İslam'ın Kılıcı, Cihan Fatihi

Aralık 2006
Yapı Kredi Yayınları
Orijinal Adı:
Sword of Islam, Conqueror of the World

Zalim ve zulmü işte... Ölümsüzlüğü yerin dibine batsın.
2016 2. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2016 20:12
Ortaçağ Arap coğrafyacıları cennetin 4 ırmağını şöyle saymışlardır: Fırat, Dicle, Seyhun (Siri Derya), Ceyhun (Amu Derya). Seyhun ve Ceyhun arasındaki Maveraünnehir’de doğan, hayatta yolunu bulmak
Tarih
TimurlenkJustin Marozzi · Yapı Kredi Yayınları · 2006121 okunma
Yıldızlara ve Bahtına Hükmeden Hükümdar: Sahipkıran Emir Timur!
2021 18. kitabı
Okunma: 28 Mart 2021 01:39
Kitap benim için gayet bilgilendirici oldu. Şayet okumadan önce Timur’la ilgili bilgim çok azdı. Bizim sınıfa sorsak hiçbir fikri olmayan bile çıkar. Pekala, hayatında hiç yenilmemiş, bizim belki
2020 9. kitabı
Timurla ilgili okuduğum ilk kitap o yüzden taraflı veya tarafsız yazar hakkında görüş belirtmem yanlış olur ama Timur'a özellikle Tatar deyip Beyazıt ve diğerlerinden Türk diye bahsetmesi ve Timur'u ayrı bir köktenmiş gibi sunmasını iyi niyetli karşılamadım yazarda İngiliz olunca... Kitap için yazarın Timur'un fethettiği coğrafyayı gezmesi takdire şayan Kitapta bir kaç kaynaktan bahsedilmiş 1'ncisi Arapşah Timur Şam'ı alanda çocuk olan kendisine göre katliama denk geldiği için taraflı bir gözle yazdığı için çok güvenilir değil 2'ncisi Yezdi Timur'un tarihçisi o da yanlı bir gözle anlatması normal 3'ncisü İspanyol elçi Clavijo daha tarafsız gözlemle bakmış kitap etkileyici ve sürükleyici Timurla beraber Orta Asya,İran,Hindistan,Afganistan,Anadolu ve birbirinden güzel şehirlere yolculuk ediyorsun amma yığınla alınmış kelleler,Katledilen binlerce masum çocuk ve kadın,harabeye dönmüş şehirler görüyorsun... Timur kitaba göre sadece yıkan değil yapan ve onaran bir şahsiyet.Gittiği yerlerden aldığı hazinelerle beraber sanatkarları toplaması ve O zamanın en kıymetli şehri Semarkandı bambaşka bir çehreye döndürmesini takip ediyorsun Bozkır töresinde kavimleri bir araya getirmek liderlik ister o da Timurda fazlasıyla var ben kitabı sevdim ama doğruluğu hususunda diğer kaynaklara bakmak lazım
Timur Üzerine
2020 9. kitabı
Okunma: 03 Ağustos 2020 12:22
Timur hakkında olumlu ve olumsuz bir çok şey duyabilirsiniz. Bunların bazıları onu göklere çıkarırken bazıları ise hakaretlerle doludur. Bu kitap döneme ait her yoruma yer veriyor. Gayet açık ve anlaşılan bir dille. Tarih severlerin mutlaka okuması gereken bir kitap. Timur konusuna gelince , döneminin büyük bir fatihidir.
Tarih
2020 23. kitabı
Okunma: 24 Ekim 2020 22:23
Biyografi okumaları , okuma listemin üst sıralarında yer alır . Özellikle iyi bir biyografi çalışmasının tadına doyulmaz.Justin Marozzi'nin okuduğum ilk kitabı olmasi ile birlikte ,dilini çok beğendiğimi söyleyebilirim.Tarihi bir karakteri ,üstelik tarih sahnesinde zalimliği ile ün salmış bir devlet adamını ,son derece yerinde ve olduğunca tarafsız aktarabilme ancak güçlü bir tahlil ve araştırmanın ürünü olabilir.Kitap bastan sona su gibi akıyor,kaynakçayi incelediğinizde elinizde nasıl bir hazine olduğunu anlıyorsunuz.Neredeyse kurguya hiç yer vermemiş olduğu bu çalışmada yazarın motivasyonu bastan sona aynı seviyede tutabilmiş olması çok etkileyici idi.