Türkiye'de Geri Kalmışlığın Tarihi

İsmail Cem

Türkiye'de Geri Kalmışlığın Tarihi Gönderileri

Türkiye'de Geri Kalmışlığın Tarihi kitaplarını, Türkiye'de Geri Kalmışlığın Tarihi sözleri ve alıntılarını, Türkiye'de Geri Kalmışlığın Tarihi yazarlarını, Türkiye'de Geri Kalmışlığın Tarihi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İslamcı cephenin tepkisinden asıl yararlanan memleket içindeki hakim zümreler; eşraf, ağa, tüccar olmuştur. Eşraf ve ağa, bu tepkiye katılmak suretiyle köylüyle arasındaki çıkar çatışmasını gizlemeyi, onunla aynı safta görünmeyi becermiştir.
1950-1960 arasının mücadelesi, genel çizgileriyle, 'ilericilik-gericilik' şeklinde beliren kısır ve suni bir çekişme halinde geçecektir. Kavga 'rejim' sorunları, üstyapı kurumları üzerinedir. Batılılaşmanın görüntüsünden yana olanlar ilerici, karşı olanlar gericidir. Batılılaşmanın özü, ekonomik esası ise tartışma konusu bile değildir. Bu konuda iktidarla muhalefetin görüş birliği vardır...
Reklam
555 syf.
9/10 puan verdi
·
14 günde okudu
Kitabın 1989 yılında basılan ciltli 10. baskısını halk kütüphanesinde buldum ve adeta kitabın dibine düşerek okudum. Evet yanlış ya da mübalağa değil kitap o kadar kalitesiz ciltlenmiş ki kitabı kaba kuvvetle ikiye ayırarak zorla okudum . Değdi mi sonuna kadar değdi. Kitabı anlatmak istemiyorum o kısmını okura bırakma niyetim var . Tek düşüncem ben bu kitabı satın alarak tekrar okumak istiyorum.
Türkiye'de Geri Kalmışlığın Tarihi
Türkiye'de Geri Kalmışlığın Tarihiİsmail Cem · Cem Yayınevi · 1989529 okunma
Piyango kültürü
Emeğiyle yükselmekten, kendi temel çerçevesini aşmaktan fazla ümitli olmayanlar, telkinleri kabullenmeye zaten hazır durumdadırlar.
Sayfa 535 - CemKitabı okudu
Kaynaklarla yeni ihtiyaçlar arasındaki uyumsuzluk, toplumun yozlaşması, yoksullaşması, ve bir keşmekeşin içine düşmesiyle sonuçlanmıştır.
Sayfa 35 - CemKitabı okudu
Kıyaslama
Daha iyisini tanımayan ve kıyaslama yapamayan bir insanın kendi yaşama şekliyle yetinip memnun olması olağandır. M.P. Bordieu' nun "ilkel cezayir toplumunun içsel mantığı"nda belirttiği üzere, "toplum eğer kendini kıyaslayabileceği bir zenginliğe ve refah düzeyine içte veya dışta rastlanmamışsa, kendi yaşantısını yeterli bulması ve gerilik düşüncesini reddetmesi normaldir."
Sayfa 20 - CemKitabı okudu
Reklam
877 öğeden 971 ile 877 arasındakiler gösteriliyor.