Tek Tabanca

2014
Pankuş Yayınları

Nihat Genç'in ardından
Puan vermedi
10 Delikanlılık ve eyvallahsızlık. İnandıkları uğruna savaşmak asla korkmamak. Nihat Genç bunların hepsiydi. O bizim Nihat abimizdi. Kitap mı kitapsa beni sürekli hüngür hüngür ağlattı. duygulanmak nedir ki. Okurken Nihat abiye döndüm onun sinirlenişleri onun ağlamaları. Ama açık olmak lazım kitabı henüz okumamış kimse Nihat abiden bu kadar üstün bir edebi performans beklemeden başlar bu kitaba. Anlatılan hiçbir şey hiçbir anlatı bu kadar duygularla bu kadar gerçeklerle anlatılamazdı. Nihat abi... Nası yaşadıysa öyle öldü. Nasıl sevdiyse memleketi son nefesine kadar öyle sevdi. Memleket nasıl sevilir gösterdi. Bu öykülerle sevilen bir memlekette nasıl yaşanır sokakta görülen her şeye nasıl bakılır her görülenle nasıl duygulanılır. Hayat neymiş ben böyle anladım. Ne delikanlıydın be abim
Tek TabancaNihat Genç · Pankuş Yayınları · 202398 okunma
2023 17. kitabı
Okunma: 03 Şubat 2023 00:23
Birbirinden gercekci hikayeler.. gercek belkide.. asiri kufur iceriyor demiyecegim.. bana gore gereksiz kufur icerikleri var.. ama son 3 4 hikayesi agir edebiyat iceriyor.. nihat abimiz eline diline yuregine saglik diyoruz.. tavsiye esiyoruz.. 10 uzerinden 7 de vereyim..
Tek TabancaNihat Genç · April Yayıncılık · 201498 okunma
(Spoiler içerir) Nihat Genç'in televizyonlardaki sohbetlerini severek izledim.Bu kitabı alış sebebim de sohbetlerdi.Fakat okumaya başlayınca o tadı alamadım.Sanırım sözlü anlatımdaki o akıcılığı yazıya aktaramamış.
2024 38. kitabı
Bir yerde okumuştum Nihat Genç bir edebiyat duayenidir diyordu yazıyı yazan şahıs. Merak etmiştim bende kalemini. Sonra hiç beklemediğim bir anda bir sahafın arka raflarında rast geldim bu kitaba. Bakalım dedikleri kadar var mı diyerek okumaya başladım. Benden önceki sahibi kitaba fırsat tanımamış anlaşılan ikinci öykünün başlangıç sayfası kıvrılmış öyle de kalmış. Neredeyse sıfır gibiydi elimdeki kitap. İyi ki elime geçti de okunma fırsatı oldu. Nihat Genç'in gerçekten özgün bir tarzı var. Öylesine edebiyat olsun diye yazılmamış gerçekten de davası olan öyküler var bu kitapta. Orhan Kemal'e, Tarık Tufan'ın Beni Onlara Verme'sine, Ankara'dan Sakarya sokaklarından sık bahsettiği için yer yer Emrah Serbes'e benzer bir tarzı var. Agresifliği ve hiddeti sözünü sakınmayışı ise Nihal Atsızcasına. Bu örnekleri kitabın dilini, derdini, uslubunu anlayabilmeniz kıyaslama yalabilmeniz için verdim. Gerçekten çok beğendim yazarın diğer kitaplarına da göz atacağım.
2025 5. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2025 21:08
Kitap milleti, siyaseti özetler nitelikte öykülerden oluşuyor. Rahmetliyi Veryansın'dan tanıyordum ama okuduğum ilk Nihat Genç kitabıydı. Bugüne kadar hiç okumamış, denk gelmemiş olmama şaşırdım. Sanırım bir yazar asıl öldükten sonra yazar oluyor. Hayatın gerçeklerini dobra dobra anlatmasını, üslubunun sertliğini çok beğendim. Mutlaka diğer kitaplarına bakacağım.
2015 213. kitabı
Cebeci'deydim okurken, Bentderesi'nde, Elmadağ'da, bi ara ne oldu anlamadım Kuzguncuk'ta buldum kendimi. Bir kadının, birbirini imha edemeyen iki grubu nasıl yokettiğini gördüm, bir kahvede kurulan sinema hayallerini yan masadan izledim ve nicesi. Nihat Genç ne yapmış böyle?! Aşırı küfürlü olmasına rağmen üslup lezizdi. Hikayeler can alıcı, hatta kısmen bir yakın tarih tablosuydular, başlı başına film senaryoları. April'in aşırı abartılı bulduğum tanıtım yazısı meğer pek de abartılı değilmiş. Ne diyelim, helal olsun.
Sinema

