Yani birsey ogrenmek icin okunacak bir kitap degil, öyle kafa dagitmalik...
Karakter sayim yetmedi bu post’u yapmak icin bu satirlari da oylesine yaziyorum :)
Kitabi ask dolu ve sabirsiz bir sekilde okudum! Cok guzel ask dolu yavasca ilerleyen bir iliski hakkindadir. Arada beklenmeyen olaylar var ama kitaptaki iliskiler inanilmaz derecede tatli. Uzun sure bir kitabi begenmemis iseniz ya da kiyap okumaya yeni basliyorsaniz elinize hemen bu kitabi alin.
Kitabi aşk dolu kalple, sabırsızca okudum!
Cok guzel yavasca ilerleyen aşklari cift görüşle açıklar. Arada beklenmeyen olaylar var ama kitaptaki iliskiler inanilmaz derecede tatli. Ve ana karakterin büyük bedenli olması cok guzel ve farklılık katar, daha relatable ve benimsetici.
hemen bu kitabi alin.
Hani yapımı 2000ler olan romantik komediler vardır. Böyle o filmler sizin dostunuz gibi olmuştur. Yemek yerken, hazırlanırken, izleyecek bir şey bulamadığınızda ya da tamamen ihtiyaç duyduğunuz anda sizin güveninizi kazanmış olan, sizi motive edecek ve enerjinizi yükseltecek yüzlerce kez izlediğiniz o meşhur güzel filmlerden bahsediyorum. İşte bu kitap tamamen o iç ısıtan, tatlı ve keyifli ruha sahip ve ben gene ağlıyorum..
Kitapçıda yaklaşık 40 dakika boyunca "Acele etmeliyim! Ne alacağım?! Ah bu da güzelmiş bak! Dur şunu da bir okuyayım" Diye kendi kendime söyleniyordum. Sonra (her zamanki senaryo) bir şey seçemedim.. Ancak!! bu derde bir çözümüm var dostlarım. Hızlıca al, çık yöntemi. Elbette 'Ulan bu ne beee?' Dediğiniz kitaplarda çıkmıyor değil, ama böyle küp şekerden daha tatlı kitaplarla da karşılaşabilirsiniz. Konusunu bilmeden, neyle karşılaşacağınızı bilmeden okumak bence aşırı heyecanlı, sürprizli falan shhdhe. Saçma bir şekilde haz alıyorum bu işten hdhwhdhsj. Dostlarım kitap bir harika! Uzun süre romantik okumuyordum, başlangıç için o kadar iyi geldi ki anlatamam. Böyle kendimi gecenin bir körü elimde bir kova mısır ve çikolata ile The Holiday, Monte Carlo, Letters To Juliet'i izlemiş gibi hissediyorum. Dili akıcı, olaylar belki bazılarına göre klişe ama klişesiz romatik mi olur yaa.. İstiyorum ben bir ağlayayım, bir güzel söveyim sonra tekrar seveyim jsjdjs Karakterler.. ahh.. bakın şu an Londra'ya gitsem yemin ederim kitaptaki karakterlerimizin böyle kol kola gülüşerek bir sokağın köşesinden çıkacağını düşünüyorum ve öyle olduklarını her zamanda hayal edeceğim. Kitap için söyleyecek tek bir kötü sözüm yok. İyi olarak ise söyleyeceğim birçok şey var: Gerçekçi, tatlı, vazgeçtim çooook tatlı!, ciddi çoook komik, akıcı ve çok duygusal bir kitaptı benim için.
Tiffy (şerefsiz) sevgilisinden ayrılmıştır ve onun kaldığı için de evden ayrılmak zorundadır. Ne kadar ev baksada kendi bütçesine uygun bulmakta zorlanıyordur. Tam bu sırada bir ev karşısına çıkar ama o da tek yatağı paylaşmaları gerektir. Bunun sebebi ise ev sahibi yani Leon çalışması ve sadece geceleri uyumak için eve gelmesidir. Bu yüzden de yatağı geceleri Leon kullanırken gündüzleri Tiffy kullanması gerekiyordur. Tiffy ve arkadaşları buna olumlu bakmasa da bütçesine tek uygun yer olduğu için Leon'la kalmaya başlar. Bakalım neler olacak.
Ev ArkadaşıBeth O'Leary · Dex Yayınevi · 2020509 okunma
Bu kitabı alalı epey oldu aslında. Kitaplığımda melül melül beni bekliyordu fakat yeni çıkan kitaplar her seferinde aklımı çeldiğinden bir türlü sıra ona gelmemişti. En nihayetinde bu gidişata bir dur dedim ve kitabı okuyabildim. Seveceğime inanarak başlamış olmama rağmen beklentimin üstüne çıktığını mutlulukla söyleyebilirim. Umduğumdan daha farklı bir kitaptı ama güzel bir farklılıktı bu. Hem mis gibi bir işlenişi vardı hem de bazı önemli konulara doğru bir şekilde değinmişti.
