The Murder Game

Orijinal Adı:
Murder Game
İngilizce

2024 18. kitabı
Rachel Abbott / Cinayet Oyunu İlk sayfalardan itibaren sizi merakta bırakan, gittikçe içine çeken ve bitirmeden bırakamayacağınız bir psikolojik gerilim kitabı. Yazardan “İşte Böyle Başlıyor” kitabını severek okumuş ve devamı olduğunu düşünerek başlamıştım ama bağımsız da okunabilecek bir kitap. Bu kitabın gizemini ve gerilimini daha çok sevdim ama sonu etkileyici bir final olmadı bence. Hatta bazı şeylerin biraz havada ve kurguya yakışmayacak şekilde yalın kaldığını düşündürdü. Çocukluk arkadaşları Lucas’ın düğünü için malikanesinde toplanan arkadaşları, düğünden bir gün önce gerçekleşen intiharla ne yapacaklarını şaşırmışlardı. Lucas’ın kardeşi Alex neden canına kıymıştı? Hepsi kafalarında soru işaretleri ve üzüntüleri ile hayatlarına geri dönmüştü. Ta ki bir sene sonra Lucas’ın evlilik yıldönümü kutlaması için hepsini tekrar çağırmasına kadar. Hepsinin sakladığı bir sırrı ve yaşantılarının bir gizemi vardı. Alex gerçekten intihar mı etmişti yoksa Lucas’ın düşündüğü gibi öldürülmüş müydü? İçlerinden biri katilse hangisiydi? Lucas, o geceyi canlandıracak bir oyun hazırlamıştı ama her şey tehlikeli bir hal almış ve içlerinden biri kaybolmuştu. Polis Stephanie King, bir sene önce Alex’in intiharı için gittiği malikaneye bu sefer kayıp bir kızı aramak için gitmişti ama ona da sürpriz olan, bu grupta da bir kızın kaybolmuş olması oldu. İki kayıp kız ve bir intihar vakası, soruşturmalar iç içe geçmiş ve çözüme kavuşmayı bekliyordu. Heyecanı ve gizemi son sayfalara kadar devam ediyor. Bir şeyleri tahmin edip şüphelenseniz de hep bir acabayı peşinizden sürüklüyor. Keyifli okumalar…
İyi gidiyoruz iyi...
·376 syf.·
2023 166. kitabı
Herkese selam. Çok güzel bir kitapla geldim. Yazarın adına bakmadan almıştım kitabı meğer daha önce bir kitabını İyi Uykular Sevgilim okumuşum ama çok da beğenmemişim belli ki bende iz bırakmamış. Sonra anladım ki bu kitap dedektif Stephanie King serisine aitmiş. Yani farklı bir format. Okurken Davetli Listesi vibe'ı verdi bana. Konusuna geçelim; Matt ve Jemma, Matt'in çocukluk arkadaşı olan Lucas'ın düğününe davetlidir. Tabii sadece kendileri değil Lucas Matt'in yanı sıra diğer ortak arkadaşları olan Nick ve ikizi Isabel, Andrew ve partnerlerini de çağırıyor. Yemekler, içkiler, geçmişi yad etmeler, laf sokmalar, bi gizemler falan. Partnerler tabii hep dış kapının dış mandalı pozisyonunda. Pek bir şeyden haberleri yok. Özellikle kendimi Jemma'nın yerine koyunca bir gün bile kalmazdım Matt'in yanında dedim. Bir de Alex var. Lucas'ın kız kardeşi... Canım baya üzüldüm yaşadıklarına. Neyse Alex düğün arifesinde bir intihar videosu bırakarak kendini Polskirrin'in serin sularına bırakıyor. :)))) Tabii Lucas yıkılıyor. Bir sene sonra Lucas herkesi yeniden aynı yere davet ediyor. Kardeşinin ölüm yıldönümünde onlara bir sürprizi var. Oyun oynacaklar. Cinayet oyunu... Tam bir sene önce ne giydilerse, ne yaşadılarsa tekrar yaşamalarını istiyor Lucas. Çünkü kardeşinin intihar edeceğine inanmıyor. Aralarından birinin katil olduğunu düşündüğü bu gruptan alacağı bir intikam var. Aynı yerde Lidia adında başka bir kızın kaybolduğu ihbarı üzerine dedektif Stephanie sahneye çıkıyor ve ortalığın... :D Yani bir kayıp bir ölüm vakası iç içe geçiyor. Bayıldım çok güzel bağlandı her şey. Beni sonu da tatmin etti. Aklımda cevabını almadığım soru da kalmadı açıkçası. Gizem, gerilim sevdiğim türlerdendir ve bu kitapta bu ikisi de çok güzel işlenmiş, ters köşeler de yerindeydi. He bu arada ben katili tahmin
2025 16. kitabı
Okunma: 26 Nisan 2025 20:49
Uzan zamandır okumayı istiyordum iyiki okudum sürükleyici bir kitaptı sonu beklenmedik bitti... Lyda olaya nasıl ve neden dahil olup olayın sonunda onunla nasıl bağlantı kurulduğu bana çok mantıklı gelmese de sonuç bölümüne kadar hersey gayet güzeldi...
