Zürafa Tozu

İlk Yayın Tarihi:
Aralık 2014
Panama Yayıncılık

2026 69. kitabı
Merhaba sevgili okur, Bir kitabı anlatacaksam, bu kalbimde en derin izleri bırakan olmalıydı. Bu yüzden kelimelerimi, en sevdiğim kitaba doğru yola çıkardım… “İnsan bazen en çok kendinden kaçmak ister.” “Gerçeklik, sandığımız kadar masum değildir.” “Bazı kırılmalar sessiz olur ama derindir.” Bu sözler, kitabın karanlık atmosferini ve karakterin içsel çatışmalarını güçlü bir şekilde yansıtıyor. Zürafa Tozu , insanın içindeki karanlığı görmeye cesaret edenler için yazılmış gibi...Erim Şişman tarafından kaleme alınan Zürafa Tozu, sıradan roman kalıplarının dışına çıkan, okuru hem psikolojik hem de duygusal anlamda zorlayan çarpıcı bir eser... Yazar, insanın karanlık yönlerini cesur bir dille ele alarak okuyucuya farklı bir bakış açısı sunuyor... Roman, aldatılma sonrası ruhsal dengesi bozulan bir karakterin iç dünyasına odaklanır. Hikâye ilerledikçe olaylar daha sarsıcı ve rahatsız edici bir hâl alır. Bu durum, insanın kontrolünü kaybettiğinde ne kadar tehlikeli olabileceğini gösterir. Yazarın dili sade ama oldukça sert ve doğrudan.Okuyucuyu sarsan betimlemeler ve çarpıcı ifadeler dikkat çekiyor. Kitabın genel atmosferi bende karanlık ve yoğun bir etki bıraktı. Eserde, bastırılmış duyguların ve öfkenin zamanla insanı nasıl değiştirdiği anlatılır. Aynı zamanda bireyin yalnızlığı ve toplumdan kopuşu da önemli temalar arasındadır. Bence Zürafa Tozu, alışılmışın dışında bir deneyim sunuyor. Okurken bazı bölümler rahatsız edici olsa da bu durum kitabın etkisini artırıyor. Farklı ve derin kitapları sevenler için oldukça dikkat çekici. Genel olarak Zürafa Tozu, güçlü anlatımı ve psikolojik derinliğiyle iz bırakan bir roman oldu. Keyifle okumanız dileğiyle.
Zürafa TozuErim Şişman · Panama Yayıncılık · 2020404 okunma
Çocukluğuna geri dön evlat, dön ki büyüyebilesin.
2024 22. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2024 19:02
Yeraltı edebiyatı diye tanımlanan türün güzel bir örneği. Akışa dayanmak zor olsa da muhteşem tasvirleri ve satır arası yapılan çarpıcı tespitleri ile kendine bağlıyor ve sonrası ikilemler. Korku filmi izlerken gözlerini kapatıp sonra yine tek gözle parmak arasından bakmak gibi. Hassasiyeti fazla olanlar, okuduğu kitabın etkisinde çok kalanlar bence okumasın. Keyifli okumalar.
2023 1. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2023 00:00
Seri katilin ağzından anlatılan bir roman. Anlatımda bir tek düzelik vardı, ama okumayı engelleyecek kadar değildi; hatta katilin ne kadar kolay karanlık tarafa geçtiği düşünüldüğünde bir sorunmuş gibi değil de bilinçli yapılmış bir yazım tekniğiymiş gibi bile değerlendirilebilir. Katilin felsefe yaptığı bölümlerde, hem insanlığa dair kendisine hak verilesi hem de katil olmasının şaşırtmadığı düşüncelerine bir arada denk gelinebiliyor. Standart bir son beklerken, sonunun şaşırtıcı olması mutlu etti ve kitapla ilgili genel kanımı yükseltti.
2021 13. kitabı
Okunma: 02 Mart 2021 19:25
Sevgilisine evlenme teklifi edecekken onun kendisini aldattığını öğrenen adamın onu öldürmesiyle kitap başlıyor. Sonrasında nasıl seri katil olduğunu okuyoruz. Sevgilisine "Zürafa"; kendisine "Salyangoz" lakabını takan seri katilin yaptıklarını okumak tüyler ürperticiydi. Yeraltı edebiyatından kitaplar okumak genelde böyle hissettirir, hem rahatsız olur hem de ne olacak acaba diye merak edersiniz. * * * Kitap genel olarak güzeldi ve temposu düşmeden ilerledi. Sonu da benim için çok şaşırtıcı olmadı ama şaşırtıcı bulanlar olacaktır. Yeraltı edebiyatı sevenlere tavsiye ederim.
