Puan

710 üzerinden
32 kişi
·%12 (50/400 syf.)·
Bir kitabı yarım bırakmanız gerektiğini 50 sayfada nasıl anlarsınız? 1) Erkek karakter soyunma odasındaki bir kadını gözetleyen ve o kadına haberi olmadan iç çamaşırı almayı eğlenceli bulan bir sapık ve andavalsa: Yazarın çabalarının aksine, gözetlediği kadının esas karakter olması durumu asla romantikleştirmedi tabii. 2) Tarihi aşk adı altında basılan kitap “tarihi” olmakla ilgilenmiyorsa: Döneme sıkı sıkıya bağlı kalınsın demiyorum, işin içine kurgu kısmı da girecek elbette. Ama o dönemde bekar bir kadının sokaktaki herhangi bir adamı evine getirip birkaç hafta onunla yaşamayı planlaması ve bunun gayet olağan karşılanması akıl kârı değildi. 3) Kitabın redaksiyonu hiç iç açıcı değilse: Kitapta öyle bir karışıklık mevcut ki kimin konuştuğunu, kimin iç sesini okuduğumu bile anlayamadığım zamanlar oldu. Üstüne bir de gereksiz betimlemeler eklenince 50 sayfa sanki 150 sayfaymış gibi hissettirdi.
2020 10. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2020 17:08
Kitap hakkında söylemem gereken en belirgin özelliği, kitabın gerçek anlamda çok eğlenceli oluşudur. Okurken en keyif aldığım kitaplardan biri Teklif. Çeviri yönünden bir tık aşağıda olmasına rağmen kitapta gülebileceğiniz çok sağlam diyaloglar vardı. Son zamanlarda karamsar ruh halimize iyi gelecek kisa bir mola niteliğinde bir kitap. Tabi kitabın baskısını bulabilirseniz diye bir notda düşeyim. Kitabın konusuna gelecek olursam; Edwina Winnie Bollash babası gibi dilbilimcidir. İnsanların konuşmalarına bakarak inceler ve güzel konuşma dersleri verir. Kızımız kimsesi yoktur, ailesini kaybetmiştir. Annesi ve babasından geriye kalan mal varlıkları da tek erkek akrabaları babasının kuzenine, Arles Dükü Xaiver'a kalır. Huysuz ve taş kalpli kuzeni Edwina'yı kabullenmez, evinden kovar. Kendi evinde dahi kalamaz duruma gelen kızımız kendini dilbilimi işine vererrk saygın leydilere, lordlara konuşma sanatını öğreterek para kazanmaya başlar. Esas adamımız ile karşılaşmaları ayrı bir olaydır. Oldukça güldüren bir karşılaşma hikayesine sahip çiftimiz. Kızımız şans eseri gittiği terzide dikkatini çeken bir olayın içinde çekilir. Esrarengiz bir adam olan Mick merakını cezbeder. Sıradan bir fare avcısı olan Mick'in sıradışı konuşma tarzı vardır. Bu eşsiz konuşma ile Edwina kendi bir iddianın ortasında bulur. Bu esrarengiz adama konuşma ve terbiye ödeyeceğine dair işin içine dahil olur. Derken de hikaye başlar. Esrarengiz olan bu fare avcısı kimdir sorusu da ayrı bir düğümdür. Mick Tremore adı üzerine bahis oynanmasını başta hoş karşılamaz ama kendi yararına olduğu kararını vererek oyuna ayak uydurur. Çok bilmiş bir kadın ile uğraşması da keyiflidir. Kendi kimliğini de bulma yolunda çıkacağı bu serüvende aklında olmayacağı bir şeye de denk gelir. Aşka. Kitap konusu hikayesi
TeklifJudith Ivory · Koridor Yayıncılık · 2010101 okunma
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
2019 57. kitabı
Sahaftan bulunan güzelliklerden biri... Judith Ivory'nin okuduğum ikinci kitabı ve oldukça sevdiğimi de itiraf etmeliyim. Bir kere öncelikle geçtiği zaman, kişiler, olaylar sıradan tarihi kurgulardan farklı. Ayrıca bu kitapta taşralı bir adam olması da oldukça eğlenceli olmuş. Mick'in sokak ağzına hayran kaldım. Elbette iki zıt karakterin çekimi de her zaman kıkırdayarak okunur. Sonu da tahmin edemeyeceğim bir yere bağlanarak beni şaşırttı. Tarihi kurgu severlere tavsiye ederim. Karşınıza çıkarsa kaçırmayın. Edwina bir dil bilimci olmasının yanında nezaket ve davranış dersleri de vermektedir. Otuz yaşına gelmiş ve evde kaldığı resmileştiği için aşk düşüncesine fazlasıyla uzaktır. Mick Londra'nın dış mahallelerinde yaşayan, taşradan gelmiş bir fare avcısıdır. Aksanı ve sokak ağzı Edwina'yı yeni bir araştırma için heyecanlandırırken bir iddia uğruna bu adamı altı hafta da beyefendiye çevirebileceğini söyler. Nitekim yapacağına da inanmaktadır. Fakat bir sorun vardır. Mick'e öğrettiği her şeyle Edwina ideal erkeğini yaratır. Yarattığı heykele aşık olan bir kadın için en zoru umudu olmasıdır. Mick ise Edwina'yı hem yatağında hem kalbinde istemektedir. Birbirleri için imkansız olsalar bile... "Winnie, seni seviyorum ben," dedi. "Yani bu benimle sevişemeyeceğin anlamına mı geliyor?" diye sordu. "Bu... Bu sahip olabileceğimden fazlasını istiyorum demek. Ve yalnızca küçük bir kısmına sahip olmak hiç elde edememekten de acı verici olabilir."
