2021
Theseus Yayınevi
Sıralamalar

·363 syf.·
2022 6. kitabı
Farklı ülkelerden, apayrı dünyaların insanlarının bir araya geldiği, bir takım gizemli ve sürükleyici olaylar girdabına girmiş, bir yandan da neler olduğunu anlamaya çalışan okuyucusunu merak ve heyecan içinde bırakan enfes bir kitap olmuş.Bu tür kitapları okuyunca ilk aklıma gelen ise okuma alışkanlığı kazanmak isteyenin eline bu tür kitapları tutuşturmak oluyor. Bir an olsun bile gerilimi düşürmeyen ve okuyucunun dikkatini uyanık tutmayı başaran kitaplara denk gelmek de büyük şans, yeni başlayanlar için. Yazarın yabancı olmaması da ayrıca sizi yanıltmasın, okuyunca fark edeceksiniz ki bu işi sadece yabancılar iyi yapmıyor.Kitabın ismini nereden aldığı, yaşanan talihsiz olayların gizeminin nasıl çözüldüğünü ve iyinin içindeki kötüyü, kötünün içindeki iyiyi, Mary’nin yaşamanı kaybetmesi üzerinden ince bir zekayla işlemiş yazarımız. Fatime Can GülFatime Can Gül
2021 162. kitabı
#yükselişş Bir sigara almak için ayağının dibinde duran küçük siyah çantayı kaldırdığında zincirlerin şıkırtısıyla irkildi. Zincirler, demir parmaklıklar, büyük bir halkaya geçirilmiş koğuş anahtarlarının şangırtıları... İçi ürperdi ve gözlerine yaşlar hücum etti. Sigarasını yakıp derin bir nefes çekti, ciğerleri yanana kadar dumanını içinde tuttu. Kazamı yoksa cinayet mi? Katil mi yoksa kurban mı? Gerek mi yoksa hayal mi? Bir cinayet ve çözmesi için görev alan dedektifin nefes kesen maceralarını ortaya çıkan sırlar ama çözülmesi çok zor olayları çözmek için çabalamasını okurken resmen dedektifle beraber oradan oraya gezdim olayların içine girdim. Her sayfası gizem ve heyecan dolu bu kitabı herkese tavsiye ederim. Bana bu güzel kitabı tavsiye eden Ece Ceren GültepeEce Ceren Gültepe kuzuma canıma çok teşekkür ederim. @theseusyayinevi Gokce TuncayGokce Tuncay #neokudum #kitaptavsiyesi #kitaplarcandır#keşfet #kitapsevgisi #benokudumsendeoku #hobimnations #vuslatinkitapkurtları #hobimmizah #hobinizhobimolsun #hobimportrait #keşfet #polisiyekitaplar #thesusyayınevi #hobimmizah #hobimreels
2022 6. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2022 09:33
Polisiye tarzında enfes bir kitaptı.Okurken yabancı bir yazarın yazdığını sanabilirsiniz.Ben çok beğendim yazarın kalemini.Kitapta heyecan hiç bitmedi,her sayfa merak uyandırıcıydi.Polisiye tarzı seviyorsanız ya da bı yerden başlamak istiyorsanız kesinlikle tavsiye ediyorum.
2022 18. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2022 14:26
kitapkonusu #kitapyorumum Kitap kısa bölümler halinde 362 sayfa ama bir sonraki bölümde ne var acaba diye diye heyacanla sonuna kısa bir sürede geldim ️ İtalya ve İngiltere de geçiyor hikâye. Dario italyan bir fotoğraf sanatçısı ve Londra'da çalışıyor. Önceden İtalya'da yaşıyordu. Sevgilisi Mary ile mutlu bir ilişkileri vardı ve evlenmeyi düşünüyorlardı. Dairo'nun abisi uyuşturucu satıcısı ve eğlence olsun diye Daio ve Mary de içiyor. Fakat sahtecilik karışan maddelerden dolayı Mary ölüyor. Ne yapacağını bilmeyen Dario hemen abisini arıyor ve abisi gelince "Tilki bu kaçıncı" diyor.Dario abisinin yardımı ile kendi bahçelerine görmüyorlar ve İtalya'yı terk ediyor. Kimsesiz sandığı Mary'nin asıl adı Monica olduğunu ve bir kızkardeşi Charlotte olduğunu çok sonra öğreniyor. Charlotte ablasının şüpheli kayboluşu ardından dedektif Lucas'ı tutuyor. Bu arada ablasına benzerliğini kullanıp Dario 'ya oyunlar oynuyor. Dario ise hayatına aldığı Sara ile ilişkisini evlilikle devam ettiriyor. ⁉️Sonrasında neler yaşadılar? ⁉️ Tilki kim? ⁉️ Charlotte nasıl oyunlar oynadı? Soruların cevaplarını kitapta bulacaksınız. Kitaba giren her karakterin detaylı anlatımı, sade ve akıcı kullanılan dili ile keyifle okuyunuz
Puan vermedi
Tilki #okudumbitti #Tilki kesinlikle elimden bırakamadığım, sürükleyici bir gerilim hikayesi. Yazarın akıcı ve çarpıcı anlatımıyla, Dario’nun hayatının darmadağın oluşuna tanık olmak hem sarsıcı hem de merak uyandırıcıydı. İtalyan Dario’nun Londra’da mutlu bir hayat kurma hayalleri, sevgilisi Mary’nin (aslında Monica) ölümünden sonra tam anlamıyla kâbusa dönüşüyor. Özellikle Mary’nin ölümünün arkasındaki sırlar, Dario’nun uyuşturucu satıcısı ağabeyi ile ilişkisi ve bu karanlık olayları örtbas etme çabası, okuyucu olarak beni sürekli diken üstünde tuttu. Dario’nun yaşadığı suçluluk ve çaresizlik duygusunu o kadar güçlü bir şekilde hissettim ki, her an onun bir adım daha derine battığını görmek hem üzücü hem de inanılmaz derecede heyecan vericiydi. Mary’yi bahçelerine gömüp İtalya’yı terk etmek zorunda kalan Dario’nun bu suçu arkasında bırakabileceğini düşündüm, ama aslında hikaye burada asıl başlamış oldu. Yazar, Dario’nun geçmişinden kaçmaya çalıştığı sırada onun peşinden gelen daha büyük bir tehlike yaratmış. Charlotte karakteri, ablasının kayboluşunun peşine düştüğünde, olaylar karmaşık bir hal alıyor. Charlotte’un ablası Monica’ya olan benzerliğiyle Dario’ya oyunlar oynaması ise hikayeyi bir psikolojik gerilime dönüştürüyor. Dario’nun yaşadığı paranoya, suçluluk duygusu ve Charlotte’un gizemli oyunları, kitabı nefes kesici bir hale getiriyor. Bu esnada Dario’nun Sara ile kurduğu yeni ilişki, geçmişin gölgelerinden kaçamayacağını bir kez daha gözler önüne seriyor. Özellikle kitabın iki farklı ülkede – İtalya ve İngiltere – geçmesi, olayların kültürel ve mekânsal boyutunu genişleterek hikayeyi daha da ilginç kılıyor. Bu macera, sadece bir dedektif hikayesi değil, aynı zamanda aşk, suçluluk ve geçmişle hesaplaşma üzerine derin bir sorgulama. Yazarın ilk kitabı
2021 97. kitabı
Kitap Yorumu//Tilki-Gökçe Tuncay . Kaza mı yoksa cinayet mi? Katil mi yoksa kurban mı? Gerçek mi yoksa hayal mi? Rimini’den Londra’ya, oradan da Milano’ya uzanan bir sır perdesi ve bu sır perdesini aralaması için görevlendirilen bir özel dedektif… İş ilişkilerinin aşka, aşkların düşmanlığa dönüştüğü, işin içine hayaletlerin karıştığı, akıl oyunlarıyla tilki kurnazlığının yarıştığı amansız ve tehlikeli bir mücadele… . Akıcı bir dil ve samimi bir üslupla yazılmış olan bu kitabın sayfalarını çevirdikçe soluk soluğa bir maceranın parçasıymış gibi hissedecek, yalanlarla örülmüş bir gizem ağının ilmek ilmek çözüldüğünü göreceksiniz. Şaşırtıcı bir sonla karşılaşmaya şimdiden hazırlanın. . Kitap gizem ve polisiye türünde bir kurgu. Yazarın Türk olduğunu bilmeseniz yabancı bir yazarın kaleminden çıkmış zannedersiniz. Aşırı başarılı ve çok keyifli bir okuma sunuyor. Bir çırpıda okunuyor. Kesinlikle tavsiyedir. E editörü de benim. Belirtmeden geçmeyelim. Uykularım kaçar.