2020 34. kitabı
Kitabımız, karakterimizin sevgilisine evlenme teklifi edeceği sırada aldatılması ve bunu yedirememesi üzerine onu öldürmesiyle başlıyor. Ve burdan da karakterimizin nasıl seri katile dönüştüğünü okuyoruz. Kitapta bir çok şey hakkında bir çok bilgi mevcut. Gerekli gereksiz tartışılır. Kitapta yazarın sistem ve insanlık hakkında güzel, tam yerinde eleştirileri var. Kitabı sevdim amma velakin gereksiz uzatılmış. Başlarda çok eğlenerek okumuştum ama sonlarda aşırı sıkıldım ve bitse de kurtulsam moodundaydım. Tabii bu benden de kaynaklı olabilir, çünkü baya aralarla okudum. Kitabı kesinlikle okumalısın ya da asla okumayın gibi şeyler söyleyemem size kalmış artık. Bol kitap okumalı günler dilerim. Sağlıcakla kalınız...
2022 431. kitabı
Hayatı raydan çıkmış bir adam...Salyangoz. Tam da yeniden yoluna koymak üzerindeyken her şeyi bir anda katil olur. Evlenme teklif edeceği kadının, ki kendisini Zürafa diye tanıyoruz, onu fena halde aldattığını anlayınca, parmağına yüzüğü takmak yerine kafasına demir çubuğu indirir. İlk cinayeti hayırlı olsun. Hemen arkasından kendisini çıkarmak isteyen ev sahibesini de öldürür bir çırpıda. Aslında eli alışmışken öldürmek istediği başkaları da vardır ama birden bire beş yaşındaki bir çocuğa babalık yapmak zorunda bulur kendisini. Acaba baba gibi davranma zorunluluğu onu cinayet işlemekten alı koyacak mı? Yoksa yeni cinayetler gelecek mi ardı ardına. Yoksa bir tahnit sanatçısı olan kahramanımız bize yok artık dedirtecek şeyler yapmaya devam mı edecek? Salyangoz’un sonuçlarından korktuğumuz için uzak durduğumuz tüm eylemleri gerçekleştirmesini kanınız donarak okuyacağınız sıra dışı bir romanla karşı karşıyasınız arkadaşlar. Yazarımız @erimsisman diyor ki “Küçükken kapı zillerine basıp kaçmanın cinayete ne çok benzediğini sana kanıtlayacağım. Korkma kardeşim, gel içeri ...” Ben içeri girdim ve ilerlemeye devam ediyorum. Öyle sanıyorum ki bu kitabın devamında çocukluğu öldürülmüş bir yetişkinin intikam alışını bulacağım. Yaptıklarını onaylıyor değilim ama nereye kadar gidebileceğinin merakıyla okumaya devam ediyorum. Beni şaşırtan kitaplar iyi ki varlar. Sağlıkla ve kitapla kalın
2017 6. kitabı
Ben bu kitabı çok seviyorum. Böyle kişiselleştireceğim bu yorumu çünkü benim için yeri çok farklı. Çünkü yağ gibi kayıyor bi kere kelimeler dilinde. Beş kez falan okudum hiç birinde de sıkılmadım. Okuyun okutturun.
2021 14. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2021 21:05
#okudumbitti #kitapyorum Hepinize merhaba sevgili Kitap Aşıkları Bu kitapla ilgili ne diyeyim bilemedim doğrusu ismini grupta tavsiyeler sayesinde duyduğum bir kitap oldu . Grubumuzun en sevilen yanı yeni kitaplar duymak benim için .. Hayatınızın aşkına evlilik teklifi etmek üzereyken aldatıldığınızı öğrenirsiniz ve tüm dünyanız değişir. Bir olaylar döngüsü ki başta adeta tırnaklarımı yedim ama sonra fazla uzadığı hissine kapıldım ortalarda derken bıraksam mı yok efendim niye okuyorum falan gibi tereddütler yaşadım . Sonra dedim ki nasıl bir sona bağlanabilir yani sıkıldım aslında falan derken ve SOOON yok artık ,nasıl olur ?hala şoktayım Nasıl bir hayal gücüdür arkadaş Yeraltı edebiyatının hafifletilmiş versiyonu gibi hayatlar ,toplumdan dışlanmış kişilikler ve hayatlarındaki tüm pislikler var bu kitapta . Düşünsenize bir kere cinayet işliyorsunuz ve bakıyorsunuz ki bu siizn ruh sağlığınıza iyi geliyor böyle insanlar düşünün. Acı olan şudur ki yazarda buradan dem vurmuş bir kere aç kalın ,sokağa düşün ki ne yapıp yapmayacağınızı ,ne kadar kötü olup olamayacağınızı o zaman görün ! Hayat malesef acımasız ,şartların eğer iyiyse bu tamamen senin şansından ne iyiliğinden ne de kötülüğünden .... Kitapla kalın
