Üç Ekoloji

Bağlam Yayıncılık
Sıralamalar

2021 226. kitabı
Okunma: 23 Temmuz 2021 18:53
Ekoloji, doğa, insan davranışları üzerine bir şeyler okuyalım dedik, kitap antimarksist, antihegelist bir şey çıktı. Doğayı dahi şöyle düzgünce betimleyebilecek bir fikriniz olamıyor öyle değil mi? Sanki kapitalizm her yanımızı sarmamış gibi, sanki tüm dünyayı Marx'ın fikirleri yönetiyormuş gibi de tüm sorumlu onlar gösterilmiş. Bu ne saçma bir bakış açısı böyle. Ne olacak siz bilge geçinenlerin bu ideoloji pompalamaya, itelemeye çalışan haliniz? Biz ne yapacağız iki kelimeyi dahi bir araya getiremeyen sizlerle?
Üç EkolojiFelix Guattari · 199014 okunma

Felix GuattariYazar · 14 kitap
Pierre-Félix Guattari, Fransız politik aktivist, psikanalist ve filozoftur. Gilles Deleuze ile beraber kapitalizm ve şizofreni altbaşlığı ile yazdıkları Anti-Oedipus (1972) ve Bin Yayla (1980) çalışmalarında arzuyu üretken bir faaliyet olarak görmeleri ve oluş, olay, fark gibi felsefe tarihinin süregiden sorunlarına ilişkin çarpıcı açılımlar getirmeleri itibarıyla, özellikle çağdaş siyaset felsefesi ile Freudcu ve Lacancı psikanaliz açısından önemli eleştiriler sunmuşlardır. Tek başına yaptığı çalışmalarda şizoanaliz, özneleşme süreçleri ve ekolojiye ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştur.