12 Nisan 2019
İthaki Yayınları

Teftiş
2025 41. kitabı
Okunma: 22 Ağustos 2025 00:56
Teftiş Josh Malerman’ın klasik korku formülünden biraz uzaklaşıp daha çok distopya psikoloji ve etik sorgulaması üzerine kurduğu bir roman bence. Eğer sadece Kafes’teki gibi saf bir korku beklersen hayal kırıklığı yaratabilir ama insan doğasını baskıcı sistemleri ve yasakların yıkıcılığını sorgulatan hikayelerden hoşlanıyorsan oldukça güçlü bir kitap.Artıları insan doğasını yok sayarak kusursuzluk yaratmaya çalışmak yavaş yavaş yükselen gerilim sona doğru güçlü bir patlama yaratıyor.Eksileri Orta bölümlerde tempo biraz düşüyor.Bazı yetişkin karakterler (özellikle Denetçiler) daha derin işlenebilirdi.Okumaya değer fakat 'Kafes' gibi gerilim dolu bir kitap değil.
•Teftiş - Josh Malerman•
2023 406. kitabı
"Vicdan azabı. Bir insanın yakalanabileceği hastalıkların en acımasızı."
Josh Malerman
Josh Malerman
Merhabalar... Aylar önce okuduğum fakat benliğimde derin bir iz
İki Kule. Alfabe Oğlanları Ve Harf Kızları
2025 14. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2025 23:17
Josh Malermann kalemi diye bir gerçek var arkadaşlar. Yazardan okuduğum 5. kitap oldu bu ve hepsinin konusu çok çarpıcı. Hayal gücü çok güçlü ve muazzam bir yazar. Her eserinde olduğu gibi Teftiş’in
2022 80. kitabı
Okunma: 17 Aralık 2022 22:20
"Daha kötüsü ne, biliyor musun? Özlem duymamız gereken bir özgürlüğün var olduğundan bile bihaberdik." 12 yaşına kadar karşı cinsiyetin varlığından bihaber olarak, ağaçta yetiştiğini
2023 354. kitabı
Yazarın Kafes kitabını çok severek okumuştum. Kırmızı Piyano beni hayal kırıklığına uğramıştı ve son olarak Carol Gömülmeden'i yarım bırakmıştım. Ve bu kitaplarından sonra acaba yazar, hayalet yazar mi tutuda bu Kafes kitabı bu kadar mükkemel dedittirdi. Belki bu sefer bunu beğenirim diye başladım ama Kafes dışın da diğer kitapları ve bu kitabı benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. Neyse fazla uzattım konusuna geçeyim. Bilim insanı olan kârı koca bir deney yapmak istiyorlar ve bu deneyde, daha bebekken satın aldıkları erkek ve kız çocukları alıp ormanın derinliklerinde ki bir yerde yetiştirmeyi içeriyor. Onları öyle bir soyutluyorlar ki her iki tarafta karşı cinsini bilmeden, gerçek dünyayı bilmeden yaşıyorlar. Ama bu durum J adlı öğrenciye kadardı. Ve bununla birlikte hiç birşeyleri planladıkları gibi gitmemeye başlıyor.
2023 25. kitabı
Okunma: 30 Temmuz 2023 19:02
Kitap ilk sayfalarda hiç akıcı gelmedi bana. 150 sayfaya kadar zorlaya zorlaya okudum. Ama sonrası aşırı akıcı ve güzeldi. Keyif alarak okuduğum bir kitap oldu.
