Nisan 2020

2020 93. kitabı
Uterya İlke Ergin DORLİON YAYINEVİ
2020 41. kitabı
Okunma: 13 Haziran 2020 21:14
UTERYA “Kadınlar çocukluğundan itibaren hep geliştirici oyunlar oynamayı ve nihayetinde yapıcı uğraşlar edinmeyi tercih ederken, erkekler daha çok şiddet içeren ve yıkıcı oyunlara yöneliyor; kendi
Uteryaİlke Ergin · Dorlion Yayınevi · 202025 okunma
Ütopya sandığımız dünya aslında bir distopyaysa?
2026 7. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2026 14:33
Anaerkil ve komünist bir toplumda yaşasaydık ne olurdu? Üstelik bu toplum silahlı bir çete tarafından kurulmuş bir ülkede onların koyduğu kurallarla yaşayan insanlardan oluşuyorsa? Dili harika. Kurguyu beğendim. Kitap çok ters köşe. Beni sarstı.
2020 10. kitabı
KİTAP TAVSİYEM "UTERYA" // "İlke Ergin" ALINTILAR
2020 39. kitabı
Bir ada düşünün o adada sadece kadınların ve çocukların yaşadığı dış dünyadan bağımsız her işi kendileri yapan tarımla uğraşan fabrika kurup çalışan üreten kazancının bir kısmını ada kuralları gereği bağışlayan geri kalan Kazancıyla istediği gibi yaşayan kadınlar amaç dış güçlere karşı kendilerini ve çocuklarını korumak olan bu kadınların arasına dış dünyadan katılan Dafne Adaya geldikten kısa bir süre sonra arkadaşı Hator'un gizlice adaya getirdiği kız kardeşini evinde sakladığı için yargılanmalarına karar verilir bakalım Dafne ve diğerlerini bu yargılama sürecinde neler bekliyor Hator ve Dafne suçlu bulunursa neler olacak En önemlisi Hator'un kız kardeşinin akıbeti ne olacak Güzel bir o kadar da acaba böyle bir ülke gerçekten varolsaydı yaşam çok daha güzel olmazmıydı diyede düşünmedim değil açıkçası Hadi o zaman sizlerde Uterya 'yı merak ettiyseniz mutlaka bu güzel kitabı alıp okuyun
2021 326. kitabı
Okunma: 06 Aralık 2021 20:02
Merhaba sevgili kitap kurtları bugün sizlere şahane bir serinin ilk kitabı ile geldim Kitap Mektuplar dan oluşuyor. Adından da anlaşılacağı üzere bir matarın femması Che'ye yazdığı mektup bunlar. Şimdi matar ne femma ne diyeceksiniz hemen anlatayım ️ Baş katakterimiz sıkıntılı dönemlerden geçer. Yanına en yakın arkadaşı Thyke gelir ve ona "Kadınların yönettiği bir dünya nasıl olurdu?" gibi bir soru sorar. Bu konu üzerine tartılışdıktan sonra Thyke aklındakini arkadaşına söyler. Kadınların olduğu bir adada yaşamak. Bu ada Uterya. Bu adada 22 yaşından büyüklere matar çocuklara ise femma deniliyor. Karakterimiz kabul ettikten sonra adı Dafne olarak değişiyor. Bu adada matarlar bir kez de olsa normal yoldan hamile kalmayı denemek zorundalar. Bu yüzden 5 arkadaş Uterya'dan çıkıp heyecana atılırlar. Hepsi hamile kalıp döner ama... Dafne'yi zorlu günler bekler. Bakalım Dafne'yi neler bekliyor. İkinci kitabı okumak için sabırsızlanıyorum Dilinin akıcılığı ile kendini okutan bir kitap oldu. Evet, Thyke'nin Dafne'ye sorduğu soruyu ben de size soruyorum. "Dünyayı kadınlar yönetse nasıl olurdu?" Yorumlarda buluşalım Yazarımızın kalemine sağlık
