The Shadows Between Us

Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce

2021 50. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2021 03:27
Öncelikle bu kitaba 7 puan mı 8 puan mı versem diye çok arada kaldım açıkçası ama genel haliyle oldukça beğendiğim için 7,5’tan 8 verdim.Arada kalmamın sebebi kitabın hem iyi hem de kötü yanlarının bulunmasıydı.Hikayenin ilgi çekici ve sürükleyici olması, kurgu ve karakterlerin - özellikle baş karakterin - beni cezbetmesi iyi özelliklerindendi ama kitaptaki bazı kısımları saçma buldum, okuyunca siz de fark edersiniz. İyi yanlarına biraz daha değinecek olursam başkarakter Alessandra güçlü, ne istediğini bilen ve hissettiklerini kendine dürüstçe itiraf edebilen bir kadın —benim en sevdiğim tarzda karakter açıkçası.Karakter olarak güçlü ve lafını esirgemeyen biri olmasının yanında aynı zamanda kibar. Kitapta çok az fantastik öge var ama bu ilgi çekici olmasına bir engel değil.Kitabın kısa olmasını ve seri halinde olmamasını sevdim çünkü güzel bir hikaye de olsa uzatılsa sıkıcı olurdu. Dili kolay ve İngilizcenizi geliştirmek istiyorsanız da okuyabilirsiniz.Farklı İngilizce kitaplar okumadan önce güzel bir alıştırma olabilir.Ben internetten e book versiyonunu bulup okudum. Oldukça sevmeme rağmen inanılmaz , mükemmel diyebileceğim bir kitap değil ama eğer reading slump yaşıyorsanız, ilginizi çekecek ama uzun olmayacak bir şey arıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.
The Shadows Between UsTricia Levenseller · Feiwel and Friends Publishing · 20201,309 okunma
demişler kral öldü söyleyin yrak kafa geri döndü
·%83 (280/336 syf.)·
öf kitap çok yüzeyseldi. yani tamam bi yere kadar sabrettim ama ana karakter dışarıdan aşırı özgüvenli gibi gözükmesine rağmen ablasına karşı bi aşağılık kompleksi vardı. bi de kendini aşırı beğeniodu ya abla tmm en güzel, en akıllı sensin sal azcık. dayanamadım bıraktım işte. e-kitap da olsa iki kitap okim dedim. kalitesiz malitesiz sonuçta az okumadık öyle kitaplar. ama abla soğuttu yani kitap okumaktan bi de yeni telde epub olarak indirdiklerimi okuyamıom pdf şeklinde okurken kör oldm. aLOOOOO android kullanıcıları bi el atın hangi uygulamayı kullanıonuz epub türündeki kitapları okuyabilmek için. tşk şimdiden. bye
Düşünce
2021 31. kitabı
Okunma: 30 Temmuz 2021 18:49
"The Shadows Between Us", Türkiye'de henüz çevrilmeyen, ileride çevrilecekse de bilmediğim bir kitap. Yabancı "bookstagram" hesaplarında sıkça rastladığım ve hiçbir fikrim olmamasına rağmen merak ettiğim ve İngilizce kitaplar okumaya başladığımdan şöyle bir göz atayım, dili nasılmış diye bakarken bitirdiğim bir kitap. Açıkçası seri değil diye başladım ve değil diyebiliriz ama yazar aynı evrende geçen ikinci bir kitap da çıkartacakmış, bu kitaptaki ana karakterimizin kardeşini anlatacakmış. Gerek var mı? Yok. Okur muyum? Hayır. Neyse kitap hakkında yorumuma geçecek olursam ne sevdim ne de sevmedim diyebilirim sanırım. Öncelikle "The Folk Of Air" serisinde olduğu gibi dili oldukça hafif, basitti. Şimdiki zamanla yazılmış olduğundan fazla bir gramer bilgisine ihtiyaç olmadan okunabiliyordu. Diyaloglar günlük bir dille yazılmıştı, betimlemeler azdı ve zorlayıcı değildi. Yani orijinalinden kitap okumak isteyen ama anlayamam diye korkanlar için idealdi. Sevdiğim ve sevmediğim şeylerden bahsedecek olursam. Sevdiğim kısımlar