Yedi Krallık Üçlemesi - 1. Kitap

Graceling
Sıralamalar

2023 10. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2023 06:48
Gerçekten böyle duru bir kitap okumaya ihtiyacım varmış. Hikaye, karakterler ve yaşananlar o kadar güzel ve bir o kadar da üzücü ki. Serinin devamında farklı karakterler anlatılıyormuş. Bu beni biraz üzdü.
Yetenek
2026 9. kitabı
Okunma: 29 Mayıs 2026 22:54
Yedi Krallık üçlemesinin ilk kitabı. İlk izlenim için çok güzel, dili akıcı, sevimli, heyecanlı bir fantastik.Krallıklar, lordlar, leydiler, güçler, sırlar, hırslar, aksiyon, aşk dolu dolu yaşanıyor ve hissettiriyor. 15 yaş için belki dünyanın en iyisi ama 20+ çok büyük beklentilerle başlamasın.
2017 262. kitabı
Okunma: 29 Ağustos 2017 23:46
⭐⭐⭐Merhamet, cinayetten daha korkutucuydu, çünkü çok daha ağır bir yüktü⭐⭐⭐ Merhabalar uzunca bir süredir kitap yorumu girmiyordum. Aslında giriyordum fakat e-kitap olarak ve storyden paylaşıyordum onları. Yoksa kitap okumadığımdan değil yani :D hemen lafa girecek olursam; bu kitabı uzun bir süreden beri okumak istiyordum, ama bir türlü denk gelmedi nasip bugüneymiş ve diyeceğim tek şey: "NEDEN BU KADAR BEKLEDİM?" yani düşündüğüm gibi bir kitap değildi ama düşündüğümden çok çok daha iyiydi. Sağlam bir kurgusu, abartılı olmayan bir entrikası vardı. Aşkvardı ama savaş, aksiyon, belki biraz dostlukta vardı. Yani (en azından beni tatmin edecek kadar vardı.) mutlaka oku, kesinlikle tavsiye ederim. Kitapta beni memnun eden şeylerden biri şuydu: mesela, yetenek deyince benim aklıma hep "büyü yapma, element kontrol etme, İnsanları etkileme" gibi yetenekler gelir ama bu kitapta en ufak şeylerde yetenekten sayılmış (uzun süre nefes tutma, ağaca tırmanma, tersten konuşma gibi) biz bunları gereksiz buluruz ama bakılınca onlarda bir yetenek. Katsa ise tabi ki elleriyle adam öldürebiliyor ve yeteneğinin kötücül güçler elinde ne kafar ölümcül olabileceğinin farkında zaten kitapta çoğu zaman Katsa'nın işlemek zorunda kaldığı cinayetlerin ağırlığı altında kendi ahlaki mukayesesini okuyoruz. Ki bu güzel bir şey. Kitabın tek eksiği ise betimleme. vardı ama bence eksikti. Biraz daha çevre betimlemesi güzel olabilirdi. bana göre kitabın eksikleri bunlardı. Onun dışında her şey yerli yerindeydi. Birde anlamsız bulduğum yerler var bunlardan ilki yayınevinden ikincisi yazardan kaynaklanıyor. 1-kitabın arka kapağında Po için savaş konusunda yetenekli diyorlar ama yok öyle bir şey hatta alakası bile yok neden öyle bir şey yapıldı anlamış değilim. 2-Son bölümde Po'ya olanları anlamsız
2017 20. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2017 00:00
Uzun zamandır böyle bir kitap arıyordum.Hem güçleri yani yetenekleri olan insanlar hem de eski krallık çağlarında geçen bir hikaye. Anlatım şekli oldukça kusursuz. Bazen 1. tekil kişi yani ben gittim ben geldim derken bazen de onlar gitti, o yaptı tarzında anlatıyor olması kitabı dengelemiş. Kitabın konusuna gelirsek bazı çocuklar yetenekli doğuyorlar ve bu yetenekli çocukların iki göz renkleri farklı oluyor. Örneğin gümüş ile altın sarısı veya mavi ve yeşil. Bu iki örneği vermemin nedeni kitabın ana karakterlerinin göz renkleri olması. Yani Po ve Katsa... Lienid Prensi Po ve Mıddluns Prensesi Katsa... Kusursuz iki yetenek... Po büyükbabasını ararken tesadüfen katsa ile karşılaşır ve ardından Katsa onu kendi kalesinde bulur. Hiç tahmin edemeyeceği bir arkadaşlığa doğru ilerlerken çeşitli olaylar yaşayacak bir çift. Katil leydi ve mükemmel dövüşçü Prens... Beraber Po nun büyükbabasının güvenliğini sağladıktan sonra kendilerine daha önemli bir görev verirler: Neden yaşlı adamı kaçırmışlardı? Kendilerini bu nedeni ararken daha çok soru ve sorun bulurlar ve işler içinden çıkılamayacak bir durum almaya başlar. Her hareketleri tahmin edilemez başka bir olaya neden olur
