Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yeryüzü Tanrıları Şirk Psikolojisi

Hamdi Kalyoncu

Yeryüzü Tanrıları Şirk Psikolojisi Sözleri ve Alıntıları

Yeryüzü Tanrıları Şirk Psikolojisi sözleri ve alıntılarını, Yeryüzü Tanrıları Şirk Psikolojisi kitap alıntılarını, Yeryüzü Tanrıları Şirk Psikolojisi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Aklı başında olan ve düşünebilen her insan Allah'a yönelir, O'nu tanır, O'nu bilir. Bu, yaratılışın tabii sonucudur.
Reklam
Makul davranışın ölçüleri, bir taraftan büyüklenmeyi reddederken diğer taraftan da Yaratıcının bahşettiği onuru korumayı ve zelil duruma düşmemeyi öngörür.
“Onu yapma,şunu yeme,bunu elleme;Allah seni çarpar,yakar,öldürür.Allah gözlerini kör etsin,Allah seni kahretsin,Cehennemde yanarsın gibi tehditler Tanrı ile ilgili tenkitlerdir.Bunlar çocuğun gözünde Tanrı ile öcüyü eş anlamlı hale getirir...!”
Sayfa 83
İmam-ı Azam Ebu Hanife
İmam-ı Azam Ebu Hanife
,
Fıkh-ı Ekber - Aliyyül-Kari Şerhi
Fıkh-ı Ekber - Aliyyül-Kari Şerhi
'inde;"Allah insanlara, dini vecibelerini beyan eden bir Peygamber göndermemiş olsa idi bile, akılları ile Allah'ın varlığını ve birliğini bilmek onların üzerine vacib olurdu" hükmüne varıyor.
dini hayatın üstün yönünü ifade eden "takva", sadece 'korkmak' değil, 'Allah sevgisine engel olacak şeylerden kendini korumak' tarzında da anlaşılmalı.
Reklam
"Okumamakla Allah'a muhalefetini ilan ettiği, o yüce 'oku' emrini hiçe saydığı, böylece kendini ışığından mahrum ve karanlıkların girdabına mahkum ettiği o müthiş uyarı ve muhteşem kurtuluş reçetesi Kur'an!"
Sayfa 115Kitabı okudu
"Bir millet, tapınma ölçüsünde; 'kurucu', 'kurtarıcı', 'yoktan var edici' milli kahramanlara ne kadar ihtiyaç duymakta ise o derece sağlıksız bir ruh hali mevcut demektir. Bu milli tanrıların etkinliği ve yaygınlığı, toplumun ruh sağlığının bozulma seviyesini gösteren önemli kriterlerden biridir."
Sayfa 100Kitabı okudu
"Hem sonsuz kudret sahibi bir yaratıcının var olduğuna inanmak, hem de ihtiyaçlarını ondan başkasından istemek, ummak, beklemek! Bu zıt yönlü ikili duygu ve davranışın aynı anda bir arada yaşaması mecburiyeti, psikiyatride ambivalans diye isimlendirilen belirtiyle ruhsal hastalıklara zemin teşkil eden önemli bir faktördür. Bunun için birlik inancından (tevhidden) ayrılmakla meydana gelen tezatlar, ruhsal bütünlüğü zedeleyen, akıl yarıklığına neden olan önemli sebeplerin başında sayılabilir."
Allah yakar, çarpar vs tehditleriyle yetiştirilen çocuklar hk.
  "Korkuya dayalı sevgisiz otorite benimsemesi sonucu gelişebilecek bir diğer tavır da sıkıcı tanrı imajı karşısında bir başka objeye sığınma şeklinde görülür. Sığınılacak yer, sevgi ve dostluk objesi olmalıdır. Bu; kişiye sevgi gösteren herhangi bir şahıs, bir sevgili, hatta bir genel kadın olabileceği gibi; cinselliğin, sıradışı gençlik akımlarının, uyuşturucu kullanımının ya da uç inançların öne çıkarıldığı bir cemaat, tarikat, örgüt ve toplum dışı sapık bir grup da olabilir. Kişiliği tamamen pasifize eden bu sığınma olgusu, şahsın sığındığı yeri ya da objeyi hayatı pahasına müdafaa ettirir. Bu ise nihai tahlilde sığınılanı ilah edinmekten başka bir şey değildir."
Reklam
 "İnanç böyle olunca hiçbir fani ve beşeri gücün önemi yoktur. Tek ilah olarak Allah'ı kabul edenler, iki korku arasında, yani Allah korkusu ile beşer korkusu arasında kalınca tercihleri Allah korkusu yönündedir. Onlar, Allah'ın her an kendileri ile beraber olduğunu bilir ve onun hükmüne rağmen korkutmaya ve yanlış iş yaptırmaya çalışanlardan değil korkmak, onlara karşı da kendilerini öncelikle tebliğle görevli bilirler."
Allah yakar, çarpar vs tehditleriyle yetiştirilen çocuklar hk.
"Yetenekçe müsait olanlar ise bu şuuraltı birikim ile bütün otoritelere karşı negatif bir tutum içine girer. Mesela böyle bir genç, anne-babasından öğretmenine, amirinden tanrısına kadar otoriteyi temsil ve ifade eden her makama karşı dik kafalı, isyankar bir tavır sergilemeye meyillidir.      Geliştirilebilecek bir başka davranış ise korkutucu Tanrı figürünün meydana getirdiği anksiyete karşısında inkar mekanizmasını kullanmak. Tanrıyı yok farzederek, cezalandırılma korkusunun meydana getireceği sıkıntı ve nahoş duygulardan kurtulma yolunu seçmek, ateist olmaktır."
“Müslüman olarak doğduk, müslüman olmayanlara karşı 1-0 öndeyiz derseniz; Haşa Alllah’ın adaletsiz olduğunu söylersiniz...”
"Allah'ı ve O'nun sıfatlarını idrak edemeyenler, Allah'ı kendisinden çok uzakta tasavvur eden putperest halklar, daima dualarını O'na ulaştıracak, kendilerini O'na yakınlaştıracak ve (onun rahmet ve nimetleri için) aracılık yapacak, düşük derecede tanrılar tasavvur etmişlerdir.
"Esas amacı çocuk üzerinde otorite kurmak ve kendini saydırmak olan anne, amacına ulaşmak için öcü veya babasına söyleme ile başlattığı tehdidini, Tanrı ile korkutmaya kadar vardırır. Onu yapma, şunu yeme, onu elleme, Allah seni çarpar, yakar, öldürür, cehennemde yanarsın gibi tehditler Tanrı ile ilgili ilk telkinlerdir. Bunlar çocuğun gözünde Tanrı ile öcüyü eş anlamlı hale getirir.   Bununla esas amacı kendisini çocuğa saydırmak olan anne, çocuğun ruhsal yapısı üzerinde ne derece tahribatta bulunduğunun farkında bile değildir. Öyle bir şartlanma oluşur ki; Allah kelimesi cehennemle birlikte birçok kötülükleri çağrıştırır ve Allah anıldığında kişiye stres yükler. İnsanların ekseriyetinin dinden, Kur'an'dan, Allah'tan bahsedildiğinde sıkılmaları ve huzursuz olmalarının altında, nefsinin ve şeytanın telkinleri yanında, bu tarz oluşmuş Tanrı figürünün şuur altına yer etmiş olmasının da önemli bir etkisi olsa gerek."
74 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.