Elon Musk, Jeff Bezos, and the Quest to Colonize the Cosmos

PublicAffairs
Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce

2022 12. kitabı
Hayal gücümüzün ötesinde, uzayın derinliklerinde, bitiş çizgisi bulunmayan yerlere giden yarış. 4 milyarder Elon Musk, Jeff Bezos, Richard Branson ve Paul Allen. Uzaydaki iş fırsatları, macera ve egoları onları uzaya çekiyor. Bezos'un Amazon'u kurma nedeninin bir uzay şirketi açabilecek parayı kazanmak olduğunu söylemiş. Yıldızlara uzanan bir demiryolu sistemi düşünün...aynı bir uçak gibi sıklıkla uçabilecek tekrar kullanılabilir roketler... Hayatta herşey bir düşünceyle başlar.
Bilim
2019 16. kitabı
Uzay, teknoloji, gelecek gibi konulara merakınız varsa herkesin anlayabileceği şekilde anlatılan güzel akıcı bir kitap. Elon Musk ın biyografisini okuyup beğendiyseniz bunu beğenmeme gibi ihtimaliniz yok.
2021 5. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2021 03:26
Dört farklı milyarderin her birine özel olarak danışılarak, birinci elden alınan bilgilerle yazılmış olması, kitabın içerik kalitesini arttırıyor ve kitaba verilen emeği kanıtlıyor. İçeriğini çok sevdim ama bir kitap ancak bu kadar kötü çevirilebilir. Çeviren şahıs sanırım bir cümleyi çevirdikten sonra bir daha o cümleye dönüp bakmamış, çok güzel cümleleri berbat etmiş. Özellikle kitabın son 50-60 sayfası özne-yüklem uyumsuzlukları yüzünden bir işkenceye dönüştü benim için. Bu kitabın böyle rezil bir çevirisinin olmasına gerçekten üzüldüm.
2026 52. kitabı
Okunma: 09 Haziran 2026 22:19
2020 yılında, tam altı sene evvel kitaplığıma konuk ettiğim bu eserin sayfalarını aralamak bugüne nasip oldu. Kitap; Elon Musk, Jeff Bezos ve Richard Branson gibi isimlerin gökyüzünü fethetme arzularını, o devasa projelerin arkasındaki görünmez kırılma noktalarını ve geçtikleri çetin yolları derinlemesine işliyor. Kalemin sürükleyiciliği sayesinde zamanın nasıl geçtiğini anlamadım ve bu serüveni üç gün gibi kısa bir sürede nihayete erdirdim. Şüphesiz ki zihin açıcı ve sıra dışı bir okuma deneyimiydi; fakat kendi entelektüel ilgi alanlarımın sınırları düşünüldüğünde, bana biraz uzak bir liman olarak kaldı.
Uzay BaronlarıChristian Davenport · Turkuvaz Kitap · 2018190 okunma
Öncelikle şunu söylemeliyim ki uzay teorileri uzay tarihi gibi konularla ilgili olan herkesin okuması gerektiği bir kitap olduğunu düşünüyorum. Kitap yazarın çeşitli röportaj ve tarihi kaynaklardan aldığı bilgileri kronolojik sırayla baronların uzay hakkında yaptığı çalışmaları anlatmakta. Başta çok güzel ilerliyor her şey.Anlatım güzel,aralara teorik bilgiler serpiştirilmiş fakat biraz ilerledikçe kitap sadece ve sadece röportajların birabir aktarımına dönüşüyor.Yani yazarın herhangi bir ek notu teorik bilgi veya betimlemesi bulunmuyor.Sanki birisi bizim için bu araştırma başlıklarını bir dosyada toplamış ve biz bu dosyaları inceliyor gibiyiz. Bu sebepten ötürü kitabı yarısında bıraktım.Umarım ileride tekrar devam edebilirim.
Uzayı ve Milyarderleri anlamak isteyenlere
2021 13. kitabı
Günümüzde insanlığın uzaya ilgisi tekrar arttıysa bunun sebebi bu kitaptaki insanlardır. Jeff bezos ve Elon musk'ın biyografi kitaplarını okudum ancak bu kitapta okuduğum biyografi kitaplarındaki uzayla ilgili eksik olan ne varsa anlatmış.
Evreni Kolonileştirme Serüveni: Uzay Baronları
2022 19. kitabı
#varlıkergen varlikergen.com bilimkurgukulubu.com adresinde yayımlandı: Varlık Ergen Washington Post’ta gazetecilik yapan ve özellikle sansasyonel konularda uzmanlaşan Christian Davenport, “Uzay Baronları” isimli kitabıyla bizlere “içeriden” haberler sunuyor. Turkuvaz Kitap’tan çıkan ve çevirisi Orçun Demir tarafından üstlenilen kitap, dünya genelinde nam salmış dört milyarderin hayallerine ve gerçekleştirdikleri işlerine odaklanıyor. Her şey soğuk savaş döneminde başlıyor. Öncelikle kitapta adını duyacağınız Elon Musk, Jeff Bezos, Richard Branson, Paul Allen gibi isimlere ilham olan olaylar zincirine değinmek gerekiyor. ABD ve SSCB arasında yaşanan özelde askeri, genelde ise teknoloji ve uzay konulu yarış, gözünü göklere dikmiş her araştırmacının da iştahını kabarttı. Milyarlarca dolara ve onlarca çalışanın ölümüne neden olan tüm bu kaosun meyvelerinin ise yaşadığımız şu günlerde dünyanın her yanına saçıldığını görüyoruz. Gerek askeri alanda gerekse sağlık ve eğitim alanında insanlığın elde ettiği tüm kazanımlar Sovyet kozmonotları ve ABD astronotlarını hazırlayan o büyük projelerin başarısıdır. Sovyet Rusya ilk uydusunu 1957 yılında uzay boşluğuna fırlattığında bu olay o güne kadar görülmemiş bir yankı uyandırdı. Artık çeşitli cihazlarla yeryüzünden incelemeye ve anlamaya çalıştığımız uzaya daha yakındık. Bu olayın hemen ardından SSCB, 1959 yılında Ay’a insansız uçuşu gerçekleştirdi. Hemen ardından hız kesmeden ilerleyen Ruslar, 1961 yılında Yuri Gagarin ile ilk insanlı uzay yolculuğunu hayata geçirdi. Sonrasında Rusların yaşayacağı çeşitli teknik sorunlar ABD için bir avantaja dönüşecekti. Çünkü hem ABD topraklarında hem de dünya genelinde ABD’nin bu savaşı kaybettiğine dair fikirler güçleniyordu. Takvimler 1962’yi gösterdiğinde ABD başkanı J. F. Kennedy, soğuk