Puan

7.710 üzerinden
400 kişi
2022 9. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2022 10:26
Kitabı dünden başlayan kar yağışı ile okumaya başladım.Baya empati kurarak okudum. Tipi 3 hikayeden oluşuyor. İlk hikaye adını aldığı tipi. Lev Tolstoy'un şöyle bir özelliği var ayrıntıları muhteşem.Ama öyle böyle ayrıntı değil. Aklımıza gelmeyen en ince ayrıntılar, detaylar. Okurken gözünüzün önüne birebir eksiksiz geliyor. 2. Hikaye Kafkasya anılarından tenzil-i rütbe. Eh işteydi. 3. Hikaye Toprak Ağa'nın sabahı aslında 2.hikayedeki prens başrolde. Ben çok beğendim. Bu arada Lev Tolstoy'un Türklere karşı sempatisi ve beğenisi var bunu kitaplarında görüyoruz.( Bu kitapta da bir iki yerde var hatta prens köyü terk ederken İstanbul'u ve güzel kizlarini düşünüyor.) Keyifli okumalar
Hikaye
Tolstoy
2020 49. kitabı
Okunma: 27 Mayıs 2020 18:06
Tolstoy’un İnsan Neyle Yaşar? kitabına rast geldiğimden beri ara ara bu tür kısa eserlerinden okuyorum. Tipi, içinde 3 uzun hikaye bulunan ve 28 yaşındayken yazdığı bir eser. Yazarın 82 yıl yaşadığını bildiğimden olsa gerek bana sanki hiç genç olmamış gibi gelir. Kaldı ki bu kitapta da yazarın 28 yaşında olduğunu anlamak güç. Sanki doğduğunda bile yaşlıydı.
2020 39. kitabı
Tolstoy'un kısa bir yol öyküsü, yaptığı kar tasvirleri inanılmaz, kitabı okurken üşüyor insan, bir taraftan insanın ne amaç için yaşadığını ucuz hayatlar üzerinden anlatıyor. Uçsuz bucaksız kar çöllerinde yolunu kaybeden kızakcıların hem donmamayla hem de karda yolunu bulma çabalarını anlatıyor, aynı zamanda flasbek yöntemiyle bir anda zihninde güneşli günlere dönerek bir anısını anlatıyor, kitabın en güçlü yani hiç şüphesiz tablo niteliği taşıyan kar tasvirleri, Cenap Şahabettin in Elhan ı Şita isimli şiirini anımsattı, okuması keyifli güzel bir kitap.
TipiLev Tolstoy · Helikopter · 20151,496 okunma
Tipi, sizi gerçekten iliklerinize kadar donduracak bir hikaye...
2022 10. kitabı
Okunma: 21 Eylül 2022 15:40
Tolstoy kadınlar konusunda beni hep geri iten bir yazar olmuş olsa da çok beğendim, bu kitapta ki üç hikayede 1856 yılında yazılmış. Tolstoy 28 yaşında ve karakterlerin harika çizilmiş olması ''Tipi'' hikayesini liderliğe taşımaya yetti. Tolstoy'u 23 yaşından sonra okumak gerekiyormuş daha iyi anladığımı düşünüyorum, daha öncesinde Dostoyevski varken Tolstoy okunmaz diyen ben ergenlik döneminden çıkmış bulunmaktayım :))) Kesinlikle okumanızı öneriyorum, iliklerinize kadar üşümeye hazır olun :))
2018 7. kitabı
Tolstoy'un gençlik yılları dönemi olduğu okuma sırasında hemen anlaşılıyor. Tolstoy'un olgunluk dönemlerinde yazdığı eserleri okuyanlar bu eseri okuyunca hayal kırıklığına uğrayabilir.Sıkı Tolstoy hayranlarının başyapıt eserlerini okumadan önce gençlik dönemlerinde yazdığı Tipi,Aile Saadeti,İki Süvari Subayı Efendi Ve hizmetçi,Polikuşka,Üç Ölüm, Korney Vasilyev ve Çilekleri eserlerini okuduktan sonra diğer eserlerine geçmeleri Tolstoy'u anlamaları açısından faydalı olacaktır. ~İyi Okumalar~