Vampirin İtirafı

Orijinal Adı:
Vampirin İtirafı

2023 113. kitabı
Okunma: 14 Eylül 2023 08:38
Ceviz kraliçenin vampir dostları bol kanlı ve korkulu geçen sonbahar aylarında size bir öneri ile geldim. Biliyorsunuz ki sonbahar ayları korku ayları olarak da artık hem edebiyatta hem sinemada geçiyor.@uğurkılınç ın kitaplarını daha önce okumamıştım bu kendisi ile tanışma kitabım oldu. Aleyna istediği fakültenin yüksek lisans programına girmek için Kandemir Arman isimli bir öğretim üyesi ile tanışır. Adamın günlüğünü babasının eşyaları arasında bulmuştur. Ve adamın tezi e rastlayıp oldukça farklı bulur. Yüksek lisans sınavından önce Kandemir ile İstanbul'da buluşurlar. Adam referans mektubu ve bir burs karşılığında aleyna'dan tek bir şey ister: kendi yazdığı tiyatro oyununu ona okumasını. Akıcı ve kolay bir metin. Anlatım tiyatro metni sırasında biraz tiyatrodan ziyade gölge oyunu gibi kafiyeye kaymış. "Binlerce kez.." ifadeleri Romeo ve Juliett'ten alınma. Hatta tiyatro metni komple Shakespearevari. Son sahne dahil neyse ki baya güzel cümleler vardı ve onları alıntı olarak kaydettim. Düz metne gelirsek, Aleyna karakteri üzerinde biraz daha çalışılmalıydı. Onun yaşındakiler gibi değil daha çok ergen gibi düşünüyor. İç sesi çok sıkıcı. Hareketleri normal tepkiler değil. Hikayenin sonu fazla aceleci olmuş. Son sahneye ani geçiş şaşırtıcı değil anlamsız kalmış.
2023 47. kitabı
Okunma: 24 Haziran 2023 01:36
Serideki favori kitabım oldu diyebilirim. Son 3 kitap kaldı. Kitabın içerisindeki trajedi de ayrıca güzeldi. Aleyna ve Kandemir ile günümüzde yaşarken, trajedi ile geçmişe yolculuğu okumak keyifliydi. Aleyna 22 yaşında Sahne Sanatları yüksek lisans programına iki kez kabul edilmemiştir. Bir arkadaşının tavsiyesi üzerine yazar olan Kandemir Arman'a referans için mektup yazmaya karar verir. Babasından kalan bir kitap vasıtası ile ona ulaştığını belirttir. Mektubuna cevap gelir ve telefonda uzun sohbetler etmeye başlarlar. Kandemir Arman referans mektubunu yazmayı kabul eder aynı zamanda kitabın kopyasını kendisini kopyalamasını ister. Aleyna hem tanışmak için hem de teşekkür etmek için kitabın orijinalini elden vermek ister ve Samsun'dan İstanbul'a gider. Kandemir Arman ile Taksim'deki San Antuan Kilisesi'nin bahçesinde buluşurlar. Kandemir evine davet eder ve Aleyna'dan kitaptaki trajediyi ( tragedya )'ı okumasını rica eder. Aleyna, Kandemir'in engin bilgisinin nereden geldiğini yakın zamanda öğrenecektir.
Korku-Gerilim
2024 36. kitabı
Kitap aşırı güzel ve akiciydi. Özellikle sonu cok hoşuma gitti, yazılan oyunla akıcı bir şekilde okunuyordu. SPOILERRR Constantin in Kandemir olduğun sezmiştim .
2024 8. kitabı
Kitap tek öykü içermesine rağmen iki farklı hikaye okuyorsunuz. Bence ikisi de başarılıydı kitap ne ara bitti anlamadım. Ben kitabın ortalarındayken sonuna dair birkaç tahminim olmuştu. Çoğu tutmadı diyebilirim bu yüzden mutluyum. *SPOİLER* Kızın babasıyla ilgili ilginç birşeyler olsun istedim açıkçası. Sonu da çok havada bıraktı gibi geldi belki de ben bişey kaçırmışımdır. Son tahlilde kitabı öneriyorum seveceksiniz. Yazarın Türk olması da ayrıca hoşuma gitti bizden de güzel gotik hikayeler çıkabiliyor hepsi watpadd eseri gibi değil yani.
