Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Varoluş, Ahlak ve Ölüm

M. Mukadder Yakupoğlu

Varoluş, Ahlak ve Ölüm Sözleri ve Alıntıları

Varoluş, Ahlak ve Ölüm sözleri ve alıntılarını, Varoluş, Ahlak ve Ölüm kitap alıntılarını, Varoluş, Ahlak ve Ölüm en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“İnsanlık tarihi eksik varoluşun ve bu nedenle yok oluşun tarihidir.”
Sayfa 31 - Doğu Batı
Umutsuzluğa kapılanlar çözümü kaçmakta bulurlar. Kaçmak ama nereye.
Sayfa 132
Reklam
Sürekli bir arayış içinde olan varoluş evrenin akılcı, nesnel düzenini parçalar. Şimdi varolu şun önünde sonsuz bir alan açılmıştır. Bu alan denizdir, çöldür, gecedir. Depresif gecenin bitişini intiharla karşılamak ister. Bu bir yerde yokluğun öncesindeki varoluşa ulaşma arzusudur.
Sayfa 28
Deleuze ve Guattari'nin Felsefe Nedir?'de belirttiği gibi felsefe, sanat ve bilim kaosa karşı düzenli alanlar üretme işlevini üstlenmişlerdir. Felsefe kaosu anlam üreterek özüm ser. Kaosu bir bütün olarak yorumlar. Sanat ve bilim ise kaosu felsefe parçalayarak onun içinde düzenlilik alanları oluşturur. Bunları epistemolojik açıdan gerçeklik alanları olarak da adlandırabiliriz. Bilim ve sanatın oluşturduğu gerçeklik alanları felsefeye yeniden anlam üretme olanağı sağlar. Felsefe anlam üretme etkinliğidir ve bu nedenle yaratıcıdır.
Sayfa 67
İnsan türü dinamik sürecini tamamlamış, çürüme ve yok olma sürecine girmiştir.
Sayfa 39
Varoluşum bir anda tüm evrenin dışında kalabilir. Bu olayı intihar yoluyla hemen gerçekleştirebilirim.
Sayfa 33
Reklam
Politikacı bireyselliği, yalnızlığı her koşulda reddeden kişidir. Yalnız yolculukların derinliklerine hiç giremediği için yüzeysellikler içinde bunalır ve tek renkli çıkış olan oyunculuğu benimser.
Sayfa 86 - Doğu Batı Yayınları (2.Baskı)Kitabı okudu
Yığının içinde birey olarak varoluşu sürdürmek olanaksızdır. Birey yığının dışına çıkmak zorundadır. Varoluş yığınlarla karşı karşıya gelmekten çekinmemelidir.
Sayfa 42
Varoluş-yaşam çelişkisi depresyonun özüdür.
Sayfa 20
Yaşamı aşan bir gücün varlığını gösteren en önemli belirti, yaşamın sonluluğudur. Sonlu bir oluşumun mümkün olması, sonsuz bir devinimin varlığını zorunlu kılmaktadır. Sonsuzluk ölümsüzlük demek değildir. Ölümün bir son değil bir yinelenme olması, sonsuz varoluş deviniminin doğrudan bir sonucudur.
Sayfa 13 - Doğu Batı Yayınları (2.Baskı)Kitabı okudu
Reklam
Eğer iki aşığın birleşmesi tutkunun eseri ise, bu birleşme ölümü, intiharı ve cinayet arzusunu çağrıştırıyor. Tutkunun işaret ettiği şey ölümdür.
Sayfa 50 - G. Bataille'den
Michel Foucault insan bilimlerinin insanı öldürdüğünü belirtti.
Sayfa 35
İntiharda zannedilenin aksine düşünen varoluşun devinimi hızlanmakta ve şiddetlenmektedir.
Sayfa 27
"Yaşam, ölüme direnen güçlerin toplamıdır" der Xavier Bichat.
Sayfa 58
59 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.