Bir Jinekoloğun Gözünden Türkiye de Kadın Olmak

Utanç

Gökçen Erdoğan
2022
Destek Yayınları

Yaşamak; baharla kısıtlı kalmayan bir devrim..
2023 54. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2023 22:34
Ülkemizde kadınların gerek aile gerekse toplum içinde mücadele etmek zorunda kaldıkları çok fazla sorun var. Gökçen ErdoğanGökçen Erdoğan UtançUtanç kitabında erken yaşta evlenmeye zorlanan, aile içi şiddet gördüğü için
Araştırma - İnceleme Kadın
UtançGökçen Erdoğan · Destek Yayınları · 2022149 okunma
Erkek ya da kadin farkli degil ki..
2023 9. kitabı
Okunma: 04 Haziran 2023 22:25
Bir jinekologun gozunden Turkiye'de kadin olmak.. kitabi ilk gordugumde dikkatimi ceken kapagindaki yaziydi. Dr.Gokcen Erdogan Tr'de bir jinekolog uzmani.. Cinsel baskinin, hem kadinda hem de erkekte olabilecegini hastalarindan izin alarak yazmis.. Herseyin donup dolasip psikolojik durumumuzla alakali oldugunu, Ayip gorulen seylerin aslinda bir traa sebebi olabilecegini acik acik hikayelerle anlayabiliyorsunuz. Korkmadan cinsel konulari konusmak onemli.. Umarim basarabiliriz. Kesinlikle okuyun.
İnsan ve Toplum
UtançGökçen Erdoğan · Destek Yayınları · 2022149 okunma
Bir jinekoloğun gözünden Türkiye de kadın olmak...
2023 9. kitabı
Bir kadin olarak kentim yok.Bir kadın olarak kentim dünya.. Virginia Woolf Utancın kucağında kaybolan,susmak zorunda kalan hatta bırakılan tüm insanlar ve yaşamlar için...Bir ümit ışığı ve bir çıkar yol için... Anlamanın ve anlatmanın gücüne inanmak ve inandırmak için...
2023 5. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2023 20:04
Ne kadar zor kadın olmak. Ben şanslı gelmişim dünyaya bir çok hemcinsime göre. Bazen ufacık tartışmaları ne kadar büyütüyormuşum meğer. Neler yaşıyor hemcinslerin kimbilir ülkenin nerelerinde. Okurken ağlamak... Hiç yaşamadıklarım için kahrolmak... Çocuklarımın gelecekleri için endişelenmek... Allahım iyi insanlarla karşılaştır çocuklarımı tüm kullarını diye dua ile okumak... Bazılarına çok zorsun be hayat..
2023 86. kitabı
UTANÇ-PROF.DR.GÖKÇEN ERDOĞAN,208 sayfa Prof.Dr.Gökçen Erdoğan
2024 21. kitabı
Okunma: 27 Ekim 2024 20:40
Gökçen hoca instagram üzerinden severek takip ettiğim bir doktor . Okuduğum ilk kitabı "Utanç" Kitap içeriğinde onlarca hikaye barındırıyor, hepsi de gerçek yaşamdan, danışanlarindan. Çoğu yerde sadelesmeye gittiğini söylüyor dr ama bu haliyle bile çok acı. İnsan, insanlığından utanıyor yine başkaları adına. Bu kitap bana sıklıkla Gülseren Budayıcıoğlu kitaplarını hatırlattı. İnsanları yadirgamadan , yargılamadan anlayabilmeyi öğütlüyor içten içe. Sonuç olarak; "kimse sinanmadigi günahın masumu degildir"
2024 4. kitabı
Bir jinekoloğun gözünden kadın olmayı, kadının toplumdaki yerini ve kadınlık kisvesi altında insanlara yüklenen isimleri, Türkiye'de maalesef hala devam eden kadına taciz ve tecavüz olaylarının arka planını ve kadının psikolojisine olan travmanın öyküleri bulacağınız o müthiş kitap.
Psikoloji
2024 17. kitabı
Okunma: 14 Mart 2024 00:00
14 Mart Tıp Bayramına istinaden bu kitabı okumayı seçtim. Yorum yapmak o kadar zor ki okurken çoğu yerde anlatılanları hazmetmek için bırakmak zorunda kaldım. Ben kimi yerde içim kanayarak, gözlerim dolarak okurken canım ülkemde bunlar yaşanmış ve maalesef ki yaşanmaya devam ediyor. Bir kız annesi olarak çok etkilendim. Allah'ım çocuklarımızın karşısına hep iyi insanlar çıkarsın. Kitabı okumanızı tavsiye ediyorum. Belki bizde birilerinin hayatına küçük dokunuşlar yapabiliriz. Kitap Gökçen Hanım'a muayeneye gelen hastaların gerçek hikayelerini, travmalarını ve tedavide nasıl yol aldıklarını anlatıyor.