2025 18. kitabı
Okunma: 06 Temmuz 2025 00:00
*****DİKKAT! DİKKAT! SPOILER ÇIKABİLİR!***** Ben kitaba büyük umutlar ve farklı beklentiler ile başlamıştım fakat hiç beklediğim gibi ve tatmin edici değildi. Gerçekten hepsinin toplanınca Lucas'ın kurduğu oyunun oynanacağını düşünüyordum ama öyle olmadı ve araya polis girdi ve bence tüm heyecanı aldı götürdü. Ben hepsinin oyunu oynayacağını ve her şeyin her gizem ve sırrın ortaya çıkacağını, yüzleşmeler olacağınız düşünüyordum ve beklentim de bu yöndeydi. Fakat böyle çıkmadı ve her şey daha farklı bir yola girdi. Kitapta Alex'e onun neden böyle bir kötülük yaptığını da anlamadım ya ben kaçırdım ya da o kısım eksik kalmıştı. Ama yeteri kadar heyecanlı değildi bitsin artık diye okudum bir süre sonra. + olarak yazılış şekli o kadar karıştırdı ki ilk başta. Gözlemci bakış açısı+Tanrısal bakış açısı ve Kahraman Bakış Açısı. hepsi vardı ve bence baya kötüydü. tek bir bakış açısından ilerlemeyince kopukluk yaşadım
2024 26. kitabı
#kitapyorumu #seldaileoku #cinayetoyunu ESKİ ARKADAŞLAR GEÇMİŞTEN KAÇMANIZA ASLA İZİN VERMEZLER! KATİL KİM? . Yazarın kalemiyle İŞTE BÖYLE BAŞLIYOR kitabı ile tanıştım. Konuyu, gidişatı baştan anlıyorsunuz. Katil belli,sonuç belli ve bu tür kitaplarda normalde sıkılırım. Ama bu yazarın öylesine sihirli bir kalemi var ki,her ne olursa olsun sonuna kadar sürükleyiciliğini asla kaybettirmiyor. . Bana arkadaşını söyle,sana kim olduğunu söyleyeyim derler değil mi? Ama buradaki arkadaşlık hiçte masum değidi. Kumpas,kaos, çıkar ilişkileri ve tabiki geçmişte yaşanılan olay. Hepsinin ortak noktası da bu olay ve şimdiki zamanda ölen genç bir kız. . Kitap gizemli bir şekilde başladı. Aynı gizemi sonuna kadar da götürdü. Geçmiş fazlasıyla üzücü ve can yakıcı... Yapılan plan bence az bile kaldı. Ben olsam daha beterini yapardım.Gencecik bir kızın hayatı söndü. Ne için? . Tüm cevaplar kitapta tâbi... Polisiye -gizem türünde keyifle okuduğum bir kitap oldu. Bana hafif kaldı amma velakin başta da dediğim gibi yazarın kalemi muazzam güzellikte olunca o hafiflik bile gözüme muhteşem göründü. Tavsiyemdir. Bakalım kitap siz de nasıl bir etki bırakacak? . #rachelabbott #polisiyegizem #policebook #fyp #kitapaşkı #kitaptavsiyesi #kitapönerisi #bookstagram #kitapkurdu #bookworm #bookstagrammer #okumakgüzeldir #okumakayrıcalıktır #okumaközgürlüktür #okumayıseviyorum #readers #booker
Polisiye / Gerilim
2024 101. kitabı