2024 15. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2024 23:31
Mick Tremore, fare avcısı olarak Londra'da çalışıyor. 12 kardeşler ve memleketine para göndermesi gerek. Bir gün bir yanlış anlaşılma sonucu bir olaya karışıyor ve sonunda da kendini Jeremy ve Emile Lamont kardeşler ile Leydi Edwina Bollash'ın olduğu bir masada, iddia konusu olmuş halde buluyor. Mick'in kimsenin anlamadığı çok yoğun bir aksanı var ve bir de argo konuşuyor. Edwina ise genç hanımlara dil bilgisi, davranış vs. gibi eğitimler veren bir dilbilimci. Etrafa para saçmaya meraklı gözüken Lamont kardeşler Edwina'nın Mick'i bir beyefendi haline getirip sosyeteyi en önemli etkinliklerden birinde kandırıp kandıramayacağı konusunda iddiaya tutuşuyorlar. Edwina bilimsel merakı ve etkinliği düzenleyen hiç sevmediği kuzenini kandıracak olmanın hazzı, Mick de iddiadan kendine düşen pay ve konuşma becerisi kazanımının işine yarayacak olması sebepleriyle bunu kabul ediyor. Böyle Mick, fare yakalamak için kullandığı köpekleri ve gelincikleriyle birlikte Edwina'nın evine yerleşiyor. Aslında kitabın konusunu sevdim, anlatımı da kötü değil ama okurken bir yerde sayfaların akmadığını hissettim. Çiftimiz nasıl bir araya gelecek sonunda diye de merak etmeme rağmen sayfalar birbirini kovalamadı. Yine de güzeldi.
2023 179. kitabı
Judith Ivory Merhabalar Bu ay #historical okumaya doyamadım arkadaşlar Yaptığım araştırmalar sonucunda romantizmin en büyüleyici yazarlarından olan #judıthıvory in kalemiyle #teklif kitabıyla tanışmam süper oldu.Kitabi bitirdiğimde iyi ki okumuşum dedim.Cunku bolca guldum arkadaşlar Genc Bayanlara cemiyetlere nasıl girecekleri konusunda diksiyon ve davranış dersleri veren Dilbilimcisi Bollash Edwina,Bay Tremore nın,sesinde ki o farklılığı,derinliği ve berraklığı duyduğu anda mest olur.Konuşmasını pantografla inceleyip,gramofonla kayıt yapmak icin evine davet eder Peki Mick bu daveti kabul eder mi? Mick normal hayatında cok nazik biri olmasına rağmen,terzi dükkanında kaçan fare nerede acaba diye uzandığı yerden,aynaya yansıyan görüntüyü gördüğünde nutku tutulduğu sayfaları keyifle okudum arkadaşlar.Otuz yıllık yaşamı boyunca gördüğü en muhteşem seye gözleri dalıp giden Mick a cok ayıp Mick cok ayıp deyip,kulağını çekmek istedim Ah Mick ah!Millette senin o anda kahramanlık yaptığını sanıyor Oysa Mick in eli işte ama gözü oynaştaydı Terzi kızın yaptığı kurları görmezden gelmeye çalışırken,kopan düğmesiyle yarı çıplak kaldığında peşinden koşan insanlardan kurtulmak icin çırpınan Edwina,biraz önce Fare Avcısı,kahraman dedikleri adamken,bir anda sapık konumuna düşmüştü Edwina ,Bay Tremore nın kendinden emin oluşundan bıkıp usanmış en cokda durmadan büküp durduğu bıyıklarından Valla Edwinacım bende gıcık oldum her boşlukta oynadığı bıyıklarına,seytan diyor al eline jileti,kes gitsin kökünden Bide bacaklara pergel demesi yok muydu Adamın aklına bacak denilince direk iskambildeki vale geliyormuş Aslında Bay Tremore zaman içinde Edwina nın dilini çözmüştü,sırf haylazlık yapmak için anlamazdan geliyordu.Tıpkı bir çocuğun yakaladığı bir böceğin sırf eğlenmek için bacaklarını
History