Game Changers #6

Nisan 2022
Carina Press
İngilizce

2025 54. kitabı
Güzeldi. Gerçekten depresyon çok yavaş ve gerçekçi işlenmişti. Shane'in davranışlarını çok iyi anlama nedenim de kesinlikle yazarın açıkladığı gibi otistik olmasından kaynaklı değildi. İpuçlarını okuyamaması benim için sorun değildi. Ben onu tamamen insan olarak gördüm. Kendi penceresinden bakan, kazanma hırsı olan ve bu uğurda sevgilisini unutan insan gibi. İnsanlar bencildir ve bu konuda gerçekçiydi. Bu gerçekçiliği sevdim. Ama itiraf etmem gerekirse eğer ben bu iki kitabı da herhangi bir şekilde dizisini izlemeden okusaydım aklımda kalır mıydı bu hikaye, bilmiyorum. Oldukça vasat bir konu ve vasatın bir tık altı bir yazar anlatımı var. Ama oyuncular, yönetmen ve emeği geçen kim varsa hepsi o kadar iyi iş çıkarmış ki. Şu an assla unutmayacağım bir yapımla karşı karşıyayım.
2025 99. kitabı
Okunma: 17 Kasım 2025 00:00
İlk kitapta neden ikinci bir kitap olmuş diye söylenip bu kitapta keşke bir iki bölüm daha olsaydı diye canımın sıkılması beni de birazcık şaşırttı. Bu ikiliye kalbimi bıraktım.. Ilya <3 kendisine sarılıp harika biri olduğunu söylemek istiyorum cidden. Çok güzellerdi.. Sinir olduğum yerler tabi ki oldu ama ilişkilerinin iniş çıkışlarını okumak harikaydı. Bu kitabı da okumaya karar verdiğim için çok mutluyum.
2025 10. kitabı
Okunma: 22 Aralık 2025 11:25
birçok kısmın daha iyi yazılmasını istesem de gerçekten çok keyif aldım ve bittiği için gerçekten üzgünüm onları çok özleyeceğim :( kitabı okumaya başlamadan önce Shane'den nefret edeceğimden endişe ediyordum ama bence her iki taraf da kendince depresyonda, çöküşün eşiğindeydi ve iletişim kurmayıp birbirleri ile paylaşmadıkları için de karşı tarafın da benzer sorunlar ile cebelleştiğinin farkında değillerdi. Ama birbirlerini gerçekten sevdikleri için bunun üstünde çalıştılar ve üstesinden geldiler. Bu sebeple bence gerçekten çok hoş bir hikayeydi, onları çok benimsemiştim boşlukta hissediyorum
2026 7. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2026 12:57
Tamamen duygusal bir şekilde dokuz puanımı yapıştırıyorum, okuması çok güzeldi çok keyifliydi ama biraz potansiyeli harcanmış bir kitap olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim. Bütün kitap boyunca diyetten, kontrol açlığı ile kendini gerçekten aç bırakmasından, yemek istediği hiçbir şeyi yememesinden bahsedip de Shane'in yeme bozukluğu olduğunu reddedemezsin öncelikle. Bu çok geride kalmış ve yeterince üstüne düşülmemiş bir konuydu kitapta ve beni üzdü çünkü Shane'in de kendi sorunları var, sığ bir karakter değil ama yazar maalesef bunu yeterince iyi aktaramıyor ve en sevdiğim karakteri harcıyor gibi hissediyorum. Otiziminin da kitaplarda dile getirelen bir şey olmaması sonradan sözlü söylenmesi Shane'in karakterine yeterince özen gösterilmediğinin kanıtı bence. Ilya'nın depresyonu, yalnızlığı zaten kitap boyu beni mahvetti ama işte keşke iki karaktere de aynı titizlikle yaklaşılsaydı yazılırken. O zaman çok daha etkileyici bir hikaye anlatımı olurdu. Bu eleştirilerime rağmen kitabı çok sevdim, hemen bitmesin diye okurken kendimi dizginlemeye çalıştım resmen. En yakın arkadaşlarım Shane ve Ilya'ya 2025 sonu ve 2026 başını güzelleştirdikleri için teşekkür ediyorum. Beynimi bir süreliğine de olsa kapatma konusunda bana çok yardımcı oldular gerçekten. Onları seviyorum.