Nihat GençYazar · 36 kitap
Nihat Genç Türk gazeteci, yazar. İlkokulu Meryem Mehmet Kayhan İlkokulu'nda, ortaokul ve liseyi de Trabzon Ticaret Lisesi'nde okuyarak 1974 yılında mezun oldu. İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi ile Ankara Bankacılık Okulu'na kayıt yaptırdı ancak siyasi olaylar nedeniyle bu okullardan ayrıldı. Ardından Sağlık İdaresi Yüksek Okulu'ndan 1983 yılında mezun oldu. Okul bitimi Sağlık Bakanlığı/Ankara Rehabilitasyon Merkezi'nde, ardından ise Kültür Bakanlığı’nda toplam dokuz yıl memuriyet yaptı. Gençlik yıllarında gazete ve dergilerde teknik eleman olarak çalıştı. 12 Eylül öncesinde, ülkücü hareketin genç entelektüellerinin en önemli isimleri arasındaydı ve çeşitli ülkücü dergilerde yazmıştı. O yıllardan bugüne, Bağımsız ve Kırmızı-Beyaz gibi ulusalcı siyasî dergiler ile Leman dergisinde yazıları yayımlandı. Kısa bir süre Akşam gazetesinde köşe yazıları yazdı ve bu gazeteden yine aynı gazetenin yazarı Engin Ardıç'ın Genç'in eskiden çalıştığı Leman dergisini Saddamcılık ve Apoculuk ile suçlaması sonucunda ayrıldı. 2008 Eylülü'nde Leman'a geri döndü. Yazar 2008 yılının Aralık ayında Aydınlık dergisinde makaleler yazmaya başladı. Bir Soru - Bir Cevap adlı köşesinde Genç, güncel meseleleri ulusalcı bir bakış açısıyla değerlendiriyor. Sky Türk adlı televizyon kanalında Serdar Akinan ile 2008 Eylülüne kadar "Nihat Genç ile Ne Var Ne Yok" adında bir program yaptı. Kanal Akşam gazetesi ile kardeş kuruluş olduğundan, Genç, programına da son verdi. Bu progamın ardından ise 18 Ekim 2008 tarihinde Avrasya TV'de Lale Şıvgın ile ,"Nihat Genç ile Veryansın" programı yaptı.Son olarak günün siyasi olaylarını değerlendirdiği odatv.com adresinde yazıları yayınlanmaktadır. Öykülerinde insancılık arayışı egemendir, insan hikâyeleri ile birlikte yaşanılan zamanların sorunlarını ve toplumsal değişimi gayet ince çizgilerle betimler ve kahramanlarını her zaman ezilen kesimden insanlar içinden seçer. Siyasi ya da siyasi olmayan fikir makalelerinde ise çok daha sert çizgilere sahip, kızgın ve hatta saldırgan bir tarza sahip olduğu görülür. Gizli ama derin bir yalnızlık duygusu, öykülerinde de fikir yazılarında da alt metni oluşturan güçlü öğelerden biridir. 2005 yılında Bilgi, Sabancı Üniversitesi ve Boğaziçi üniversiteleri tarafından düzenlenen İmparatorluğun Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri başlıklı konferansı eleştiren bir yazı yazması üzerine uzun süredir tüm kitaplarını yayınlamış İletişim Yayınları, Nihat Genç ile ilişkilerini kesme ve kitaplarını yayınlamama kararı almış, bunun üzerine yazar kitaplarını diğer yayınevlerinden çıkarmaya başlamıştı. Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Genç, 4 Temmuz 2025 günü 69 yaşında hayata gözlerini yumdu. Kitapları Dün Korkusu (1989) Bu Çağın Soylusu (1991) Ofli Hoca / Şeriatta Ayıp Yoktur Kompile Hikayeler Dar Alanda Tufan 1993 Üfürükten Üniversite Bilimi (1993) Soğuk Sabun (1994) Köpekleşmenin Tarihi (1998) Modern Çağın Canileri (2000) Memleket Hikayeleri Arkası Karanlık Ağaçlar (2001) İhtiyar Kemancı (2002) Amerikan Köpekleri (2004) Edebiyat Dersleri (2004) Nöbetçi Yazılar (2004) Hattı Müdaafa (2005) Karanlığa Okunan Ezanlar (2006) Aşk Coğrafyasında Konuşmalar (2007) Kavga Günleri (2007) Veryansın (2008) Bir Millet Uyanıyor 17: "Kavga Günleri" (2009) Sordum Kara Çiçeğe (2009) Yurttaşların Cinlerle Bitmeyen Savaşı (2011) İşgal Günleri (2011) Öykülerinden örnekler Narlıbahçe Sokağı (Modern Çağın Canileri) Şeriatta Ayıp Yoktur (Ofli Hoca) Bu İşin Tövbesi Var midur? (Ofli Hoca) İhtişam ve Sefalet (Köpekleşmenin Tarihi) Türkan (Arkası Karanlık Ağaçlar) Hero Marka Mızıka (Kompile Hikayeler) İhtiyar Kemancı (İhtiyar Kemancı) Televizyon programları Nihat Genç ile Ne Var Ne Yok? (Sky Türk, 2003-2008) Nihat Genç ile Veryansın (Avrasya TV, 2008-2011) Nihat Genç Ko-nu-şu-yor! (Halk TV, 2012-...) Nihat Genç İle Ver-yansın (Ulusal Kanal, 2013-...)