Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Valéry Giroux ve Renan Larue, veganizmi mercek altına alıyorlar. Vegan felsefesinin ne olduğunu, veganizmin tarihini, günümüzde geldiği noktayı araştırıyorlar. Kimi zaman alay konusu olan, çoğu zamansa sanayicileri ve hayvan sömürüsünden kâr elde edenleri kızdıran veganizmi hayvanlara eziyet etmeme çerçevesinin yanı sıra, doğaya, dünyaya, bizzat insanlara olan faydaları açısından da düşünerek bu felsefeyi daha geniş bir bağlama yerleştiriyorlar. “Görünmez ıstırabı” görünür kılmaya çalışan hayvan hakları savunucularına reva görülen muameleden, veganların kendi içlerinde birbirlerine yönelttikleri eleştirilere, konuyla ilgili devlet politikalarından hayvan hislerine ve insan psikolojisine kadar geniş bir kapsamda konuyu ele alıyorlar. Veganizm, yalnızca bir manifesto değil, hayvanların, insanların ve tüm dünyanın özgürleşmesi için bir çağrı. “Elbette çoğumuz milyarlarca canlıya reva gördüğümüz bu kaderi düşünmemeyi becerebiliyor. Ancak bu gönüllü körleşme haline kendimizi teslim etmek son yıllarda biraz zorlaştı. Zira çok sayıda kitap, makale, belgesel, radyo ve televizyon yayını, sömürdüğümüz hayvanlara uygulanan kötü muameleden bahsediyor. Bu köleleştirmenin temellerini ve meşruiyetini artık yüksek sesle sorgulamaya başlıyoruz. Gittikçe daha çok ve daha ciddi bir şekilde veganizmden konuşuyoruz.” Valéry Giroux - Renan Larue (Tanıtım Bülteninden)
Yazar:
Valerie Guidoux
Valerie Guidoux
Yazar:
Renan Larue
Renan Larue
Çevirmen:
Z. Hazal Louze
Z. Hazal Louze
Tahmini Okuma Süresi: 2 sa. 57 dk.Sayfa Sayısı: 104Basım Tarihi: 2021Yayınevi: İletişim Yayıncılık
ISBN: 9789750531699Dil: Türkçe

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
104 syf.
7/10 puan verdi
·
3 saatte okudu
Veganlık Sultanlık mı?
Veganlık ve veganlara karşı her zaman bir sempati beslemiş ve verdikleri mücadelelere saygılı davranmış biri olarak kitap beğendiğimi söyleyebilirim. Giriş düzeyi için yeterince doyurucu bir kitap olduğu düşünüyorum. Ancak birkaç eleştiri getirmem gerekirse, kitabın sayfa 63te deneysel verileri dayalı bölümünde bir konu ile alakalı çok lokal olan bir verinin kitap içerisinde kullanılması yapılan işe karşı biraz hızlı kanıya varılmış hissiyatı uyandırdı. Genel olarak yapacağım bir eleştiri ise et tüketimi ve hayvanların özgürleştirilmesinin sonucundan oluşacak durumla alakalı tahmini politikalar ve tespit eksikliği diyebilirim. Örnek olarak vermek gerekirse, diyelim mi yarın hepimiz vegan olduk. Bütün hayvanlarin üreme ve sayıları nasıl olacak? Bunlarla alakalı çalışmalar mevcut mu? Bu durumun olumlu ve olumsuz tarafları tartışılıyor mu? Bu tarz bilgileri edinmedim bu kitaptan.
Veganizm
VeganizmValerie Guidoux · İletişim Yayıncılık · 202131 okunma
Reklam
104 syf.
10/10 puan verdi
·
3 günde okudu
NE YEMELİ?
Şimdi biz ne yiyeceğiz? Et mi yoksa baklagil mi yoksa et yemeyip sadece yumurta ve süt ürünleri mi ya da bütün hayvansal gıdalardan uzak durup bitkisel gıdalar mı tüketeceğiz? Bu büyük bir sorun küçüklükten itibaren toplumun genelinin hayvansal gıdalar ile beslendiğini düşünürsek. Kitap tam bu noktada devreye girip objektif biçimde hem veganları hemde hayvansal gıda tüketenleri farklı açılardan ele alıyor.
Veganizm
VeganizmValerie Guidoux · İletişim Yayıncılık · 202131 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.