The Long Game #1

Elena Armas
A disgraced soccer exec reluctantly enlists the help of a retired soccer star in coaching a children’s team in this smalltown love story in the vein of Ted Lasso and It Happened One Summer —from the New York Times bestselling author of The Spanish Love Deception. Adalyn Reyes has spent years perfecting her daily routine: wake up at dawn, drive to the Miami Flames FC offices, try her hardest to leave a mark, go home, and repeat. But her routine is disrupted when a video of her in an altercation with the team’s mascot goes viral. Rather than fire her, the team’s owner—who happens to be her father—sends Adalyn to middle-of-nowhere North Carolina, where she’s tasked with turning around the struggling local soccer team, the Green Warriors, as a way to redeem herself. Her plans crumble upon discovering that the players wear tutus to practice (impractical), keep pet goats (messy), and are terrified of Adalyn (counterproductive), and are nine-year-old kids. To make things worse, also in town is Cameron Caldani, goalkeeping prodigy whose presence is somewhat of a mystery. Cam is the perfect candidate to help Adalyn, but after one very unfortunate first encounter involving a rooster, Cam’s leg, and Adalyn’s bumper, he’s also set on running her out of town. But banishment is not an option for Adalyn. Not again. Helping this ragtag children’s team is her road to redemption, and she is playing the long game. With or without Cam’s help.
384 sayfa

5/10 puan verdi
Kitabın yazım tarzını hiç sevmedim. Aşırı sisli, puslu, herşeyin havada kaldığı bir tarzdaydı. Sorunun nedeni çeviri hataları mı bilmiyorum ama beni kitaptan aşırı soğuttuklarından baya eminim. Kendi kendime düştüğüm bu işkenceden hızlı bir şekilde kurtulabilmek içinde bir noktadan sonrasını atlayarak, zıplayarak ve sızlanarak okudum da bitti gitti, şükür. Evet Cam sonlara doğru baya tatlıydı, falandı filandı ama yine de kitabı kurtarmak için bana yeterli gelmedi. Ben net bir şekilde kitabı sevmedim, sevemedim, bilginize.:)))
Puan vermedi
Genel anlamıyla sevdim sadece biraz yavaş ilerleyen bir kitap. Çok daha kısa yazılabilirmiş gereksiz detaylarla dolu. Ayrıca merak ettiğim daha detaylı açıklamasını istediğim esas olayların hiçbirine değinmemiş. Konusuna gelirsek Adalyn isimli bir kızımız var, babası bir futbol kulübü sahibi ve kızımız da orada halkla ilişkiler gibi bir şey. Bir maç sonrası takımın maskotunun kafasınj koparıyor kavga ediyor ve internete düşüyor bu videosu. Babası da bizi rezil ettin diyip kızı sürgüne yolluyor. Sürgün yerinde Cameron yaşıyor o da çok ünlü bir kaleci ama emekli olmuş kendi kararıyla. İkili arasındaki etkileşimi okuyoruz. Bu köydeki dokuz yaşındaki kızlara antrenörlük yapıyor kendisi. Ada da o takımın başkanı gibi bir şey oluyor. Cam çok tatlı ve ideal bir bey. Herkesin bir Camerona ihtiyacı var bence. Adalyn değişik bir karakter bazen kızdım yani salak mısın be kızım falan dedim ama bazen de sevdim. Adalynın babasını boğmak isteyeceksiniz bence o konu çok havada kaldı sonu aşırı oldu bittiyr gelmiş. Babasıyla ilgili daha çok detay bekledim yani noldu ne bitti o ibne herif bu olayları nasıl bir bahaneyle çözmeye çalıştı hepsi havada kalan şeyler. Şöyle güçlü bir kavga bekliyorsunuz ama yok olmuyor bir yavanlık söz konusu. Bunun dışında Maria inanılmaz bir çocuktu. Onun davranışlarına hem güldüm hem kızdım çünkü çok bilmiş çocuklara tahammülüm yok. Mesela Marianın horozuna ne oldu? Alın size havada kalan bir şey daha. Ayılıp bayılmadım ama  güzeldi okunur.
Adalyn & Cam
5/10 puan verdi
Yazarın İspanyol Aşk Aldatmacası kitabını çokkkk severek okumuştum. Ama bu kitabı sevemedim, kitabın içine hiç giremedim. Sanırım yazar da girememiş. Konu yok, olay yok sadece sürekli iç ses okuduk, bir ara içime fenalık bastı. Kızımız Adalyn babası tarafından işinden uzaklaştırıp taşraya göreve gönderiliyor ve orada inzivaya çekilmiş eski bir kaleci olan Cam ile komşu oluyor. Burada hikaye komik başlıyor ortada koşturan horozlar, kör keçiler, küçük tütülü futbol oynayan sevimli kızlar falan ama sonrası gelmiyor. Hikaye tıkanıyor. Tek sevdiğim karakter Cam oldu onun hatırına sonuna kadar okudum hikayeyi. Cam a kıyamadım açıkcası...