2020 12. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2020 00:32
Kadınların ve çocukların egemenliğinde bulunan ütopik bir adadan sesleniyor anlatıcımız okurlara. Günde altı saatlik bir çalışma ve meslek gruplarının elverişliliğine göre düzenlenen sabahçı, öğlenci, akşamcı ve gececi olmak üzere dört gruba ayrılmış ekiplerden oluşan anarşist ve komünal bir yaşamdan oluşan feminen bir dünya Uterya. Bu dünyada sevgi var. Özveri var. Dostluk var. Sıcak, sımsıcak bir yer. Hiçbir "suç"un işlenmediği, erksel, dinsel ve cinsel hiçbir sömürünün olmadığı ütopik bir ada. Tüm bu pembe bulutlar, anlatıcımız Dafne'nin, bir selde boğulmaktan son anda kurtulan ve annesini, babasını ve en yakın arkadaşını bu selde kaybederek büyük bir travma geçiren on dört yaşındaki Lizzy'i sahiplenmesiyle dağılır birden. Kitabı okurken burada hissettiğim en belirgin duygu ise "ben olsam ne yapardım" şeklinde bir soru cümlesinin belleğimde oluşmasıydı. Ve "kim olursa olsun, nasıl davranırdı?". Erkeklerin yıkmaya odaklı iktidar gücünü ve dehşet saçan silahlarını bilmeyen, tanımayan, düzgün bir nesil yaratmak uğruna kurulmuş bir ada Uterya. Sakinlerinin kimliğinde cinsiyeti, dini, milliyeti değil, "insan" yazan... Tüm bunların orta yerinde ayrılığa mahkûm bir aşk hikâyesi ve hiç beklenmedik, sürprizlerle dolu akıcı, sürükleyici bir anlatım bekliyor okurları.
Puan vermedi
#Kitapyorum #OCAKKITAPYORUM2022 #ilke Ergin' nin kaleme aldığı #dorlionyayinlari ' ndan çıkan #UTERYA #MATARDANMEKTUPLAR kitabını @sebneminblogu10 moderatörlüğünde okuduk. Henüz 24 yaşında olan Dafne anne ve babasını erken keybetmesine rağmen hayata sıkı sıkı tutunmuş iyi bir kariyer büyük bir şirkette iyi bir pozisyon elde etmiş hayatını düzene koymuş yaşıyordu. iş dönüşü eve giderken yemek yapmak için şarküteriden alışveriş yaptı.Keyifli keyifli yolda yürürken ara sokağa saptığı an birden birisi ağzını kapatarak onu sürüklemeye başladı.Bir binanın bodrum katına götürdü. Elinden kurtulması imkansızdı.Dafne yaşadığı bu kötü olay sonrası bunalıma girer intihara kalkışır. Kendisini 6. katta bulunan evinin balkonundan zemine doğru bırakmak üzereyken mucize gibi kapı çalar. Gelen yıllardır görmediği arkadaşı Tykhe'dir.Yaşadığı herşeyi anlatır arkadaşına.Tykhe Dafne'ye yeni bir hayat teklifinde bulunur. Sadece kadınların ve doğurdukları ya da evlat edindikleri çocukların oluşturduğu bir Ütopya.Çocukların kadın ya da erkek değil insan gibi insan olarak yetiştirildiği bir Ütopya. Dafne Tykhe'nin teklifini kabul edecek mi? Yaşadığı kötü olayin etkisinden kurtula bilecek mi? Dafne'nin hayatında neler olacak? Hepsi ve daha fazlası bu kitapta yazarımızın kalemi daim yolu açık olsun inşallah
2021 171. kitabı
Okunma: 12 Ekim 2021 00:00
İlke Ergin - Uterya (1. Kitap) @dorlionyayinlari @ilkergin12 ° "Ölüm sadece yokluk halidir bence. Var olmadan önceki durumdan tek farkı ise doğumda henüz amaçken ölümde hatıraya