Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Türkiye'de ve Dünyada Casuslar

Aytunç Altındal

Türkiye'de ve Dünyada Casuslar Gönderileri

Türkiye'de ve Dünyada Casuslar kitaplarını, Türkiye'de ve Dünyada Casuslar sözleri ve alıntılarını, Türkiye'de ve Dünyada Casuslar yazarlarını, Türkiye'de ve Dünyada Casuslar yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İngiltere ve Fransa dünya casusluk faaliyetlerini ilk kez kurumsal ve örgütlü olarak yaratan ve yöneten ülkelerdir.
JAMES BOND
Ian Fleming’in James Bond’u yaratırken yararlandığı üçüncü kişi-özellikle kumar oynayan papyonlu Bond-işte bu gerçek casus Reilly idi.
Reklam
İngiliz istihbarat dünyasında “M” harfi ile başlayan gerçekte yedi bölüm vardır ama sayısal olarak son bölüm MI9’dur. Çeşitli sabotajlar düzenleyen “MI9”, “derin devlet” diye anılan bölümdü. İstihbarat örgütleri dizininde MI6 ve M74 nedense işlevleri nedeni ile atlanan bölümlerdir, dolayısı ile bunlarla birlikte gerçek istihbarat örgütü sayısı dokuzdur. MI4’ün Kraliçe’nin -Saray’ın- özel istihbaratı olduğu, MI6’nın ise iş dünyasının ve basının yönlendiricisi olduğu sır gibi saklanır ve her zaman varlıkları reddedilir.
Sayfa 90 - destek yayınlarıKitabı okudu
Neave 1916’da zengin bir üst sınıf ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmişti. Oxford’da eğitim görmüş ve 1938’de avukat olmuştu. 1940’ta Fransa’da Almanlara esir düşmüş, 1942’de kamptan kaçmayı başarmıştı. Bu kaçış olayından sonra MI9 adıyla bilinen gizli istihbarat birimine alınmış ve aynı yılın sonunda “900 Room” diye bilinen en gizli bölümün başına getirilmişti. Savaştan sonra milletvekili seçilen Neave hep gizli örgütlerle uğramış ve aşırı sağcı gruplarla teması olmuştu. 1960’larsa Atom Enerjisi Araştırma Merkezi’nde görev yapmış, 1970’lerde de IRA ile çatışmaya girmişti.
Sayfa 89 - destek yayınlarıKitabı okudu
Hem yazar hem istihbaratçı olan başkalarıda vardır. Bunlardan biride George Orwell’dır. 1903’te Hindistan’da doğan Orwell, Eton’da eğitim gördü ve “İmperial Poliçe” gücüne katılarak (1922) Burma’da gizli görevlerde bulundu. Savaştan sonra verem teşhisiyle görevinden ayrılan Orwell, ünlü 1984 kitabını yazdı ve unutulmaz yazarlar arasında katıldı. Edebiyatçı olmak isteyip istihbaratçı olmuş başka kişiler de vardır. KGB tarafından olan bu casusluk ve istihbarat zinciri özellikle de Batı’nın askeri ve teknolojik sırlarını ele geçirmek amacıyla kurulmuştu ve bir yere kadar başarılı olmuştu. George Orwell’ın gerçek adı, Eric Arthur Blair’di.
Sayfa 54 - destek yayınlarıKitabı okudu
"Bir insanın sağlığının korunması ve hastalıklara karşı savunulması ne denli önemliyse "Ulusal güvenlik","Ulusal istihbarat","ve "Ulusal savunma"da e az o kadar önemlidir.
Reklam
istihbaratçıların devlet başkanları olmalarına da bu nedenle çok sık rastlanır.
152 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
26 saatte okudu
Casuslar
Casus, casusluk denilince ilk akla gelen film 007 James Bond olur. Gerçekle kurgunun iç içe geçtiği ve geleceğin de nasıl olacağını göstermesi bakımından önemli bir film. Zaten filmler de dosta güven, düşmana korku salmanın en iyi yollarından biridir. Bununla ilgili çok sayıda kaynak bulunabiliyor. Aytunç Altındal'ın Türkiye'de ve Dünyada
Türkiye'de ve Dünyada Casuslar
Türkiye'de ve Dünyada CasuslarAytunç Altındal · Destek Yayınları · 2018151 okunma
Derin Devlet’in kurucusu NATO’dur
Derin Devlet’in kurucusu NATO’dur, 1947’den bu yana gelmiş geçmiş tüm NATO Genelkurmay başkanları ve başkanlardır....
Sayfa 142 - 4. Baskı - Şubat 2019 - Destek YayınlarıKitabı okudu
“Türkiye’yi ancak Türkler yıkabilirler, ..."
Doğuştan “Centilmen” Joseph E. Slater için “Türkiye” çok özel bir ülkeydi. İlginçtir, Slater bir görüşmemizde, “Türkiye’yi ancak Türkler yıkabilirler, başka hiçbir devlet yıkamaz” demişti.
Sayfa 141 - 4. Baskı - Şubat 2019 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Reklam
İsrail Başkonsolosu Efraim Eirom kaçırılması ve öldürülmesi ?
1970’li yıllar, 12 Mart Darbesi’nin yarattığı toplumsal korkunun yenilmeye çalışıldığı dönemdi. Bu arada İsrail Başkonsolosu Efraim Eirom kaçırılmış ve kaçıranların planında olmadığı halde gizli bir el tarafından öldürülmüştü. O yıllarda sağ-sol çatışmaları yeniden, bu kez silahlı olarak başlamıştı.
Sayfa 134 - 4. Baskı - Şubat 2019 - Destek YayınlarıKitabı okudu
1970'lerde
Silah kaçakçıları hem solcu hem sağcı gençlere silah satıyorlar ve elde ettikleri paralarla bazı “Kürt” aşiretlerine “eroin” kaçakçılığı yaptırıyorlardı.
Sayfa 133 - 4. Baskı - Şubat 2019 - Destek YayınlarıKitabı okudu
1960 darbesinde ABD parmağı ?
1960’taki 27 Mayıs Askeri Darbesi’nde işte bu Haynes çok aktif bir rol oynadı. Amerikan Elçiliği ile Milli Birlik Komitesi arasındaki “Liason” subayı idi. En yakın temasta olduğu kişiler General Sıtkı Ulay ve Albay Alparslan Türkeş’ti. Hatta kendisinin bana anlattığına göre Türkeş’i 27 Mayıs Bildirisi’ni okuması için Radyoevi’ne bizzat kendisi götürmüştü. Fred Haynes, Türkiye’de o kadar başarılı olmuştu ki Genelkurmay’ı ona “Legion of Merit” nişanı vermişti.
Sayfa 133 - 4. Baskı - Şubat 2019 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Türk, Uruguay ve Paraguay Deniz Kuvvetleri'nin ortak yanı
1953-1956 yılları arasında üç kuvvet komutanlığından seçilen seçkin subaylar ABD’de özel eğitimden geçirildiler. Bu Türk subayları Philadelphia’daki karargâhta özellikle Uruguay, Şili, Arjantin ve Perulu subaylarla tanıştırıldılar. Türk Deniz Kuvvetleri ile Uruguay ve Paraguay Deniz Kuvvetleri arasında sıcak ilişkiler kuruldu, öyle ki Türk, Uruguay ve Paraguay Deniz Kuvvetleri subaylarının üniformaları bile birbirinin aynıydı!
Sayfa 133 - 4. Baskı - Şubat 2019 - Destek YayınlarıKitabı okudu
170 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.