Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tarsuslu Paulus'un Üç Dünyası

Richard Wallace
10/10
2 Kişi
7
Okunma
4
Beğeni
713
Görüntülenme
Hıristiyanlığın ortaya çıkıp gelişmeye başladığı dünya ayrı ayrı toplulukların ve kültürel "katman"ların karşılıklı etkileştiği bir dünyaydı. "Antik Dünyanın Mirası" dizisinin ikinci kitabı, bu dünyayı, İsa'nın habercisi Tarsuslu Paulus'un yaşamı aracılığıyla araştırıyor; bunu yaparken üç temel kültürel katmanı yani yerel kültürleri, İskender'in fetihleri sonucunda doğuya yayılmış ve birçok çevrede ortak olan Hellenistik kültürü ve yönetime egemen Roma kültürünü ele alıyor. Anadili Yunanca olan bir Romalı Yahudi kimliğiyle Paulus'un bütün bu katmanlardaki payının ne olduğunu inceliyor. Yazarlar, Paulus'un gezip dolaştığı yerleri tanıtırken, tarihsel, kültürel ve siyasal farklılıkları açıklıyor ve din, felesefe, dil gibi bir insanın kimliğinin belirlenmesine katkıda bulunan çeşitli kurum, yol ve araçları tartışıyorlar. 30000 km'den fazla yolculuk yapan bu önemli antik çağ gezginiyle, antik dönem Anadolu'sunun panoraması gözler önüne serilirken, birinci yüzyıl Yahudiliğinden ortaya çıkan ve önce Doğu Akdeniz'in Hellenleştirilmiş toplumları içinde ayrı ve yeni bir din olarak gelişen Hıristiyanlığın başlangıç dönemindeki karmaşıklık da renkli bir biçimde açıklanmaktadır.
Yazar:
Richard Wallace
Richard Wallace
Yazar:
Wynne Williams
Wynne Williams
Çevirmen:
Zühre İlkgelen
Zühre İlkgelen
Tahmini Okuma Süresi: 7 sa. 49 dk.Sayfa Sayısı: 276Basım Tarihi: Mayıs 2012Yayınevi: Homer Kitabevi
ISBN: 9789758293070Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
276 syf.
·
Puan vermedi
Paulus, antik dünya, Helenistik dünya ve Roma dünyası kültürel katmanlarının üst üste bindiği bir ortamda yaşamıştır.. ama bize en açık olan Paulus Helenistik Paulus'tur, çünkü iletişimini o dünya aracılığıyla sağlamıştır. Paulus, Arabistan, Kudüs, Levant coğrafyası kentleri, Akdenizin Anadolu, Yunanistan liman kentlerini dolaşmıstır. Çünkü o dönemde deniz yolculugu daha az meşakkatli ve daha hızlıydı. Genelde yük taşıyan ticaret gemileri ile gezmiş ve mecburen o gemilerin uğradıkları limanlarda inerek, gemi yükünü indirip yenisini yükleyene kadar tebliğ çalışmaları yapmış ve bir sonraki limana doğru yola çıkmıştır. Paulus rahatça okuyup yazabiliyordu ve çeşitli topluluklara yolladığı mektuplar da onun mesajının tasiyicilariydi. Paulus'un gezdiği liman kentlerinin çoğunda Yahudiler koloni halinde cemaatler kurmuş ve ticaretle uğraşıyorlardı. Miletos'taki tiyatro da basamaklar üzerine çeşitli grupların isimleri bile yazılmıştı. Yahudiler de bu kentte önemli bir yer edinmiş oldukları için kendilerine ayrılan oturakları ve yerleri vardı. Paulus, bu gezileri sırasında Helenistik dünyanın birçok felsefe okulu ile karşılaşmıştı. Ancak kendisi filozofları ile ünlü Tarsus'tan olmasına rağmen görünür bir felsefi eğitimi yoktu. ... .. .
Tarsuslu Paulus'un Üç Dünyası
Tarsuslu Paulus'un Üç DünyasıRichard Wallace · Homer Kitabevi · 20127 okunma
Reklam
276 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Hristiyanlığın (hristiyan olmayan bir roma vatandaşı Yahudi)Paulus tarafından nasıl inşa edildiğini, Paulus'un hz.İsa'nin yolunda gidenlerin inançlarını nasıl manipüle ederek, pagan toplulukların çok tanrılı tasavvuruna göre kanalize ettiğini zihninizde yaşayacaksınız. Böylece günümüz Hristiyanlık inancının bir inanç olmaktan çok bir tarih anlayışını ve anlatısı olduğu gözlerinin önünde belirecek.
Tarsuslu Paulus'un Üç Dünyası
Tarsuslu Paulus'un Üç DünyasıRichard Wallace · Homer Kitabevi · 20127 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.