kitabın şu sıralar ihtiyacım olan "çerezlik kitap" kategorisine uyması diyebilirim. Ayrıca da karakterlerin iyi yazıldığını düşünmem ve kimi yerde de biraz şaşırmam. Yani hiçbir şey beni şoke etmedi ya da hayran bırakmadı hayal gücüne yazarın ama keyifle de okudum. Ayrıca karakterlere de bayılmadım ama gizemli ana erkek karakter olarak Kallias'ı birçok türevine göre oldukça fazla sevdim, ana kızımız Alessandra ise garip bir kız ama hırslı, dediğim dedik ve akıllı. Ama onun hakkında beğendiğim asıl şey dövüş eğitimi olmadığı halde önüne geleni yere seren tiplerden ya da güçlü görünmek için erkek gibi takılanlardan olmaması. Tek kitapla biten, kurgusu basit ama akıcı olan ve kendini okutan bir kitap. Bu kısmını "Krallığı Öldürmek"e benzettim. Onun
Roman
2022 59. kitabı
Alessandra Stathos, güzelliği ve çekiciliğiyle erkekleri kolayca etkileyebilen ve avucuna alabilen, zeki, hırslı ve tehlikeli bir kız.Erkeklerle, kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor.Gözü ise her zaman yükseklerde ve kendine önemli bir amaç edinmiş durumda.Bu amaç ise Gölge Kralı’nı kendine aşık etmek, onu öldürüp tahta geçmek ve krallığa hükmetmek. Ancak bu sandığı kadar kolay olmayacak çünkü bırak kralı kendisine aşık etmeyi yanına yaklaşmak, ona dokunmak bile yasak ve imkansız.Ama imkansızlıklar Alessandra için hiç sorun değil çünkü o imkansızı olduranlardan ve planını eninde sonunda nihayete erdirmeye kararlı.Ancak bir takım planları olan tek kişi Alessandra değil, Gölge Kralı’nın da bir planı var ve bu plan için Alessandra’ya ihtiyacı var.Aşka güven olmaz, ne zaman, nerede gelip insanı bulacağı belli değildir.Bakalım aşk, Alessandra ve Gölge Kralı’nı ne hallere düşürecek? Çerezlikti.Tipik aşk hikayesi gibi dursa da bir anda katil arama macerasına evriliyor konu ve merakla okutturuyor kendini, ters köşeleriyle şaşırttığı durumlar bile oldu.Normalde okuduğum tarzda bir kitap değil ama denk geldi, ikincisi de yazılma aşamasında ancak okuyacağımı sanmıyorum.
Vaktiniz varsa okunabilir
2022 36. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2022 00:00
Önemsiz bir soylunun kızı femme fatale Alessandra'nın ailesinin tüm engellemelerine rağmen gözünü krala dikip krallığı ele geçirme adımlarını konu alan eser. Kurgu açısından pek başarılı olmasa da üzerinde düşünmeden içinde fantastik, gizem ögeleri de olan nispeten akıcı bir roman okumak isterseniz şans verilebilir. Devam kitapları da var ancak tek olarak da okunabilir. Açıkçası devamı konusunda bende merak uyandırmadı. Devamında spoiler var: Alessandra'nın kadın hakları konusunda gerek kıyafet gerekse cinsel özgürlükleri konusunda aktivist yaklaşımı takdir edilesi. Ülkenin kralı sevgili Kallias'ın Kallias'ın hem sofistike hem de tuttuğunu koparan biri olabilmesi güzel olmuş. Kallias'ın gölge zımbırtısı nedeniyle karakterlerimiz uzun süre yakınlaşma konusunda yavaş ilerledi. Kallias Alessandra'ya çıplak elle dokunamıyordu bile! Bu durumun bir sebebi var. Kallias, babası ve onun babasından gelen bir gölge gücü ile bedeninin tümünü ya da herhangi bir yerini istediğinde madde veya gölge haline getirebiliyor. Gölge halinde olunca duvarlardan geçebiliyor, ani bir saldırıya uğrarsa da gölge olup korunuyor. Ayrıca yaşlanmıyor, suikast bile olsa hooop gölge olur, hasar görmez. Teorik olarak sonsuza kadar yaşayabilir. Ancak birine dokunursa bu kişinin 50 ft. yakınında olduğu sürece gölge formuna bürünemiyor. Bu kişinin kraliçe olduğunu düşünün, bu durumda hep yanında olacak, Kallias gölge formuna hiçbir zaman bürünemeyecek. Bu durum riskli olduğundan babası gibi sadece gerçek aşkını bulur ise o kişi ile yakınlaşacağını söylüyor. Anahtar kelimelerimiz: *Arkadaşlıktan aşka(friends to lovers) *Güçlü kadın kahraman *Sırlar *Aile içi çatışma *Fantastik ögeler *Reform-kadın hakları *Saygı, kabullenme içeren bir aşk
