Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Temellerin Duruşması 1

Ahmet Kabaklı

Temellerin Duruşması 1 Gönderileri

Temellerin Duruşması 1 kitaplarını, Temellerin Duruşması 1 sözleri ve alıntılarını, Temellerin Duruşması 1 yazarlarını, Temellerin Duruşması 1 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
412 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
Yanlış bildiğimiz veya belkide hiç bilmediğimiz olayları ele alması tabi bu olaylara tamamen objektif yaklaşarak insanın mantığına göre hareket etmesini sağlaması. Takdire şayan. Özellikle tüm Türk gençlerinin okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Zaten gördüğüm herkese tavsiye etmeye çalışıyorum. Fazlaca kaliteli okumalar sunuyor. Zaten yazarımız da ona keza. Mutlaka okuyun. İyi okumalar :)
Temellerin Duruşması 1
Temellerin Duruşması 1Ahmet Kabaklı · Türk Edebiyat Vakfı · 2016274 okunma
412 syf.
10/10 puan verdi
Temellerin Duruşması 1
Temellerin Duruşması 1
Ahmet Kabaklı
Ahmet Kabaklı
yanlış anlatılan tarihi yazılar karanlık geleceğe götürür.. tarih olduğu gibi aktarilmali... okuduğum kitap Türkiye tarihinin en objektif ve milli bilince en uygun bir çalışma...
Temellerin Duruşması 1
Temellerin Duruşması 1Ahmet Kabaklı · Türk Edebiyat Vakfı · 2016274 okunma
Reklam
412 syf.
·
Puan vermedi
Öyleyse bizim yanlışımız nedir? Hata, Tanzimat'tan bugüne kadar, Batı kültürlerine hâkim değil mahkûm bir zihniyet ve tutumla yaklaşmamızdır. Türk milletinin geleceğe dönük bütün tasarıları, halkçılığı, insancılığı, ahlâkı, kalkınması, ancak yakın ve uzak tarihimizi objektif tarafsızlıkla tanımamız sayesinde gerçekleşir. Meclis'te II.
Temellerin Duruşması 1
Temellerin Duruşması 1Ahmet Kabaklı · Türk Edebiyat Vakfı · 2016274 okunma
"Antalya mebusu Hoca Rasih, Hilâfet'in ilgası zamanında, Hilâl-ı Ahmer'e para toplamak için bir heyetle Hindistan'daydı. İlga'dan 15 gün sonra geldi. Konuşuyordu. Bana dert yandı: - Bize Hindistan'da çok hürmet ediyorlardı. Mühim para toplanıyordu." Hilâfet'in ilgası" telgrafı gelince Hindistanlılar perişan oldular. Çok keder ettiler. Bize de hakaret ettiler. Çaremiz kalmadı kaçıp geldik, dedi. Bu iş, bütün âlem-i İslâma derin tesir yapmıştır, halbuki padişahlığın ilgasına âlem-i İslâm hiçbir şey dememiştir. Ne vahim bir hatadır, zaman gösterecek. Mustafa Kemal'e göre, "Hilâfet'ten hiçbir faide yokmuş." Delili de Hintlilerin 1. Cihan Harbi'nde aleyhimize savaşmaları imiş. Bu adamlar esirdir, ne yapabilirler? Hadi sen ol da yap! Hem de aldatılarak Çanakkale'ye getirilmişlerdir. Yine de lehimize çok yardım yaptılar. İngiltere'yi lehimize çevirmeye çok çalıştılar. Bunların (Lozan'da) bizim iyi sulh yapmamıza muhakkak tesiri olmuştur. Bize birçok para yolladılar. Biz Eskişehir'den İngilizleri tardederken Hintli taburlar kurşunlarını havaya sıktılar. Daha ne istiyorsun? Hele hür olsunlar da gör.. Bilhassa Hilâfet sayesinde umum Müslümanlar bizi büyük muhabbetle seviyordu. Bu da mühim manevî fayda idi. Hem bütün İslâmlara ait bir başı ne vicdanla, ne hakla kesersin! Zavallı âlem-i İslâm başsız kaldı. Ama bu kadar yenileşmiş olan Avrupa, Papa'yı kaldırmıyor. Mussolini bilâkis onu kuvvetlendirdi."
Sayfa 162Kitabı okudu
314 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.