2026 7. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2026 00:42
Bu kitaba tam puan vermemin sebebi kesinlikle bana verdiği keyif ve beni rsdan cikartmis olması. Yazarın zaten kalemini çok seviyorum fakat bu kitap cidden çok farklı bir seviyeydi benim için. Beklentisiz başladığım için de olabilir, çok üst düzey bir keyif aldım okurken. Konusu zaten inanılmazdi ve gerilim ve distopyanin çok iyi bir birleşimiydi bana göre. Karakterlerimizin o sorgulamalarini okumak çok keyifliydi, Anne ve Baba isimli karakterlerin özellikle düşüncelerini okumak beni çok farklı duygulara sürükledi agwoked psikopat katiller ya cidden çok garipti düşünceleri. Beğendim baya ilerleyişi, sadece son kısım biraz aceleye gelmiş ve çok imkansız bir şeymiş gibi hissettirdi. Fena bir vahsetti çünkü ve hani nasıl bir anda bu kadar adapte oldu bütün çocuklar anlamadım. Yine de çok takilmadim açıkçası içimin yağları eridi hatta. Bu yılın favlarina girdi
2023 18. kitabı
Okunma: 29 Mart 2023 13:09
Ormanın derinliklerinde iki aynı kule ama ayrı yerlerde. Birisinde kızlar diğerinde erkekler var. Toplam 52 tane çocuk, anne ve babalarından bebekken satın alınmışlar. Gerçek hayattan tamamen soyutlanmışlar, karşı cinsi bilmiyorlar. Erkek çocuklar sadece hayatta erkekler olduğunu, kız çocuklarıda sadece kızlar olduğunu sanıyorlar. Amaç neydi? Neden izole yaşama mecbur edildiler? İlk bölümleri ağır ilerleyen daha sonra ne olacak şimdi diye beklentiyi yükselten bir kitap. Benim için değişik bir okuma oldu.
2019 7. kitabı
Alfabe oğlanları ve Harf kızları. Onlar birbirilerinden tamamen habersizler. Doğdukları günden beri yurt olarak tanıdıkları bu okuldan hiç dışarıya çıkmadılar. 24 harf, hepsine bir harf verilmiş, yani isimlerimiz harfler. İki tarafta dış dünyayı hiç tanımıyorlar. Bu deney çocuklarına birbirleri ile eş olan Richard ve Marilyn Baba ve Annelik yapıyor. . Artık onlar büyüyor. Merak ediyor, sorguluyor ve uyanıyorlar. Alfabe oğlanları ve Harf kızlarının gerilimli distopyasına tanık oluyor, onların dünyasında okurken birlikte yaşıyoruz. .
2021 75. kitabı
Yazarın Kafes kitabından sonra okuduğum en iyi kitaplarından biri oldu bu kitap. Başta biraz odaklanmakta sorun yaşasam da ve anlatımdaki o diyalogsuz kısımlar beni çekmese de sonradan öyle bir noktaya geldi ki kitap elimden bırakmakta zorluk çektim diyebilirim. Teftiş. İki kule. Alfabe Oğlanları ve Harf Kızları. Aynı ormanda ama birbirlerinden de, karşı bir cinsin olduğundan da on iki sene boyunca bi haber büyümüş çocuklar. Ve tüm bunları yapan, oğlanların B.A.B.A, kızların da A.N.N.E dedikleri ebeveynleri. Onlara ebeveynlerin onları her zaman koruyacağı öğretilmiş ama her şey tam tersi olmuş durumda. Yaşları ilerledikçe ve ergenliğe girmeleriyle yanlış bir şeyler olduğunu fark eden erkek J ile kız K’in karşı cinsi keşfetmeleri, öğrenmeleri ve isyanlarını okuyorsunuz. Zaten kitap beni K ile kendine çekti. O bilinmezlikten doğan ve aslında dünyanın en doğal hali olan kadın ve erkek konusunu onların bu şekilde sonradan öğrenmeleri çok zorlu ama bir o kadar da mucizevi şekilde olmuştu. Doğa kendini buldu. Kesinlikle burası bayılarak okudum ve kitabın ince anlatısı, yazarın dokunduğu detaylara bayıldım. Kesinlikle bu kitaba şans verilmeli.

Josh MalermanYazar · 9 kitap
Josh Malerman Amerikalı yazar ve High Strung adlı rock grubunun solistidir. Malerman halen Ferndale, Michigan yaşıyor. Malerman beşinci sınıfta iken uzay yolculuğu yapan bir köpek hakkında yazmaya başladı. O zamandan beri birçok yayınlanmamış roman yazmıştır ve onun ilk romanı Bird Box 2014 yılında İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınlandı ve çok beğeni aldı.