Kitap İncelemeleri
enemies to lovers
2023 3. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2023 14:03
Kitabın yönetim sisteminin anlatımıyla ilgili çok ama çok küçük bir açığı olduğu düşünüyorum ve karakter hareketleriyle ilgili bir iki sahnede, bunun o karakterin vereceği bir tepki olduğu konusunda beni şüpheye düşürdü ama 9’dan daha düşük veremezdim çünkü kitaba BAYILDIM! Alessandra, ikinci çocuk olduğu için hiçbir zaman görülmemiş, geri plana atılmış ve önemsenmemiştir. Tıpkı krallıktaki diğer tüm ikinci çocuklar gibi diyebiliriz. Ancak Alessandra bunu kabullenecek biri değildir. O, görülmek istiyordur ve kendine verdiği değer göz önüne alındığında hedefi krallıktaki en gözde kişi olmaktır. Kraliçe... Ancak hedefi “kralın eşi” olmak değildir, bizzat kendisi, tek başına orada olmak ister. Ve bunun için yapması gereken basittir: 1. Kralın eş seçimi için düzenlenen baloya katılmak ve kralın ilgisini çekmek. 2. Kralı kendine aşık etmek. 3. Evlendiklerinde kralı öldürüp krallığın tek hükümdarı olmak. Ancak Gölge Kral’ın, bu planında onu hedefinden saptıracak kadar sürprizlerle dolu olduğunu bilmiyordur. Öncelikle kadın karakterden başlayalım, beni dehşete düşürdü ve kendine hayran bıraktı! Alessandra, kesinlikle çok güçlü ve bir suikastçı niteliğinde. Daha ilk cümleden insanı şoka uğratıyor. Başlarda çevresini aşağılamasından hoşlanmasam da ileriki sayfalarda aslında neden bunu yaptığını anladım ve onu daha çok sevdim. Kendine verilmeyen değeri almak istiyor ve bunu yaparken de gözü oldukça kara. Bu yönüne bayıldım! Kitabı okumanın bu kadar zevkli olmasının en büyük sebeplerinden biri, kesinlikle onun karakteri. Gölge Kral’a gelirsek... aşık olmadım. Şu an kesinlikle kadın karaktere aşığım ama Gölge Kral’a da gönlümü kaptırmadım desem yalan olur. Etrafı gölgelerle çevrili ve o gölgelerin verdiği özellikler beni büyüledi. Açık ve net bir şekilde hayran kaldım. Yine de
Cringe evrenine hoş geldiniz
2022 70. kitabı
Kitabın özeti şu şekilde; yazar şaşırtmaca yapmaya çalışırken biraz abartmış yanlışlıkla Hint dizisi senaryosu yazmış. Bu kitaptan umutluydum ama cidden umutlarım ilk sayfalarda "pıssss" diye söndü. Helyumu biten balon gibi halıda süründü... "tek kitap zaten, okur geçerim aman" diye aldım lakin almaz olaydım. Ana karakterimizden biri olan, Alessandra diğer bir adı ile; "bEn KrAliÇe OlaCaĞım" diyerek kendini yırtan kadın. Diğer karakterimiz ise, Kallias yani diğer bir adı ile; "SeN FarKlısın AmA arKadAŞ KaLaLım" diyen kral. Yan karakterler, bu ikisinden daha karakterliydi. Kitap bence koca bir cringe evreninden oluşuyor. Kitaptaki karakterlere kim anti-karakter dediyse, gitsin; Parçalanan İmparatorluklar serisini okusun ondan sonra görsün anti manti nasıl oluyormuş. Sondaki olay kadar saçma bir şey yoktu bence. 2022 yılının son kitabıydı. 2023'e geçmek için başka bir neden daha işte..