Kitap iki bölümden oluşuyor, ilk bölümde olayların nasıl başladığını okuyoruz. Olay Londra’nın dışında zengin bir malikanede geçiyor. Bir arkadaş grubu düğün organizasyonu için bu malikaneye gidiyor. Fakat düğün günü bir trajedi yaşanıyor. Ev sahibi ve düğünü olan kişi Lucas Jarett’ın kardeşi Alex, sahilde ölü olarak bulunuyor. Bu trajediden 1 yıl sonra aynı arkadaş grubu ev sahibi olan Lucas tarafından tekrar davet ediliyor. Bu grup eve ulaştıklarında bir şeylerin ters gittiğinin farkına varıyor ve kendilerini bir “Cinayet Oyunu”nun içinde buluyorlar. Kitabın çoğunluğunu gruptaki birinin eşi olan Jemma tarafından okuyoruz, bir kısmını ölen kız Alex’ten, bir kısmını da ilahi bakış açısıyla okuyoruz. İlk bölümü biraz kafa karıştırıcı gibi ama sonradan olayları, kişileri tanıdıktan, öğrendikten sonra gayet güzel okunuyor. Kitap genel olarak güzel bir psikolojik gerilim kitabıydı, ben beğendim, bir şans verilmeli. Cinayet Oyunu Rachel Abbott
2025 29. kitabı
Bir gizem, bir ceset ve bir kayıp. Polskırrın de neler olduğunu okumak için muhteşem bir zaman. Matt, isabel, Alex, jemma, nina ve kayıp kız lidia. Son sayfasına kadar süren gizem ve süregelen oyun. Muhteşem bir kitap ve inanılmaz bir hikaye. Her sayfada katili bulmayı beklerken ölü kişinin farklı çıkması. Jemmanın kaçırılması... Olayları bilmesi, lucasın garip davranışları... Gercekten müthiş bir psikolojik gerilim.
2024 106. kitabı
Okunma: 27 Aralık 2024 00:00
Eski arkadaşlar geçmişten kaçmanıza asla izin vermezler! Lucas ve Nina'nın okyanus manzaralı evlerindeki düğünlerine davetlisiniz... Lucas'ın çocukluk arkadaşları bir bir bu şahane malikaneye adım atar. En son Jemma ve Matt çiftide geldiğinde ekip tamamlanır. Yemekler, içkiler, geçmiş anılar... Derken içlerinden birinin ızdırabı, geçmişteki acısı, bu düğün organizasyonuna gölge düşürür. Ortama tekinsiz bir hava hakim olur. Düğün günü sabahı da bomba patlar. Rüya gibi malikanedeki büyü bozulur. İçlerinden biri artık yoktur. Bir yıl sonra Lucas Jarrett, arkadaşlarını yeniden malikaneye davet eder. Korkunç olayın yıldönümünde... Ve bir planı vardır. Konuklarını bekleyen bir oyun ile bir yıl önce işlenen cinayeti çözüp, katili bulmak. Oyun başlasın o zaman... • • #cinayetoyunu , #stephanieking serisinin ikinci kitabı. İlk kitap #işteböylebaşlıyor 'u da çok sevmiştim. Yine de 'Cinayet Oyunu' bir adım daha önde diyebilirim. Zaten yayınevinin kitapları benim için banko kitaplar arasında yer almaya başladı. Gelelim kitabımıza; ben çocukluk arkadaşı olup yıllar sonra bir davet, bir düğün için bu arkadaşların yeniden bir araya gelmesine bayılıyorum. Sözde en yakın arkadaşlar ama aralarındaki o geçmişte yaşanan bir sorunun bomba gibi sessizce aralarında durması ve patlamak için geri sayımda beklemesi beni mest ediyor. Bu kitap diğer muadillerinden bir tık daha farklıydı benim için. Lucas'ın oyunu arkadaşların gergin havasını, korkularını ikiye katladı. Son ana kadar da sırlar ve yalanlar bir bir ortaya çıkmaya başladı. Bu tarz okuyanlar için gidişatı tahmin etmek kolay olsa da yine de kendini merakla okuttu. Gönülden tavsiyemdir.