2023 7. kitabı
@ugurkillinc adını ben #çürükayvalar kitabıyla tanıdım.#fabisad üyesi olan Kılınç, bizim topraklarımızı bizim insanlarımızı anlatıyor ama ürküterek ve tedirgin ederek… Bir kitabı da var ki, korku sevenler için biçilmiş kaftan; 50 Maddede Korku Sineması. Tam bir arşiv niteliğinde. E bu adam bir vampir hikâyesi anlatırsa nasıl olur? Şükela olur tabii ki. Okudum, valla olmuş #vampirinitirafı Aleyna adında bir kadın ile Kandemir Arman isimli bir adamın arasında geçen konuşmalardan oluşuyor. Samsun’da yaşayan Aleyna yüksek lisans için bir referans arıyor. Rahmetli babasına ait ve çok sevdiği bir kitabın yazarına mektup yazıyor. Cevap gecikmiyor. Referans mektubunu yazacağını söyleyen Kandemir Bey’in tek şartı Aleyna’nın kitapla beraber İstanbul’a gelmesi. Aleyna elbette gidiyor. İşte işler burada ilginçleşiyor. Tiyatro metni şeklinde yazılmış olan bu kitabı okumaya başlayan Aleyna ile biz de o şahane metinlerin akışına kendimizi kaptırıyoruz. @ugurkillinc bize yüzyıllar öncesinden bir hikâye daha anlatmaya başlıyor. Kandemir Arman’ın neden o kitabı ısrarla görmek istediğini anlamaya başlıyoruz. İşte kitaba adını da veren o itiraflar geliyor. O nasıl güzel anlatım, bunlar nasıl güzel cümleler… Sadece bir anlatıdan ibaret olduğunu düşünürseniz yanılırsınız. Hırslar, entrikalar ve elbette aşk… Kutlarım @ugurkillinc Çok etkileyiciydi @ugurkillinc @ithakiyayinlari @ithakiturkce #ithakix #vampirinitirafı #uğurkılınç #50maddedekorkusineması #çürükayvalar #fabisad @fabisadernegi #eniyiyazarlartürkyazarlar #türkkorkuedebiyatı #türkyazarlar #fantastik #korkuedebiyatı #ithakiyayınları #okudumbitti #kitap #book #engüzelhediyekitaptır
Roman
2023 8. kitabı
Okunma: 08 Mart 2023 18:04
Korku-gerilim türünde daha fazla kitap okumak istediğimi fark edince internette öylesine kitap isimlerine bakarken bu kitap çıktı karşıma. Daha önce de bir kitapçıda gördüğümde Türk bir yazarın adında "vampir" geçen kitabı ilgimi çektiği için hemen gözüme çarptı. En kısa zamanda gittim aldım. Kısa olduğu için de hemen bitirdim. Yazım tarzı, kitabın kendi içinde tiyatro metni içermesi hoşuma gitti. Yazarı biraz araştırınca da böyle bir tarz benimsemesine şaşırmadım. Kitap daha ilk baskısında. Kapak tasarımı güzel. (spoiler olabilir karar veremedim) İçeriğine gelecek olursam, bazı yerler gözümü tırmaladı. Bu yerlerin başında kitabı onun ağzından dinlediğimiz karakterin kadın olması geliyor. Yanlış anlaşılma olmasın, bunda hiçbir sorun yok ama bence erkek seçilebilirdi. Çünkü her ne kadar kitap mektupla haberleşilen bir geçmiş zamanda geçiyor olsa da ve ben de o zamanların nesli olmasam da bence kadın ağzından anlatımı, yazarımız çok iyi kavrayamamış. Bunun en büyük örneği de, kadının başka bir şehirde, tanımadığı bir adamın evine gidip de adam ona "sana bir teklifim var" diyene kadar hiçbir çekince hissetmemesi... Diyeceksiniz ki bunun olay akışına bir katkısı mı olacaktı? Haklı olabilirsiniz, belki olmayacaktı ama ben okurken ha şimdi bahsetti ha şimdi bahsedecek diye düşünmeden duramadım. Bence daha kıvrak bir üslupla doldurulabilecek bir eksikti bu. Yine aynı şekilde kadın karakterin her şeyi öğrendikten sonraki davranışları yavan ve ruhsuzdu. Kendimi onun yerine koyunca çok daha dehşete düşmüş olarak hayal ediyorum. Bu yavanlığın nedeni yazarın kitabı kısa tutmak istemesinden mi kaynaklandı acaba diye düşünmeden edemiyorum. :/ Yine de şans vermeli misiniz? Evet. Serinin diğer kitaplarına ben şans verir miyim? Muamma. Akıcı, insanı yormayan bir kalemle yazılmış. Ben