2026 4. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2026 00:28
Çok çok sevdim, çok güzeldi. Yılımın ilk favorisi ilan ediyorum. Serideki en sevdiğim kitap oldu sanırım. Ilya ve Shane'i en son bıraktığımızda Ilya, Shane'e yakın diye Ottawa'ya transfer olmuş mutlu mesut yaşıyorlardı. Bu kitapta artık her şeyi rayına oturmuş gibi görünse de birbirlerini görmedikleri zamanlarda deli gibi özleyen bir ikili okuyoruz. İlya yeni takımında dışarıdan çok mutlu herkesin yardımına koşuyor ve Shane ile ilişkisi de gayet güzel gidiyor, ancak kaygılarla ve yalnızlıkla boğuşuyor. Rüyalarından annesini görüyor ve annesi gibi olmaktan korkuyor. Ayrıca ilişkisini açık yaşayamadığı, kimseyle paylaşamadığı için boğuluyormuş gibi hissediyor. Shane ise Montreal'de her zaman daha iyisi yapmaya çalışan, kupa hedefleyen bir kaptan. İlya'nın yaşadıklarının pek farkında değil çünkü İlya içinde bulunduğu durumdan ona bahsetmemeye karar veriyor. Her zaman yaptıkları gibi bütün tatil günlerini, boş zamanlarını birlikte geçiriyorlar. Ancak bir süre sonra o da yetmiyor ve bazı sorunlarla karşılaşıyor. Ve sonrasında bir şekilde ifşa olmalarını okuyoruz. Gerçekten bu kitap hem çok tatlı, sıcak ve samimi hem de duygusal açıdan üzücü sahnelerle doluydu. Bizim artık Anya'mız var, onunla İlya'nın sahnelerini okuduğumda resmen eridim. Ayrıca onları çocuklarla okumak da çok keyifliydi. Shane'in İlya'ya bir şey olacak korkusunu okumak da beni tatmin eden detaylardandı. Hem ilişkide hem de kariyerlerinde kriz yönetimini çok iyi yaptılar. Sonu çok güzel bitti, bayıldım. Ve devamı için sabırsızlanıyorum.
2026 5. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2026 20:50
şimdi öncelikle 1. kitapta da dediğim gibi, eğer ben bu diziyi izlemeyip okusaydım kafam baya karışırdı. yazar bence çok fazla derine inmemiş gibi hissediyorum ve üzgünüm ama o ilyanın depresyon halini bile tamamiyle hissedemediğimi düşünüyorum. başta bana biraz değişik geldi; on yılı aşkın bir süredir ilişkileri var ve insanların, takım arkadaşlarının, fanların hepsinin ne diyeceği yargısı da var kafalarında. özellikle shane için geçerli. açıkcası o şeyde hak veriyorum biraz, kariyerine ve ilişkisine bu kadar düşkün olup arada kalmak yorucu ama ilyaya da çok fazla yüklendiğini hissediyorum ki sanırım bende ikisinden biri olmak istemezdim, çok yorucu. yuna ve davidin ilya ile olan aile bağı ilişkisine bayıldım, ilyanın bir çocuk gibi mutlu olması çok hoştu bence, o sahneleri okumak. ve en üzücü kısım spoi gibi olucak ama bir şeyi ne kadar gizlemeye çalışırsan o kadar açığa çıkar tarzı bir söz var ya, kesinlikle cuk diye oturdu. ama sonunda kitabın sonunda hepimizin mutlu olduğu, evlendiğimiz bir sahneyi ve tabi ki shane'in o iğrenç takımından ayrıldığı - bunu spoi saymayın - iyi oldu bence. VE SHANE BEBEĞİMİN EVLİLİK TEKLİFİ ETMESİ ÇOK TATLIYDI!!!
The Long GameRachel Reid · Carina Press · 2022266 okunma
Shane Hollander'i koruma dernegi baskanı secildim.
