Büyük Oyun Elena Armas
Romantik komedi türünde, küçük kasaba havasını sonuna kadar hissettiren, yer yer kahkaha attıran, yer yer “haydi artık, şu sahneyi geçelim” dedirten bir kitap.
Hikâye, Miami Flames futbol kulübünde çalışan, işkolik, hırslı ve “her şeyi kontrol altında tutma” huyuyla tanınan Adalyn Reyes ile başlıyor. Hayatı dakikalarına kadar planlı olan Adalyn, maç sırasında takımın maskotuyla yaşadığı kavga yüzünden sosyal medyada gündem olunca, babası (aynı zamanda kulübün sahibi) onu ceza olarak Kuzey Carolina’daki küçük bir kasabaya sürgün ediyor. Görevi, Yeşil Savaşçılar adındaki kasabanın “yaramaz” futbol takımına çeki düzen vermek. Ve evet… bu takım 9 yaşındaki küçük kızlardan oluşuyor, hem de tütü etek giyip keçilerle takılan, tatlı ama başa bela miniklerden!
Kasaba macerasının diğer kilit oyuncusu ise Cameron Caldani. Bir zamanların efsanevi kalecisi, şimdinin inzivaya çekilmiş, kendi halinde, iki kedisi ve horozuyla yaşayan, karizmatik ve sabırlı bir adam. İlk karşılaşmaları, Adalyn’in arabası + Cam’in bacağı + Cam’in horozu üçlüsünün karıştığı komik bir “kaza” ile oluyor. İlk izlenim: karşılıklı gıcıklık.
İkilinin arasındaki ilişki tam bir slow burn. Önce didişme, sonra zorunlu iş birliği, ardından adım adım artan çekim… Aralarındaki diyaloglar yer yer çok eğlenceli, yer yer de fazla uzatılmış. Cameron, “herkesin bir Cameron’a ihtiyacı vardır” dedirtecek kadar idealize edilmiş bir karakter: sabırlı, ne istediğini bilen, anlayışlı, destekleyici… Adalyn ise hırslı, güçlü ama kırılgan tarafını iyi saklayan bir kadın. Özellikle babasından onay bekleyen “içindeki küçük kız” hâli çok gerçekçi yansıtılmış.
Küçük kasaba atmosferi çok iyi hissettiriliyor; yan karakterler (Josie, Matthew, Brandy, Maria vb.) renk katıyor.
Romantik komedi kısmı gerçekten komik