ÖLÜM VE SEVGİ
2023 1. kitabı
Katsa ise ne öldürmek istiyordu ne de yaşatmak, Oysa yaşamak ta istemiyordu ama mecburdu. Zaten mecburiyetler değil mi aradaki dozu zehre çeviren. Şimdi ise ne Poo öyle güzel bakıyor ne de katsa o kadar güzel görünüyor. Leck gibi insanlar var hayatımızda,sözleri makamları ile göz boyayıp yaş döktüren.
2017 11. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2017 23:36
Normalde doğaüstü gücü olan kişiler böyle el üstünde tutulur, onlara hayran olunur filan ya hani. Bu seride durum bunun tam tersi. Özel güç bahşedilenlerdenseniz dışlanıyorsunuz, çevrenizde kimse olmuyor, arkadaş bulmanız çok zor vs. Ana karakterimiz Katsa da bu yetenekli insanlardan biri. Yeteneği yüzünden kralı tarafından yıllarca kullanılmış, bir çok insanı öldürmek zorunda kaldığı için kendini cani biri olarak gören, buna rağmen içten içe ruhunu korumayı başarabilmiş bir karakter. Kitap yarıya kadar çok yavaş ilerliyor. Yarıdan sonra güzelce açılıyor. Sonlara doğru tekrar yavaşlıyor. Okuma niyetiniz varsa dolu dolu aksiyon beklemeyin. Yazarın güzel, doyurucu hamleleri var ama keşke bu hamlelerden daha fazla yapabilseymiş. Çoğunlukla olan olay öyle aheste aheste oluyor ki, beklemeseniz de şaşıramıyorsunuz. Ama ben kitabı sevdim. Devam etmeye de niyetliyim. Katsa'nın kendinden emin bir karakter olmasının bunda payı büyük sanırım.
Yetenek Kitap Yorumu
2021 1. kitabı
Kitap beni kendine inanılmaz bağladı. Elimden bırakmak dahi istemedim. Başkarakterimiz Katsa sevdiğim bir karakterdi. Ama bu kitaptaki favorim Po oldu. Aralarında geçen olaylar ve fedakarlıklar hepsi bir arada çok güzeldi. Kesinlikle okuyun dediğim kitaplardandı. Serinin diğer iki kitabı da harikaydı onları da okumanızı tavsiye ediyorum. Sonra da serinin diğer kitaplarıyla ilgili paylaşım yapacağım.
Fantastik
2020 8. kitabı
Okunma: 28 Ekim 2020 14:40
Bence bu kitap kesinlikle okunması gereken kitaplardan biri hem fantastik hem duygusal hem de sürükleyici bir kitap katsanın po sayesinde kendini tanıması ve iyilik ve kötülüğün birleştiği muazzam bir kitap
2020 136. kitabı
Yedi krallık üçlemesinin ilk kitabı. merak ederek almıştım. Yetenek muhteşemdi. İkinci kitap Ateş güzeldi. Ne yazık ki son kitap yani Sır seriye puan kaybettirmişti. Pişmanım diyemem ama fantastik kitap arayanlara da mutlaka okumalısınız diyerek tavsiyede bulunamam.
2021 1. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2021 07:38
Serinin ilk kitabı. Yetenekli insanlar farklı krallıklar derken güzel bir konu düşünülmüş. Çoğu kişi orman bölümünün uzunluğundan yakınmış ama böyle olmasını sevdim. Kolay okunan bir kitaptı su gibi aktı gitti. İkinci ve üçüncü kitapların aynı evrende fakat farklı konularda yazıldığını görünce nedense elim ikinci kitaba gitmedi. Katsa ve arkadaşlarını sevmiştim sanırım. Fantastik sever arkadaşların epeyce sevecekleri bir kitap olduğunu düşünüyorum. Kolay okunması da ağır kitap sevmeyenler için hoş bir olay olabilir. İyi okumalar dilerim.

Kristin CashoreYazar · 3 kitap
Kristin Cashore, kuzey doğudaki Pennsylvania kırsalında dört kız çocuğun ikinci yılında büyüdü. Williams College'dan lisans ve Simmons College'da Çocuk Edebiyatı Merkezi'nden bir yüksek lisans derecesi aldı ve köpek koşucusu, şeker fabrikasında bir paketleyici, bir editör asistanı, hukukçu asistan ve bir asistan olarak çalıştı. bağımsız yazar. Birçok yerde (Sydney, New York City, Boston, Londra, Austin ve Florida Jacksonville dahil) yaşıyordu ve şu an Boston bölgesinde yaşıyor. Gracelling, ilk kitabı, ALA'nın Genç Yetişkinler İçin En İyi Kitabı idi. Ateş ikinci kitabı.