Yavuz Sultan Selim ve Kutsal Emanetler

Yavuz Bahadıroğlu

Yavuz Sultan Selim ve Kutsal Emanetler Gönderileri

Yavuz Sultan Selim ve Kutsal Emanetler kitaplarını, Yavuz Sultan Selim ve Kutsal Emanetler sözleri ve alıntılarını, Yavuz Sultan Selim ve Kutsal Emanetler yazarlarını, Yavuz Sultan Selim ve Kutsal Emanetler yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Devlet olmanın şanı "tehdidini ikaya muktedir" olmaktır.
Sayfa 239Kitabı okudu
Malum, "Yuvayı dişi kuş yapar"…
Zaten kitap okumak, Osmanlı saray kadınının tutkusuydu. Padişah eşlerinin ve kızlarının özel dairelerinde, haremde bulunan genel kütüphanenin dışında mutlaka bir kitaplık bulunurdu. Çocuklarımızın doğru düzgün yetişmemesinde, sanırım kadının kitaptan kopuşunun büyük rolü var... Bilgisiz ilgi, çocukların geleceğini inşa etmiyor!
Yavuz Sultan Selim ve Kutsal Emanetler
Yavuz Sultan Selim ve Kutsal Emanetler
Reklam
Mısır Sultanı Kansu Gavri'nin merakını mucip olmuş, Yavuz'a şu sualin sorulmasını istemişti: "Mektuplarında bize daima 'Pederim' diye hitap edersin, 'Ben senin oğlunum,' dersin; oğul, pederinin üzerine kılıçla varır mı?" Yavuz Selim gülümsedi: "Biz," dedi, "İttihad-ı İslâm' gibi büyük bir emelin ardındayız, mukaddes bir yolun üzerindeyiz; maksadımızın önüne kim geçerse üzerine kılıçla gideriz! Vaktiyle bu uğurda öz babamızın dahi üzerine gittiğimizi sultanınıza kimse anlatmamış mıdır ki, hâlâ sormaktadır?"
Sayfa 136Kitabı okudu
245 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Güzel kitaptı
Kitabı çok beğendim kolay bir dil ile anlatılmış küçük yaştaki kitap okurların da rahatça anlayabileceği şekilde yazılmış. Yavuz Sultan Selim hakkında bilgi edinmek isteyenler kesinlikle okumalı.
Yavuz Sultan Selim ve Kutsal Emanetler
Yavuz Sultan Selim ve Kutsal EmanetlerYavuz Bahadıroğlu · Panama Yayınları · 2014449 okunma
Dr. İlter Turan:
"Harf devriminin tek amacı ve hatta en önemli amacı, okuma yazmanın yaygınlaşmasını kolaylaştırmak değildir... Devrimin temel gayelerinden biri, yeni nesillere geçmişin kapılarını kapamak, Arap- İslâm dünyasıyla bağları koparmak ve dinin toplum üzerindeki etkisini zayıflatmaktı."
H. Ritter şöyle diyor:
"Latin yazısından beş defa kısa ve harikuláde müsait olan Arap yazısı okuma yazmayı kolaylaştırdığı için İslâm âlimleri sayısız eser vermiştir."
(Classicisme et Declin cultu- rel dans l'histoire de Islâm, Paris 1957, s. 178-179).
Reklam
200 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.