Yahudi Kaynaklarına Göre Tevrat

Baki Adam

Yahudi Kaynaklarına Göre Tevrat Gönderileri

Yahudi Kaynaklarına Göre Tevrat kitaplarını, Yahudi Kaynaklarına Göre Tevrat sözleri ve alıntılarını, Yahudi Kaynaklarına Göre Tevrat yazarlarını, Yahudi Kaynaklarına Göre Tevrat yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tevrat'ın İbranice karşılığı olan "Torah" kelimesi, Yahudi kültüründe hem Eski Ahid'in bütününü(Tanakh), hem de onun ilk beş kitabı için kullanılmaktadır. Müslümanlar ise, "Tevrat" kelimesiyle, genellikle Musa'ya verilen Kutsal Kitab'ı kasdetmektedirler.
Sayfa 18 - PınarKitabı okuyor
Hinduizm'in Vedalarından sonra, bugün mevcut olan kutsal kitapların tarih bakımından en eskisi, yahudiliğin kutsal kitabı Eski Ahid'in ilk bölümü olan Tevrat'tır.
Sayfa 11 - PınarKitabı okuyor
Reklam
248 syf.
9/10 puan verdi
·
10 günde okudu
Kitap özeti : *Avrupa 'da yaşayan Yahudilerin bir çoğunda, bulundukları ülkenin şartlarında kısmen asimile olarak yaşamı sürdürme anlayışına hakim olmuştur. Yahudiliği çağdaş dünyanın şartlarına uydurma çalışmalarından birçok mezhep ve grup ortaya çıkmıştır. Bu mezhep ve grupların din anlayışı ve dinin kaynağı olarak Tevrat'a bakışı
Yahudi Kaynaklarına Göre Tevrat
Yahudi Kaynaklarına Göre TevratBaki Adam · Pınar Yayıncılık · 201057 okunma
Kral Yoşiya, içinde On Emir yazılı Taş Levhalar ile Tevrat bulunan Ahid Sandığı'nı, Süleyman tarafından hazırlanmış Mabed'deki katakompa saklamıştır. Fakat daha sonra bu sandık ve dolayısıyla Musa'nın yazdığı söylenen Tevrat nüshası bir daha bulunamamıştır. Kudüs Talmudu'nun ifadesine göre bu nüsha, bugün hala saklandığı yerde durmaktadır.
Sayfa 112 - Katakomp: Labirent gibi karmaşık geçit ve galerilerden oluşan yeraltı mezarlığı.Kitabı okudu
İsrailoğulları, Ahid Sandığı'nın içindeki On Emir'in yazılı olduğu Taş Levhalar ile yanındaki Tevrat nüshasını birlikte muhafaza etmekle emrolunmuşlardır.
Sayfa 105Kitabı okudu
Reklam
Tevrat, Musa 'dan çok sonra başkaları tarafından derlenmiş bir metindir.
Sayfa 101Kitabı okudu
Üslubu bakımından ilk dört kitaptan farklılık gösteren Tesniye kitabında parantez içi cümleler yer almaktadır. Bu parantez içi cümleler de Tevrat'ın, Musa'dan çok sonra yaşamış birileri tarafından derlenip yazıldığının işaretlerindendir.
Elinde iki Taş Levha olduğu halde Sina'dan inen Musa, İsrailoğullarının buzağıya taptığını görünce öfkelenmiş ve elindeki Taş Levhalar'ı yere atarak kırmıştır. Tanrı, İsrailoğullarının bu fenalıkları sebebiyle cezalandırdıktan sonra, Levhaları yenilemek için Musa 'yı tekrar huzuruna çağırmış.
Sayfa 84 - Çıkış 31:1-2Kitabı okudu
İncil'in Hz. İsa'ya, Zebur'un Hz. Davud'a verildiği apaçık belirtilmekteyken, Tevrat'ın verildiği peygamber ismi Kuran'da zikredilmemiştir.
110 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.