2025 2. kitabı
Değerli hocam Uğur Kılınç'ın kitabını ne zamandır merak ediyordum ve sonunda okuma fırsatına eriştim. Okuyucuyu yormadan, yalın bir dille akıcı bir kitap ortaya çıkarmış. Geçmişe yolculuğa çıkarken yazılan tiyatronun bir izleyicisi olmaktan çok memnun kaldım. Serhan ve elena'nın aşkları içimi ısıtırken, bir vampirin anılarına tanıklık etmekte tıpkı aleynada olduğu gibi daha fazlasını öğrenme ihyacı doğuruyor içimde. Sevgili Uğur Kılınç hocamın kaleminden dökülen her cümlede bambaşka bir dünyanın kapıları aralandı zihnimde. Bu yüzden daha nice karakterlerin sesi olmanız, yeni hikayelerle bizleri tekrar tekrar şaşırtmanız dileğiyle... Vampirin İtirafı Uğur Kılınç
2025 6. kitabı
Okunma: 14 Haziran 2025 10:26
Matruşka nedir bilir misiniz? İşte bu kitap edebiyatin ve özellikle de korku edebiyatının Matruşkası! Tek kelimeyle bayıldım! Detay vermek istemiyorum çünkü büyüsü bozulur :) Öyle bir kitap yazmış Uğur hoca... Dilerim beğenirsiniz sizler de okuyunca :) Tarihe ne denli hakim olduğunu ve genel kültürünün ne kadar gelişmiş olduğunu bir kez daha görmüş oldum yazarın :)
Puan vermedi·120 syf.·
2024 401. kitabı
Bu serinin son 3 kitabı kalmıştı yıl bitmeden bitireyim dedim. Hikaye içinde hikaye derken sonu pat diye biten bir kitap oldu. Artı Aleyna'nın karakteri de çok ruhsuzdu. Uğur Kılınç'ın kalemiyle tanışmış oldum keşke sonu öyle pat diye bitmeseydi.
2024 8. kitabı
Pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim serinin diğerlerine göre biraz sıkıcı buldum anlatım tarzını pek sevemedim okurken göz yoruyordu konusuna gelecek olursak bir kız bir yazarla mektuplaşmaya başlıyor sonra devamı oluyor ben pek sevemedim…

Uğur KılınçYazar · 6 kitap
Uşak’ta doğdu. Lisans öğrenimini Kocaeli Üniversitesi, İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde, yüksek lisans öğrenimini ise aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Radyo, Televizyon ve Sinema anabilim dalında tamamladı. Hâlen Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sinema bölümünde doktora öğrenimine devam ediyor. Kendisi aynı zamanda Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde akademisyen olarak çalışmalarını yürütmektedir. Akademik çalışmalarını sinema, edebiyat ve mitoloji alanlarında yoğunlaştıran Uğur KILINÇ’ın, bu konular üzerine ulusal ve uluslararası yayınları bulunmaktadır. Gece Kitaplığı Yayıncılık tarafından 2015 yılında yayımlanan "Nebel Şatosu ve Diğer Öyküler" adlı gotik türdeki öykü kitabı, yazarın ilk edebi çalışmasıdır. Yazarın ikinci edebi çalışması, "Oegtar’ın Felaketi" isimli fantastik türdeki romanı, 2016 yılında Gece Kitaplığı Yayıncılık tarafından yayımlanmıştır.