2023 8. kitabı
Agatha Christie tarzından esinlenilmiş, belli bir mekanda, belli karakterle rahat okunabilen bir "Katil kim?" romanı. Matt ve Jemma, arkadaşları Lucas'ın görkemli malikanesine düğün için davet edilirler. Her şey gayet iyi giderken düğün arifesinde Lucas'ın kız kardeşi deniz kıyısında ölü bulunur. Bu ani ölüme hiç kimse anlam veremez ve düğün töreni iptal olur. Tam 1 sene sonra aynı konuklar Lucas'ın malikanesine yine davet edilir. Lucas kız kardeşinin öldüğü günü birebir sahnelemek ister. Hatta konuklara birebir aynı kıyafetleri bile tasarlar. Bunun ardındaki sebep ise kız kardeşinin öldürüldüğünü düşünüyordur ve bunun için gerekli sebepleri vardır. Bütün konuklara bir oyun düzenler ve hepsine bir zarf verir. Bu zarflarda ise her birinin cinayet günü ile bildiği bazı sırları açıklar ve bunları her konuktan kimseye anlatmamasını isteyerek belli başlı görevleri hepsinin ayrı ayrı gerçekleştirmesini ister. Sonuna kadar akıcılığını koruyan ve finaliyle tatmin eden bu kitaptan puan kırmamın sebebi her konuktaki zarflarda neler yazdığını, saklanan sırların neler olduğunu ve bunların ne amaçla yapıldığının açıklanmasını isterdim fakat bu kısım maalesef yüzeysel geçilmiş ve havada kalmış. Çünkü bu kısım kitaptaki okuru en merak ettiren yerlerden biri. 7/10
2024 176. kitabı
#cinayetoyunu #stephanieking serisinin ikinci kitabı. Bu arada seri kaç kitap olacak diyenler için yazar üçüncü kitabı da çıkardı ama devamını getirecek mi bilmiyorum. Cornwell'de büyüleyici bir malikanedeyiz. Lucas Jarret ile Nina Belanger'ın yaklaşan düğünü için herkes toplanmışken Lucas'ın kızkardeşi ölü bulunur ve intihar olduğuna hükmedilir. Bir yıl sonra ise Lucas aynı kişileri tekrar o eve davet eder. Çünkü kız kardeşinin ölümünün intihar değil bir cinayet, katilin ise o gün orada bulunanlardan biri olduğunu düşünmektedir. Davetlilerden o gün aynı kıyafetleri giymeleri ve aynı yerlere oturmaları, o da yetmez aynı konuşmaları yapmaları istenir. Agatha Christie tarzı yazılan her romanı çok seviyorum. Nitekim bu da öyle. tüm karakterlerle tanıştırılıyorsunuz ve hepsi de sizde şüphe uyandırıyor. Ortam aynı şeylerin davetlilerden tekrar yapılmak istenmesi yüzünden oldukça gergin. konukların yalanları ortaya çıktıkça ve şüpheliler sürekli değiştikçe olaylar çok daha çetrefilli bir hal alıyor. Karakterler çok iyi yaratılmış aynı zamanda sonu hiç beklenmedikti bana göre. Bu ikinci kitabı ilk kitaba göre daha çok sevdim. Ama #murdermystery okurken keyif aldığım bir trope. #davetlilistesi okuyup beğendiyseniz bu kitabı da beğenirsiniz.

Rachel AbbottYazar · 4 kitap
Rachel Abbott İngiltere’nin Manchester kentinde doğup büyüdü. Sistem analisti olarak eğitim gördükten sonra 1980’lerin başlarında, kendi interaktif medya şirketini kurdu. 2000 yılında şirketini satıp 2005 yılında İtalya’nın Le Marche bölgesine taşındı. Şimdilerde Kanal Adaları’ndan biri olan Alderney’de yaşamaktadır ve bütün zamanını yazarak geçirmektedir. Rachel Abbott’ın ilk kitabı olan Only the Innocent uluslararası çok satan kitaplardan biri olmuş ve Amazon listelerinde hem İngiltere’de hem de Amerika’da birinci sıraya yükselmiştir. İkinci kitabı The Back Road İngiltere listelerinde ikinci sıraya çıkmış ve dört hafta boyunca ilk onda kalmıştır.