384 syf.
10/10 puan verdi
Vay canına! Bu kadın her kitabında bir adım daha ilerletiyor kendini resmen! Bu kitabı diğer iki kitabını çoktan geçti, resmen, ortada çıta falan bırakmadı! Elena bu kez bizi küçük bir kasaba
The Long GameElena Armas · Atria Books · 2023125 okunma
Selamm
9/10 puan verdi
Yazarın erkek karakterlerine bayılıyorum.Bir hafta boyunca Cameron okudum bayada mutluydum.:)) Kitap aşırı slow arkadaşlar bu durum sizi sıkıyorsa uzak durun. 300 sayfa sonra birbirlerine açıla biliyorlar. Ben aşıklar kavuştuğu anda kitaptan soğuduğum için bu kitap ayrı bir zevk verdi bana. Neden 10 değil 9 diyecek olursak ilk önce kadin karakteri Cameron kadar sevemedim. Kitapta kendinden emin bir karakter yazmak istemiş yazar ama sakar, erkeği görünce eli ayağına dolaşan bir kadın yazmış. Birde erkeğin dediği her romantik sözü içinde yeniden tekrarlanması yokmu. İnsanı çileden çıkarıyor. Camerona gelince muhteşem bir şey. Her daim sevdiğinin yanında olması acayib tatlı.
9/10 puan verdi
Herkese merhaba. Bugün daha önce İspanyol Aşk Aldatmacısı kitabını okuduğum yazarın son kitabı Büyük Oyun yorumuyla geldim. Karakterleri, kurgusu, küçük futbol takımı, kedileri ve keçileri derken bu
5/10 puan verdi
Bu yazın tarzında mı yoksa çevresinde mi bir sıkıntı var bilmiyorum ama gerçekten okuması keyifli değil. Kadın karakterin iç diyalogları düşünceleri gerçekten çok sıkıcı ve okumasan da olurdu diye düşündürdü. Kitabın bence sevilebilecek tek yanı erkek karakteri Cam. Onun olduğu yerler ve onun kısımları gerçekten çok daha akıcı ve keyifliydi ama çeviriyi beğenmedim. Kitapta o istenilen heyecanı vermedi o yüzden sanırım bu yazarı bir daha okumam.
8/10 puan verdi
BÜYÜK OYUN ~ ELENA ARMAS İçerik; Romantik kurgu
384 syf.
10/10 puan verdi
Bu kitaba bayıldım fazlasıyla güzeldi ve kendimi bittiği için aşırı boşlukta hissediyorum.Küçük bir kasaba ortamına hazır mısınız? İki huysuz karakterden bahsetmiyorum bile…Ah Cam..Harika bir erkek
The Long GameElena Armas · Atria Books · 2023125 okunma
4/10 puan verdi
Elena Armas'ın yeni serisi olan Green Oak ya da bizdeki ismiyle Yeşil Meşe Serisi'nin ilk kitabıyla karşınızdayım. Yazarın daha öncesinde çıkan Spanish Love Deception Serisi'ni sevmiştim. Hem de çok sevmiştim ki bu seriyi sevmeyenler de olmuştu ama ben sevmiştim. Bu yüzden de yazarın bu kitabını da okuma konusunda çok hevesliydim. Ama... ne yazık ki beklentilerimi karşılamadı. Neden bilmiyorum ama olmadı. Ya ben çok şey bekledim kitaptan ya da kitabın cidden büyük heveslerle okunacak bir özelliği yoktu. Bilemiyorum... Neyse detaylı olarak yorumda değiniriz o kısımlara. Kitap Green Oak Serisi'nin ilk kitabı. Seri iki kitaptan oluşuyor ve iki kardeşin veya iki çok yakın arkadaşın hikâyesini anlatıyor. Bu kitapta Adalyn ile Cameron aşkını okuyoruz ancak ikinci kitapta da Matthew ile Josie'nin aşkını okuyoruz. Tercihen sıralı okunması konusunda çünkü direk ikinci kitabı okursanız ilk kitaptan spoiler görürsünüz. Detaylı yorum için: illekitap.blogspot.com/2025/05/elena-a...
Büyük OyunElena Armas · Yabancı Yayınları · 2025125 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.