Common Goal

Orijinal Ülke:
Kanada

2026 17. kitabı
Okunma: 10 Nisan 2026 00:00
Her ay GameChangers serisinden bir kitap okuyorum köşemin bu ayki kitabı Eric ve Kyle'ın hikayesinin anlatıldığı Common Goal idi. Okumaya başlamadan önce bu seri hakkında emin olduğum şey edebi bir nitelik taşımaması ve duygusal derinlik içeren anlatımların pek fazla bulunmadığı olduğu için bu kitaptan da yüksek beklentilerim olmadı. Bu seferki hikayemiz, ilk kitaptan tanıdığımız Kip'e olan aşkını yenmeye çalışan Kyle ve Scott Hunter'ın en yakın arkadaşı Eric Bennett hakkında. Eric, uzun yıllar süren evliliğini sonlandırdıktan sonra yıllardır içinde hissettiği duygu karmaşalarını anlamlandırmaya çalışırken Kyle ile tanışıyor ve Kyle ona "erkeklerle nasıl date'e çıkabilirsin/erkeklerle nasıl flörtleşebilirsin" temalı dersler vermeye başlıyor. Anlayacağınız üzere aralarındaki çekim kilometrelerce öteden bile hissedilebilen bu ikili bir anda kendilerini birbirlerine aşık olmuş bir vaziyette buluyorlar. Dürüst olacağım, Kyle'ı hiç sevmiyorum. Düşüncelerinde beni rahatsız eden bir şeyler oldu, Kyle'dan pek hazzetmedim. Fakat Eric Bennett gerçekten serideki favori karakterlerimden biri oldu. Şimdiye kadar Ilya-Shane ve Scott-Kip ikilisi kadar beğendiğim bir çift olmadı, gözüm hala o ilk iki kitaptaki iki çifti arıyor, itiraf etmem gerekirse. Ama sanırım Eric Bennett -tek başına- bu seride onlardan sonraki sıraya yerleşecek biri. 5/10.
2026 5. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2026 19:08
Kitap emekliye ayrılmayı düşünen boşanmış bir hokey oyuncusu ve ilk kitaptan Kip'le flört etmesiyle tanıdığımız barmen Kyle'ın hikayesini anlatıyor. Yaş farkı çok sevmiyorum ilişkilerde ama keyfimi o kadar da kaçırmadı okurken, sadece 15 yaş gerçekten büyük bir fark ve bana hitap etmiyor dediğim gibi. Genel olarak kötü bir kitap değildi, üçüncü kitaptan daha çok sevdim hatta. Ama hiç kimse bir Ilya ve Shane değil... Üzgünüm biased yorumlar yaptığım için ama düşüncelerim böyle. Scott ve Eric'in arkadaşlığını, Ilya'nın ne kadar iyi bir gözlemci olduğuyla ilgili sahneleri okumak kitapta asıl keyif aldığım kısımlar oldu. Yani Eric'in Kyle ile romantik ilişkisinden ziyade takımıyla, arkadaşlarıyla, Ilya ile muhabbetleri daha çok hoşuma gitti. Shane'i o kadar özledim ki beşinci kitabı da bir an önce aradan çıkarıp The Long Game'e geçmek için sabırsızlanıyorum dürüst olmak gerekirse. :")
2026 2. kitabı
Okunma: 06 Ocak 2026 14:11
Eric Bennett'i ilk kitapta Scott'ın arkadaşı olarak görmüştük. NHL’de oynayan yetenekli, sessiz, kendi halinde olan tecrübeli bir kaleciydi. Kyle'ı ise Kip'in arkadaşı olarak biliyoruz. Kyle yaşadığı bir olay sebebiyle ailesinden uzakta olan ve hayatını düzene sokmaya çalışan, empati sahibi bir genç adam. İçten içe Kip'e hep aşık ama Kip'in Scott'ı olduğu için ondan uzak durması gerektiğinin de farkında. Eric 1 yıl önce eşinden boşanmış ama hayatında sanat eserleri ve hokey hariç ilgi duyduğu bir şey bulamamış. Eşiyle rutin ve sıkıcı bir cinsel hayatı olmuş. Her zaman biseksüel olduğunu düşünmüş ama bunu bastırmış ama Kyle ile tanışınca bir şeylerin farkına varıyor. Büyük bir yaş farkına sahip olsalar da ortak ilgi alanları onlar birbirlerine yaklaştırıyor. Kyle, Eric'e daha önce yaşamadığı deneyimleri yaşatıyor ve biz de bu ikilinin arasındaki ilişkinin gelişini okuyoruz. Yaş farkı biraz fazla ama güzel bir hikayeydi, bütün karakterleri sevdim. Eric'in onu gerçekten anlayan, yönlendiren biriyle olmasına çok sevindim. Bütün kitaplarda en sevdiğim şey karakter gelişimlerini net bir şekilde görebilmek sanırım. Aslında kitapla ilgili olumsuz bir düşüncem yok ama çıtır çerez olduğu için ancak bu puan olur gibi hissettim.

Rachel ReidYazar · 2 kitap
Rachel Reid, Game Changers hokey aşk romanları serisinin yanı sıra bağımsız hokey aşk romanları Time to Shine ve The Shots You Take'in USA Today Çok Satan yazarıdır . Kanada'nın Nova Scotia kentinde yaşıyor. Hep orada yaşadı ve muhtemelen hep orada kalacak gibi görünüyor. İki sıkıcı diploması ve iki ilginç çocuğu var.