2022 11. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2022 17:47
Tilki polisiye türünde ve heyecan dolu . İngiltere ve İtalya arasında geçiyor kurgu. İtalya'da Dario kız arkadaşı ile uyuşturucu almıştır ve sonuç felaket olur.... Bu olaydan sonra Dario İngiltere'ye gitmiş, orada başarılı bir fotoğraf sanatçısı olmuştur. Sara isimli bir İngiliz ile nişanlanmış, mutlu bir hayat sürmektedirler. Bir gün Dario' ya gelen telefona kadar her şey yolundadır. Gelen isimsiz çağrı ile birlikte şuuru bulanmış ve eski kız arkadaşının hayaletini gördüğünü zannetmiştir. Sana zamanında yetişmese hayatında bile kaybedebilirdi. Bu olaydan sonra hayatları daha karmaşık bir hale gelir. İtalya'da özel dedektif Lucas. Kimsenin kabul etmek istemediği bir müşteriye kabul eder. Yeni başlayan dedektiflik hayatı bu dava ile ya Son bulacak ya da başarılı olacaktır. Nedir bu dava ve Lucas'ın müşterisi kimdir??? Tilki harika bir kurguydu. Okumak için elime alınca öyle bir sardı ki bitirmeden bırakamadım.
Polisiye
2022 5. kitabı
Merhaba kitap severler; Dario, kendine geldiğinde aşkı Mary, yerde kendinden geçmiş bulur. Dario, abisinin ona verdiği kokain yüzünden sevdiği kadını kaybetmiştir.Ne yapacağını bilemez ,abisini arar ,yanına gelmesini ister.Abisi yüksek dozda hayatini kaybeden Mary'i gömerek kurtulucaklarmi? Bu olanlarin tek suçlusu Tilki miydi? Peşine düşecekmiydi? Diğer yandan Lucas, annesinin ölümüne sebep olan Pitbull'u bulacak mı? Rimini,Londra ve Milano'ya kadar gelen bir sır perdesini aralamaya çalışan özel bir dedektif... Kaza mı?cinayet mi? Katil mi ?Kurban mı? Hayal mi Gercekmi? Aylin KaradamakAylin Karadamak tavsiyesiyle @theseusyayinevi 'ndan çıkan Gokce TuncayGokce Tuncay 'ın kaleme aldığı #Tilki isimli kitabı okuyup inceledim. @baygu_selda ve Özlem TunçÖzlem Tunç ile yaptığımız okuma maratonunda birlikte okumak pahabicilemez. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.Kitapla ve sevgiyle kalın... #fundaileheryerdeoku #heryerdeoku#fyp #etamin#
2021 198. kitabı
Kesinlikle çok profesyonelce yazılmış, olay akışı birbirine karışmadan düzenlenmiş ve her sayfada merak uyandırıcı detaylarla bir hikaye Tilki. Birkaç kez yazarın Türk olup olmadığına emin olmaya çalıştım Benden pörfekto aldı!
2022 7. kitabı
#seldokudu #tilki Riminni'den Londra'ya oradan da Milano'ya uzanan bir hikaye... Dario kız arkadaşı Mary ile mükemmel bir gece geçirir. Ama uyandıkları zaman onun hiç hareket etmediğini görür. Kullandıkları yasaklı maddenin tetiklediğini düşünüp önce abisinden yardım ister. Onun aklında ambulans istemek varken abisinin aklında bambaşka bir plan vardır. Mary'i gömmek ve Dario'yu oradan başka bir yere göndermek... Lucas'ın monoton bir hayatı vardır. Güzel bir işe yakında da annesinin isteği ile de güzel bir eşe sahip olacaktır. Annesini akıl almaz bir şekilde kaybedince kendini sorgulamaya başlar. Her şeyi bırakıp hayalinde olan mesleğe dedektifliğe başlar. Ve işler yolunda gitmzken kimsenin kabul etmediği Mary dosyasını kabul eder... Gerçekler er ya da geç ortaya çıkar. Bu süreçte Dario kafayı yeme noktasına kadar gelirken Lucas titizlikle işin peşindedir. Sahipsiz sandığı Mary ise aslında kendini tanıtan kadın değildir... Aksiyonu, temposu ve gerilimi az ama akıcı bir kitap merakla acaba ne olacak diye okuyorsunuz.