tek kelimeyle mükemmeldi en beğendiğim kitaplar arasında şimdiden yerini aldı . Bir günde bitirdim .Kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum. okumaya değer
Harika bir hayal gücü müthiş bir kurguydu.. Daha iyi olabilir miydi? Bence olabilirdi bazı kopuk anlar vardı kitap da ama buna rağmen okunmaya değerdi. Serinin ilk kitabı olduğu için beklentimi çok yüksek tutmadım açıkcası , ikinci kitapta yazarın dilini ve konunun devamının biraz daha gelişmiş olmasını ümit ediyorum. Daha da keyifli olacaktır. TelepatiLeonardo Patrignani
Kitap konu olarak çok güzel ama geçişler o kadar hızlıydı ki okurken yoruldum. Yazar betimlemeleri daha uzatarak yazsaymış veya detaylandırsaymış okuması daha kolay bir kitap olabilirmiş. Bunun dışında olaylar o kadar çoktu ki yazar diğer kitapta ne anlatmış merak ettim açıkçası. Ama okunabilir bir kitap. Tavsiyem beklentinin ne çok fazla ne de çok az olması.
3 kitaplık serinin ilk kitabı olan telepati de Çoklu evren konusu işlenmiş. Yazarın dili baya akıcı ve sadeydi. Bir oturuşta 100lerce sayfa okuyabiliyorsunuz. Bazen olaylar arasında kopukluk yaşasanızda kitapta merak unsuru çok güzel işlenmiş.
Kitapla ilgili tek eksik bulduğum taraf, başkarakterler arasındaki aşk birazcık ergence işlenmiş. Bunda karakterlerinin yaşının küçük olması da etken. Ama tüm bunlara rağmen film izlermiş gibi okuduğum bir kitaptı. Başlangıç kitabı olarak bu seriyi sevdiğimi söyleyebilirim.
16 Yaşında iki gencin paralel evren macerası...Açıkcası Fringe dizisi seviyesinde bir olaylar örgüsü beklediğimden olsa gerek,hayal kırıklığı oldu.Elinizde böyle bir konu varsa,okuyucunun anlamasının zor olması gereken sayfalara sahip olmanız gerekirken bir kaç günde bitirilecek bir kitap ortaya çıkarmak doğru değil.Ve böyle, serinin diğer kitaplarını okumaya sevk edecek sonları da sevmiyorum.Okuyucuya beğendin mi diye sormak yerine bunu beğendin hadi diğerine geç demek sevimsiz geliyor.
Eğer iyi bir kurguyu sevenlerdenseniz bu kitap kesinlikle size göre değil.Soru sormaktan başka hiçbir şey yapmayan 2 ana karakter, sebebi olmayan saçma olaylardan oluşan bir kitap. Tüm kitap okuma isteğimi kaçırdı. Ve ben kendimi zorlaya zorlaya ikinci kitabı da okudum. Belki düzelir diye. Şöyle bir şey var ki bilim kurgu yazıyorsanız olay ve kurgu birbirine yapbozun parçaları gibi uymalı.Bu yüzden zaman ve emek ister. Bu kitap olmamış. Basılmadan önce üzerinde çok daha fazla uğraşılması gereken bir kitap. Belki bu zamana kadar muhteşem kurgulanmış beklentilerimi yükselten çok güzel kitaplar okumasaydım beğenebilirdim.
Kitabın anlatımı konusu ilgi çekici. Yazarın kaleminin güçlü olduğu inkar edilemez. Fakat böyle bir konuyu aşka bağlamak nedir ya. Her kitapta aşk aşk aşk. Yaz sezonu dizileri gibi kitap çıkartıyorlar. İlk başı güzel sonu kötü. Her yerde aşk, birazcık özgün olun, lütfen.
Yabancı yazar okumayı çok fazla tercih etmesem de kitabın ismi ilgimi çektiği için okuduğum bir kitap.
Yazar kitabı PARALEL EVRENLERİN(!) birinde tekrar karşılaşacağını ümit ettiği babasına ithaf etmiş.(Yazarın fikirleri hakkında küçük bir bilgi.) Çoklu evren paralel evren gibi kurgu üzerinden hayal ürünü bir kitap. Kitapta telapati çok sıradan bir olay gibi anlatılmış. kitabın bana verdiği mesajda şu ki ne kadar çok evrende veya nerede yaşarsan yaşa her şeyin sonu ÖLÜM.
Kitap 3 kitaplık serinin ilki.
Oldukça ilgi çekici ve zor bir konu olan alternatif yaşamlar döngüsünü- bir nevi reenkarnasyon- işlemiş. Zaman zaman olaylar ve kişiler arası geçişlerde kopukluk olsa da oldukça başarılı bir anlatımı var.
Olaylar arasında gidip geliyor, bazen nerede olduğunuzu şaşırıyorsunuz. Zamanlar ve mekanlar iç içe giriyor. Kelebek Etkisi filmini izleyenler kitapla özdeşleştireceklerdir.
Serinin diğer kitaplarına merak uyandıran bir sonla bitiyor kitap.
İyi okumalar
Leonardo Patrignani 1980 yılında Moncalieri (Torino)'da doğdu. Bir heavy metal grubunda solistlik ve söz yazarlığı yaptı. Multiversum serisi ile büyük ün kazandı ve kitapları pek çok dile çevrildi. Seri, "Yılın Kitabı" gibi ödüller kazandı.