Sosyal Şizofreniden Toplumsal Empatiye

Toplum Psikolojisi

Nevzat Tarhan

Toplum Psikolojisi Sözleri ve Alıntıları

Toplum Psikolojisi sözleri ve alıntılarını, Toplum Psikolojisi kitap alıntılarını, Toplum Psikolojisi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Medine Sözleşmesi "Himaye altındaki kimse, bizzat himaye eden kimse gibidir. Ne zulmedilir ne de kendisi zulmedebilir" maddesiyle köleliğin değişmesini sağlamıştır. Köle alınan kimsenin veya himayesi altında bulunan grubun kendisi gibi kabul edilmesi, yediğinden yedirerek, giydiğinden giydirerek köleliği yavaş yavaş eritmeyi planlamıştır. 13 asır önce gündeme getirilmesine rağmen Amerika'da zenciler, Avrupa'da Yahudiler, Almanya'da Türkler 2. sınıf olarak ötekileştirilmiştir.
Sayfa 317 - Timaş Y.Kitabı okudu
En ilkel beyinler gördüğü ile hareket eder. Daha gelişmiş beyinler başkalarını taklit ederek hareket ederler. En gelişmiş beyin de olmayan şeyleri görerek yani olmayan şeyleri görür gibi teori teorisiyle hareket eder.
Reklam
Fanatizme karşı özeleştiri kültürünün gelişmesi gerekir. Mizah duygusu bunu yapabilir. Kişinin, mizah duygusu ile kendini eleştirebilmesi, dalga geçebilmesi, onu sorgulamaya sevk eder. Fanatik kişiler realite körlüğü içindedir. Mantıklı açıklamalara ve sorgulamalara kapalıdırlar. Karşı tarafın bulunduğu yerden olaylara bakmayı başaramazlar. Sadece kendi açılarından olayları görebilirler. Fanatik olmayan kişilerle bir gerçeği bulma kaygısı ile saatlerce tartışılabilir fakat fanatik bir futbol taraftarıyla futbolcunun yanlışları tartışılmaz çünkü şiddetli bir savunma duygusuna girer. Kendi hatası söylendiğinde de hemen sinirlenir, karşı tarafı ihanetle suçlar, ilişkiyi keser. Ancak kendisi gibi düşünenlerle birlikte yaşayabilir. Sosyal bir hastalıktır ve toplumsal ilişkilerde hasar oluşturur.
Sayfa 108 - Timaş Y.Kitabı okudu
Eğilim olarak empatinin kadınlarda daha yüksek olması biyolojik temel olarak vardır.
Modern yaşamın, insanı bireyselleştirmeye çalışırken bencilleştirmesi, şiddetin sebeplerinden birisidir.
"insanlık nereye gidiyor, dünyanın daha yaşanır olması için neler yapmalıyız?"
Reklam
682 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.