2026 1. kitabı
Heated Rivalry'nin devam kitabında adı konulmuş ilişkinin, ögeler arasında anlam kazanıp dışarı çıkmaya çalışmasını okuduk. Bu kitabın öncekinden çok daha derin konular işlemesini sevdim, zira Rachel Reid öyle derin bir yazar değil. Shane'i de İlya'ya "meşgale" olsun diye yaratmasından bunu biraz anlıyoruz. "İnsan"ların "insancıl" dertlerini okumak her zaman kitaba daha da bağlar beni. Mental rahatsızlıkların dışavurumunu ve insanların üzerinde yarattığı fiziksel değişimleri okurken beni çok derinden etkileyen yerler oldu, zira "relate" edebilmek beni "overwhelm" etti. Yabancı kelime kullanımım yüzünden özür diliyorum. Sosyal medyada TLG Shane'ine karşı çok fazla önyargı görmüştüm kitabı okumadan önce. Kitapta açıklaması olmayan hiçbir davranışı bulunmamasına rağmen Shane'e bu kadar cephe alınması çok rahatsız edici, alt metinleri okuyabilme yeteneğim de olduğundan rahatlıkla söyleyebilirim ki you wouldn't be saying the same thing if it was ilya (my shayla, my baby). Yani 21. yüzyılda belki de artık nevrotik kişilikleri şaka olarak görmeyi bırakıp ciddiye almanız gerekiyordur millet. Her neyse. Keşke İlya'nın tüüm dertlerini tek bir seferde kafasından alıp Sc*tt H*nter'a verebilsem. I'd 100% double it and give it to him. Kitabın dili gayet açık ve hızlı okunan çerez bir kitap. Beni KISMEN ağlatan birkaç sahne vardı (feb 19, pisces). Çerezlik olduğuna bakmayın, şöyle oturup birkaç saatliğine rahatlayayım, kafamı dağıtayım tarzında da bir kitap değil yani. This is serious work ppl. Unrivaled'ı heyecanla bekliyorum :).
2026 Okuma Raporları
2026 2. kitabı
İLLLLYAAA İLLYAAA diziden dolayı ikinci sezonda ne olacak merakımdan okuduğum bir kitaptı . Çeviri sıkıntıları var ama genel anlıyorsunuz eğer ingilizceniz iyiyse bence İngilizce okuyun öyle duygu daha iyi geçiyor . Kitaba gelirsek ÇOOKKK İYİ ÇOOKKK duygu o kadar iyi geçiyorki tek gecede okudum ve bir ara oturup ağlamışım . Güzel az kalır harikaydı ama efsane de değildi şimdi yalan olmasın ama İLLLYYYAAAAAAA
2026 3. kitabı
Dizisi güzel olmasa okunmaya değer bir kitap serisi olduğunu düşünmüyorum. Çok yüzeysel bir anlatım var ve özellikle bu kitapta Shane'in hakkı çok yenilmiş. ED'sinin dikkate alınmaması, ruh haline girilmemesi onu tamamen haksız konuma sokmak için yapılmış gibi. Yazarın karakterlerinden birini favorilemesi durumunu ilk kez bu kadar çok hissettim, hatta o kadar yanlıydı ki Shane kendi karakterinden çıkmış gibiydi. Umuyorum ki direktör 2. sezonu çekerken birkaç şeyi değiştirir ve Hudson Williams'ın mükemmel method oyunculuğuyla Shane hak ettiği değeri görür.
2026 2. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2026 19:23
Heated Rivalry'nin ilk sezonunu defalarca izledikten sonra The Long Game'i hemen okumam gerektiğini biliyordum. İyi ki okumuşum. Çok uzun zamandır böyle romantik bir şey okumamıştım. Dizi ne hissettiriyorsa devam kitabı çok daha fazlasını hissettirdi. İlya ve Shane'in aşkı o kadar sıcak,samimi ve güzel ki yüzümden eksik olmayan bir gülümsemeyle kitabı bitirdim. Tek eleştirim kitap 50 sayfa daha kısa olsaydı çok daha iyi olurdu. Türkçe basımı olmadığı ve hiçbir zamanda olmayacağını bildiğim için İngilizcesini okudum. Gayet akıcıydı. The Long Game Rachel Reid

Rachel ReidYazar · 2 kitap
Rachel Reid, Game Changers hokey aşk romanları serisinin yanı sıra bağımsız hokey aşk romanları Time to Shine ve The Shots You Take'in USA Today Çok Satan yazarıdır . Kanada'nın Nova Scotia kentinde yaşıyor. Hep orada yaşadı ve muhtemelen hep orada kalacak gibi görünüyor. İki sıkıcı diploması ve iki ilginç çocuğu var.