Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yeni Sömürgecilik Açısından Gıda Emperyalizmi

Osman Nuri Koçtürk

Yeni Sömürgecilik Açısından Gıda Emperyalizmi Sözleri ve Alıntıları

Yeni Sömürgecilik Açısından Gıda Emperyalizmi sözleri ve alıntılarını, Yeni Sömürgecilik Açısından Gıda Emperyalizmi kitap alıntılarını, Yeni Sömürgecilik Açısından Gıda Emperyalizmi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
1960 larda durum...
İşçilerini iyi besleyemeyen, makinelerini harekete geçirecek petrolü kendi ülkesinde üretemeyen ve yüksek fiyatlarla dışarıdan ithal durumunda bulunan bir toplumun dokuma sanayisinde bir artış sağlaması ve parçaları dışarıdan gelen traktörleri monte ederek daha çok sayıda traktörü işe sevk etmesi gerçek bir başarı ve sevinilecek bir olay olarak kabul edilemez.
Reklam
Türkiye'nin, yanlış tarım politikalarıyla ithal tarım pazarı hâline getirileceğini.....
Sayfa 7
İleri ülkeler, ileri ; geri toplumlar, daha geri yönde yol almaktadırlar.
Sayfa 26
Türk toplumunun özlemi içinde bulunduğu kalkınma hızına kavuşması ve planın aksamadan uygulanması öncelikle beslenme şartlarının düzeltilmesine bağlı bulunuyor. Bu yapılmayacak olursa ve insan gücü ile sağlığının kaynağını oluşturan besin ve beslenme işleri arka plana itilecek olursa vatandaşlar, arzu etseler de kalkınmamız mümkün değildir. Aç karnına işe giden insan, deposunda benzin olmadan sefere hazırlanan bir otomobile çok benzer. Kaldı ki insanın gereği gibi doyurulması ve bunun geri kalmış bir ülkede bütün toplumu kapsayacak biçimde uygulanması, otomobilin deposuna benzin doldurmaktan çok daha karışık ve üretim, tüketim, ithal ve ihraç konularında hassas ve bilinçli davranmamızı gerektiren bir iştir. Bu hizmetler bu biçimlere göre yönetilmeyecek olursa imkanlar içinde yüzen geniş topraklar üzerinde başkalarının yardımına muhtaç aç insanlar topluluğu halinde mutsuz bir ömür sürmeye mecbur kalacağız.
Olup bitenler ve özellikle son yıllarda Türkiye’mizde su yüzüne çıkan olaylar, kalkınma azminde olan ülkelerin dış kaynaklardan çok kendi güçlerine ve kendi kaynaklarına dayalı bir çaba göstermeleri gerektiğini gösteriyor. Bunu yapabilmek için de kendi gerçeklerimiz kadar şartları bize benzeyen ülkelerin sorunlarını tanımamız, çağımızın değer ölçüleriyle ileri ülkelerin kendi çıkarlarını sağlama aracıyla geri kalmış toplumlar üzerinde uyguladıkları çeşitli ekonomik ve sosyal operasyonları öğrenmemiz gerekiyor. Özellikle demokratik bir düzene göre yönetilen geri kalmış ülkelerde bu bilginin bir grup insana değil, kamuoyuna mal edilmesine ve bütün vatandaşlar tarafından bilinmesine ihtiyaç vardır.
Reklam
Kültürel ilişkilerle başlayan ve ticari anlaşmalarla son bulan dostlukların zengin ülkeleri daha zengin hale getirdiğini ve mutsuz Türk halkını ise daha fakir ve mutsuz bireyler toplumu haline getirdiğini görebiliyoruz.
Sayfa 17
1960 başında ABD soya fasulyesi üretiminde dünya birincisi oldu ve soya ürünleri fazlalığına pazar açma çabası içine girdi. Ne yaptığını artık tahmin ediyorsunuz; Türkiye’nin soya ekimine karşı çıktı ve Türkiye’ye soya yağı ihraç etti! (Soner Yalçın, Sunuş yazısından)
Sayfa 8 - Mayıs 2019 - Alaca YayınlarıKitabı okudu
Oldukça zor ve karışık bir düzen içinde sürüp giden mücadeleli hayat, modern insanı bir bunalım içine, ne yaptığını bilmeyecek kadar şaşkın ve mutsuz bir duruma sokmuştur.
Sayfa 21
Kendimize gelmek ve sorunlarımızı dış etkenlerin etkisinden uzak bir ortamda rahatça tartışıp çıkar yolu bulmak için öncelikle ekmeğimizi kurtarmak durumunda bulunuyoruz. Bunun için "Gıda Emperyalizmi" ve "Yeni Sömürgecilik" konuları üzerinde bilinçlenmek gerekmektedir.
Sayfa 18
178 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.