Leon ile Tiffy'i çoook sevdim. Leon'un, iyi kalpliliği ve anlayışlı hâlleri; Tiffy'nin, cıvıl cıvıllığı ve dokunduğu her yeri güzelleştirmesi inanılmaz güzeldi. İlmek ilmek işlenen ilişkiler beni her daim kalbimden yakalar, yine öyle oldu. O kadar yormayan, üzmeyen bir ilişkileri vardı ki okurken “gençleştim resmen, bu kadar mı fark eder” dedim.
Karakterlerden birinin yaşadığı sıkıntının ele alınma şeklini de takdir ettim. Hani çoğu kitapta, psikolojik sıkıntıları olan bir karakter hayatına giren kişi sayesinde iyileşir ve yaşadığı sorunları bir anda arkasında bırakır ya, ben o olayı hiç sevmem ve inandırıcı bulmam mesela. Kimsenin kimseyi iyileştirecek gücü olduğunu düşünmem çünkü, doktor değiliz sonuçta. Ama iyileşmek isteyen bir insana destek olacak ve onu teşvik edecek gücümüz var. Bu kitaptaki karakterlerin de tam olarak bu düşünce yapısında olması büyük beğenimi kazandı öyle olunca.
Kitaba dair tek eleştirim, malum olayın biraz üstünkörü sonuçlanması oldu. Onun dışında ben bu kitaptan razıyım.
Ev ArkadaşıBeth O'Leary · Dex Yayınevi · 2020509 okunma
Bu kadar kötü çeviri olamaz.
Okumdan önce yorumlar da baya kötü olduğu yazıyordu. Ama yine de okumak istedim. Okuduğuma pişman mıyım? Hayır.
Ama yani çeviri o kadar kötü ki alamadığım, sinir olduğum yerler cok oldu. Cidden hani isimin cevrisini nasıl yanlış yapabildin.
Neysee
Genel olarak tatlis, bir günde okunup bitirilebilecek düzeyde bir kitaptı.
Ama aralarındaki aşkı hisedemedim:(
Ev ArkadaşıBeth O'Leary · Dex Yayınevi · 2020509 okunma
Geçen hafta okuyup bitirdiğim kitaplardan biri de Ev Arkaşı oldu. İlk çıktığı zaman hemen almıştım aslında ama nedense bir türlü okuyamadım.
Öncelikle sevmediğim tek şeyi söyleyeceğim. Yazarın erkek karakterin ağzından yazdığı kısımları anlamsız bir şekilde “Leon:” şeklinde yazması. O kadar saçma ki neresinden bakarsam bakayım olmadı. Bu bence kopukluk yaratan bir olay ve çok gereksizdi. Allah’tan gözümü itici gelsede okuma hızımı etkilemedi fakat bu yüzden alışamadığını söyleyen bir çok yorum da okudum.
Bunun dışında ise kitabı beklediğimden daha fazla sevdim ve çok daha fazla keyif aldım diyebilirim.
Sürekli birbirlerine not bırakmaları, ikisinin farklı hayatlar yaşamasına rağmen arkadaşlıkları -ki bu sadece notlarla oluyor- inanılmaz keyifliydi.
Hem Tiffy hem Leon çok güzel ve doğal karakterlerdi. Tiffy’nin arkadaşlarına bayıldım. Leon’un erkek kardeşi Richie ise muhteşem bir detaydı. Onunla ilgili olan olaylar hem duygusaldı hem de her şeye rağmen o neşesi çok güzeldi.
İkilinin karşılaşana kadar olan kısımlar inanılmaz eğlenceliydi. Yine bir araya gelme şekilleri, ilk karşılaşma falan baya güzeldi.
Bir kaç sorun dışında -yukarıda bahsettiğim- bütünü severek okudum diyebilirim. Harika bir romantik komedi değil elbet ama size keyif veren ve eğlendiren bir konusu var.
Beklentinizi çok yüksek tutmadan sizi eğlendirecek bir hikaye arıyorsunuz okumalısınız. Favorim değil ama keyif aldıklarım arasında yerini aldı. Şans verin derim.
Ev ArkadaşıBeth O'Leary · Dex Yayınevi · 2020509 okunma
Çıtır çerezlik bir romantik komedi hikayesi. Kitap sizi bir sekilde icine cekiyor, bazi noktalardaki espriler cok iyi ve cevirisi de iyi yapilmis, yuzumu gulduren bir kitap oldu. Kafa dagitmalik, arada bu tür kitaplar iyi oluyor.
Ev ArkadaşıBeth O'Leary · Dex Yayınevi · 2020509 okunma
Aşkın dışında bir şeyler anlatabilen bir aşk romanı okumuş olmaktan ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. Ana karakterler arasındaki aşka değinmek istemiyorum. Beni vuran kısım o değildi. İlk olarak Justin karakterinde ilişki içinde yapılan istismar, Tiffy’nin bunun üstünden gelmesini izlemek çok güzeldi. Keşke bunu yaşayan herkes onun kadar şanslı olsa. İkinci olarak Richie’nin ve Leon’un çalıştığı serviste yatan hastaların yaşadıkları kitabı zenginleştiren çok güzel detaylar olmuş. Hızlıca okunup yüzünüzde kocaman bir gülümseme ile sona eriyor kitap. İyi okumalar:))