babasının intiharına tanıklık etmesi ve içine kapanması anlatılıyor. Kendini ifade etmenin yolunu fotoğraf sanatında bulan Eschburg, orijinal çalışmalarıyla genç yaşında tanınıyor ve zengin oluyor. Ikinci bölümde polise edilen bir ihbar telefonuyla sanatçının hayatı alt üst olurken, soruşturma sırasında sessiz kalması yüzünden önce işkenceye uğruyor, ardından itirafa zorlanıyor. Mesleğinin son yıllarını sağlık sorunlarıyla geçiren ceza avukatı Konrad Biegler, sanatçının savunmasını üstlenince, hakikat ile gerçeklik algısı üzerinden müthiş bir kurguyla şaşırtıcı sonuçlara ulaştırıyor davayı. Özellikle mahkeme safhasında avukatın işkenceci polise yönelttiği sorular ve aldığı cevaplar hukuk sisteminin içinde yer alanlar için bir ders gibiydi. Bu türe meraklı olanların kaçırmaması gereken bir kitap Tabu.
TabuFerdinand Von Schirach · Alfa Yayınları · 028 okunma