Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Zabit ve Kumandan

Nuri Conker

Zabit ve Kumandan Sözleri ve Alıntıları

Zabit ve Kumandan sözleri ve alıntılarını, Zabit ve Kumandan kitap alıntılarını, Zabit ve Kumandan en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“En iyi sahnelenen oyunlar, en çok prova edilenlerdir.."
Reklam
Ordumuzun son Balkan Savaşı'ndaki ağır yenilgisi acı bir gerçektir.
Sayfa 90 - Cumhuriyet YayınlarıKitabı okudu
Savaş, barış zamanındaki çalışmanın bir sınavıdır.
Savaş en iyi savaşta öğrenilir.
Sayfa 88 - Cumhuriyet YayınlarıKitabı okudu
Dayanıklığını yitiren erlerin, subaylarına bakmalarını talimatname öğütlüyor. O halde, subayın dayanıklılığını yitirmesine hiçbir sebeple göz yumulamaz.
Sayfa 119 - Cumhuriyet YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Ülkedeki Durumun Ciddiyeti ve Atatürk'ün Gelecekteki Önemi
Devletimizin din-i resmisi olan İslâmiyet alemi Nasraniyetin (Hristiyanlığın) hasmı canı (can düşmanı) olduğundan ve Müslümanlar elan hali iptidaide (ilkel hâlde) bulunduklarından hafazanallah bundan sonra vakı' olacak bir hezimet, Devletin ve Türk milletinin mahv ü indirası (dağılıp yok olması) demek olur.
Savaşı yapacak olanlar, savaş için barışta çalışmış olanlardır.
Sayfa 148Kitabı okudu
Askerlik bir işlem yapmak değil, insanların sevk ve idaresi sanatıdır. Birçok insanların bir kişinin istek ve emriyle hareket edebilmesi ancak bu kesinlikle sağlanır.
Sayfa 124Kitabı okudu
Reklam
Askerliğin İlk Günü
Bizde hizmet-i askeriye öteden beri sert ve müziç (rahatsız) ve soğuk tanınmıştır. Buna sebep olan bazı ahval ve müesserita da (durum ve tesirler) gayri mevcut değildi. Alay namına gelen acemi efrat kışlaya girer girmez kışlanın camları kırık, en karanlık ve mefruşatsız (döşemesiz) koğuşuna konulup bırakılıvermemeli. İlk nazar ve telkinin tesiri büyüktür. Bunların geldiği gün alay için bir bayram olmalıdır. Alay'ın kaffe-i zabitanı (cümle subayı) hazır ve hatta büyük üniformalarını labis (giyinmiş) bulunmalı.
Balkan Savaşları Tecrübesi
Balkan Harbinden sanat-ı askeriye namına pek kolay fark ve hissedemeyeceğimiz faydalı tecrübeler edindiğimize şüphe edilmemelidir. Harb ertesi demek olan şu zamanda ve bundan sonra efradımızın (askerlerimizin) talim ve terbiyesinin, kendi kumandanlık sanatımızın talim ve terbiyesinin, kendi kumandanlık sanatımızın terakkisi (yükselmesi) emrinde sarfedilecek say u gayretlerin (gayret ve emeklerinin) daima ahval-i hakikiye-i harbiyeye (savaşın gerçeklerine) göre tevcih ve idaresi (yön verilmesi ve yönetilmesi) lüzum ve ehemmiyeti buraya kadar olan beyanatımızın hülâsası (özeti) olmuş olur.
“Harb, vakt-ı hazar mesaisinin bir imtihanıdır.”
Sayfa 14
Metanet ve fedakârlığın muharebeyi kazanmaya ne büyük âmil olduğunu fiilen anlamak üzere Plevne müdafi-i meşhuru Gazi Osman Paşa Hazretlerinin fedakârlıkları bütün Kumandanlarımıza ve Kumandan olacak olan bütün zâbitlerimize bir mekteb-i terbiye, bir misal-i vacibülimtisal olmalıdır. Gazi-i müşarünileyhin bir gün kasabanın kenarındaki karargâhında otururken bir düşman top mermi parçasının, önündeki kahve takımını alıp götürmesine karşı gayet lâkayt bir nazarla bakması, kendilerinin hayat-ı maddiyeye ne kadar ehemmiyet verdiklerinin delil-i katisidir. Asker hayatının, vazife tehlikesi karşısında, bundan fazla ehemmiyeti olmamalıdır.
Sayfa 30 - Cumhuriyet, 1998Kitabı okudu
25 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.