Manevi - Psikolojik Gelişim Seti 2

Tasavvuf Terapisi

Esma Sayın
Tahmini Okuma Süresi:
5 sa. 13 dk.
Sayfa Sayısı:
184
Basım Tarihi:
2020
İlk Yayın Tarihi:
Mayıs 2014
Yayınevi:
Hayy Kitap
ISBN:
9786257909938
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

10/10
·184 syf.··
2024 15. kitabı
·
76 günde okudu
·
Okunma: 25 Mart 2024 01:44
Kitabı okurken direkt makale okuyorsunuz hissi veriyor ki tezlerin birleşimi imiş. O yüzden sindirerek okudum, başucu kitabım oldu dolayısıyla :) Okumam da uzun sürdü. Sayfa sayısı çok değil ama akıcı da değil kitap. Ayrıca gözü yoran bir yazı fontu seçilmiş :( Çok dolu dolu yazılmış bir kitap. Fazlasıyla araştırma yapılmış ve çok emek verilmiş (342 dipnot var). Pek çok bilgi mevcut. 15 tane başlık var ve iki bölümden oluşuyor. Okurken pek su gibi akmadı bende ama akademik dil yoğun olduğu için ilgilisinin okumasını tavsiye ederim.
Tasavvuf
Tasavvuf TerapisiEsma Sayın · Hayy Kitap · 202087 okunma
10/10
·200 syf.·
Beğendi
·
2026 2. kitabı
"Tasavvuf Terapisi’ni bitirirken zihnimde ve kalbimde biriken; ihlas, sabır ve istikamet konuları oldu. Kitapta geçen o kadar kıymetli detay var ki, hangisini seçsem diğerine haksızlık etmiş gibi hissediyorum. ​Ancak şu hakikat öne çıktı: 'İhlas, yapılanın büyüklüğünde değil, niyetin temizliğinde saklıdır.' İstikamet üzere kalabilmek ise, hayatın tüm karmaşasına rağmen o ince çizgiyi muhafaza edebilme çabasıymış. ​Sizce, günümüz dünyasında 'istikamet'i korumayı en çok zorlaştıran şey nedir? Tecrübelerinizi merak ediyorum."
Tasavvuf TerapisiEsma Sayın · Nesil Yayınları · 201487 okunma

Yazar Hakkında

Esma SayınYazar · 12 kitap
1977’de Bursa’da doğdu. 2001 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı, Din Psikolojisi Bilim Dalı’nda yüksek lisans çalışmasına başladı. 2003 yılında “Namazın Karakter Gelişimi Üzerine Etkisi” isimli tezini tamamladıktan sonra, Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı, Tasavvuf Tarihi Bilim Dalı’nda doktora çalışmalarına başladı. 2010 yılında, “Tasavvuf Kültüründe İbadetler ve Hac Örneği” isimli doktora teziyle doktora öğrenimini bitirdi. Aynı yıl Hakkâri Üniversitesi Eğitim Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü’ne bölüm kurucu öğretim üyesi ve yardımcı doçent olarak atandı. 2012 yılında, Hakkâri Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü’nde Dekan Yardımcısı ve Temel İslâm Bilimleri Bölüm Başkanı olarak görevlerinde bulundu. 2013 yılından sonra, Adıyaman Üniversitesi İslamî İlimler Fakültesi’nde Dekan Yardımcısı ve Öğretim Üyesi olarak görevini yürüttü. Şu anda Balıkesir Üniversitesinde görev yapmaktadır. Üniversiteye geçmeden önce, Arapça öğretmenliği, daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak Kur’ân kursu öğreticiliği, cami ve cezaevi vaizeliği görevlerinde bulunduktan sonra dinî yayınlar editörlüğü yaptı. Arapça ve İngilizce bilmektedir. Ulusal ve uluslar arası dergilerde yazıları yayınlanmaktadır. Aynı zamanda akademik disiplin içerisinde eserler vererek sosyal projelerde ve yayın hayatında bulunma amacı bulunmaktadır.