1000k
2023 32. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2023 09:55
"Kalbimi ilk ve son kez kıran o çocuğun cesedini hiç bulamadılar. Hiçbir zaman da bulamayacaklar." Kitabı konusu ve giriş cümlesinden ötürü çok merak ediyordum ama beklentimi karşılamadı maalesef. Kötüydü diyemem çok akıcıydı, çevirisi de güzeldi. Ama çok karmaşık bir kitaptı. Gölge Kral'ın daha baskın bir karakter olmasını beklerdim. Gölgelerinden ötürü biraz aksiyon, gücünü kullanacağı sahneler olsaydı keşke ama hiç kral gibi değildi zaten. Başroller arasında ciddi bir duygu eksikliği vardı. Kız kitabın yarısında sarayda gezip, Leandros'la flörtleşti. Keşke onunla olsaydı ben onların arasında elektriği daha çok hissettim açıkçası. Kral bir kere bile arkadaşlarıyla yan yana gelmedi mesela. Biri isyan çıkardı herkes ayaklandı ve onu yapanla ilgili beklentimizi baya yükseltti yazar ama hiç beklemediğimiz fos biri çıktı. Kız ilk aşkının cesedi bulunmasın diye kırk takla attı ama ortaya çıkınca hemen mesele kapandı gitti. Finali zaten yazayım da bitsin havasındaydı. Bir tek Leandros'un kimliği ters köşeydi. Çok güzel işlenecek bir konu harcanmış maalesef. Karakterlerin yaşları da küçük yazılınca vermek istediği etkinin azaldığını düşünüyorum. Kafamı yormama gerek yok, dağıtsam yeter dediğiniz bir şeyler arıyorsanız öneririm. #aramızdakigölgeler #tricialevenseller #martıyayınları #kitapyorumu #bookstagram
Puan vermedi
“Çok güzelsin. Her erkek şu anda benim yerimde olmak isterdi.” Midem de kelebekler uçuşuyordu. “Sen kralsın. Elbette her erkek yerinde olmak ister.” “Hayır. Her erkek senin yanında olmak ister….” Leydi Alessandra Stathos, dükün ikinci kızı, ailenin haylazı olarak bir intibaya sahip. Küçük yaşta sevdiği adamın ihanetiyle karşılaşıp katil olduktan sonra artkk günlerini sadece zevkine ve keyfine göre yaşamaya adamış. Gününü gün ederek istediği herkesle beraber olup onları parmağında oynatmaya devam ediyor kendine pahalı hediyeler aldırıp baştan çıkaracağı yeni kişiler keşfetmeye çalışıyor. Bu durumdan artık sıkılmaya başlamış durumda. Babası, iflas eşiğinde olması, paraya ihtiyaç duyması, evlendirecek birini bulup çeyiz parası almasını düşünmesiyle Alessandra’yı evlilik için teşvik etmeye başlıyor. O sırada Genç Gölge krala eş adayları sunulacağına dair bilgi geliyor. Daha önce ablasıda bu kervana katılmış fakat reddedilmiş. Alessandra çarpıcı kişiliği, absürt ve farklı tarzıyla kralı etkileyeceğinden emin olarak bu baloya dahil olmak istiyor ve oluyor. Herkes Genç gizemli Gölge kralın gözüne girmek dikkatini çekmek için onun sevdiği şeylere yönelirken Alessandra bunun tam aksini yaparak krala kendini bu şekilde farkettiriyor. Düşüncesi ise, kralı kendine aşık edip sonrasında onu öldürecek ve ttüm diyara kraliçe olarak kendisi hükmedecek. Bu oyun onun için ne kadar tehlikeliyse bir okadar da keyifli. İşler düşündüğünün aksine gelişip düşünceleri ve planları aksi yönde seyretmeye başlamış olsa da Leydi Stathos yol ayrımında Kralla arasında oluşan bağın geçte olsa farkına varıyor. İşte şimdi Bu oyun çok daha farklı boyutlara ulaşıyor… Yazarn korsan serisini okuyup çok sevmiştim. Bu kitapta inanılmaz keyifli ve güzeldi. Güçlü kadın karakterler yazmayı öyle iyi başarıyor
2023 2. kitabı
Normal şartlarda bir kitabı okurken yazarın karakteri hakkında herhangi bir çıkarım yapmam. Ama bu kitap bana yazarın İNANILMAZ SIĞ bir insan olduğunu düşündürttü çünkü inanın, bu kadar sığ bir kitabı yazabilmenin başka türlü bir imkanı yok. Bakın vasat bile diyemiyorum. Saçma sapan karakterler, kötünün de kötüsü edebi dil, tutarlı olmayan olay örgüsü, olabildiğine heyecansız kurgusuyla aramızdaki gölgeler beni ne kadar hayal kırıklığına ugratabilirse o kadar hayalkırıklığına uğrattı. Yapılan olumlu yorumlara sakın aldanmayın. 1/10

Tricia LevensellerYazar · 5 kitap
Romantik alt kurgularla genç yetişkinlere yönelik romanlar yazan, Tricia, çocukluğunu geçirdiği Oregon'da büyüdü. Halen köpeği Rosy ile birlikte Utah'ta yaşıyor ve burada tam zamanlı yazarlığa devam ediyor. Tricia, yazmadığı veya okumadığı zamanlarda yapbozları bir araya getirmeyi, Xbox'ında Overwatch ve Sea of ​​Thieves oynamayı seviyor.