2016 1. kitabı
Okunma: 24 Haziran 2016 00:00
Erim Şişman - Zürafa Tozu Sayfa Sayısı: 344 Tür:Roman, Psikolojik ▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫ Düşünün; aldatılmışsınız. Juliette'iniz elin adamıyla Varşova'ya kaçmak üzere. Hem de evlenme teklif etmek için hazırlık yaptığınız gece fark ediyorsunuz bu durumu. İlk cinayetiniz hayırlı olsun, artık bir katilsiniz. Sevdiğiniz kadını turşu kavanozunda saklayacağınızı söylesem inanır mıydınız? İnanacaksınız... Cinayetlerinizin anksiyetenizi bastırıp sizi rahatlattığını hissetseydiniz, devam eder miydiniz insanları öldürmeye? Sosyetenin ölmüş evcil hayvanlarının içini doldurarak geçimini sağlayan bir adam olsaydınız, öldürdüğünüz insanların cesetlerini ne yapardınız? Bir araziye mi gömerdiniz, göle mi atardınız? İçinizdeki çocuğu öldürmediler mi? İntikamını almayacak mısın? Sonuçlarından korktuğunuz için uzak durduğunuz tüm eylemleri gerçekleştiriyor 'Salyangoz'. İnsanların içinden, ılık çiklet kıvamındaki ruhlarını söküp çıkaracağız ve içlerine alçı dökeceğiz, demirlerle vücutlarına şekiller vereceğiz. Şırıngalardaki çilek kokulu sıvıyı damarlarına akıtacağız. Çevreye vereceğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileteceğiz. Ulus'tan Midas'a kadar gideceğiz. Zeki Müren ve Elvis Presley'le rakı içeceğiz. Hafize Ana'nın ziliyle ziyafete başlayacağız. Küçükken kapı zillerine basıp kaçmanın cinayete ne çok benzediğini sana kanıtlayacağım. Korkma kardeşim, gel içeri... ▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫ Bu gün maddiyat gütmeden mükemmel iş çıkarılabileceğini gösteren, biraz da mindfuck bir kitapla geldim! Kendisi Zürafa Tozu, kitabı migros indiriminden beş liraya almıştım, adam bile fiyatı bu kadar düşük tuttuysa kendinden beklentisi oldukça düşüktür diye düşünmedim değil ve uzun süre kitaplığımın ücra köşelerinde sırf bu yüzden
2020 10. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2020 15:19
Hani bazı romanlar vardır, kahramanı size kendisini haklı çıkarma uğraşına girer ama asla sizi ikna edemez ve bir an önce sözlerini bitirip gitmesini istersiniz. Ama neler yaşadığını öğrenmek için de meraklısınızdır çok... İşte bu, onlardan biri! Olay Ankara’da geçiyor. Sevdiği, bağımlı olduğu kadının kendisine ihanet ettiğini iddia ederek işliyor ilk cinayetini adam. Adamın adı Salyangoz... Adeta şiir gibi, nadide bir tablo gibi tasvir ettiği kadını yakıyor ve küllerini turşu kavanozunda saklıyor adam. Kadının adı Zürafa... Adam, hazin bir çocukluk geçiriyor. Son derece anormal arkadaşlara da sahip. Nitekim, dümdüz bir akşamda hep beraber toplanıp anlamsızca intihar etmeye karar veriyorlar. Elbette yine sıra dışı yöntemlerle. Açıkçası amatörce buldum arkadaşlık ilişkilerini, diyalogları ve de yaşananları. Asıl olaylara gelecek olursam, kendisine ihanet ettiğini düşündüğünden dolayı katlettiği kadından sonra başlıyor her şey. Diğer adama ulaşmak için masum ve olayla alakası olmayan insanları bile anlamsızca katlediyor kahramanımız. Bir de aralara fikirlerini öyle serpiştiriyor ki sanırsın alkışlanacak ve yükseltilecek biri. Öte yandan elbette ki birkaç güzel çıkarım bulabildim kitapta. Hayata dair oldukça güzel anekdotlar da mevcut. Fakat ne olursa olsun sinirleneceksiniz birazcık okurken. Ki ben, bu tarz kurgulara dayalı romanları sevmeme rağmen öfkelendim. Hele öyle bir bitişi var ki kitabın, kahramanı haksız buluşumun gücü iki kat daha arttı. Çok sağlıksız bir zihnin kalkıştığı olaylar ardı arkası kesilmeden aktarılıyor. Hayli sıra dışı kurgusuyla “olabilir mi?!” diyerek sorguya çekiyorsunuz kendinizi. Adamın nefes alırcasına normalleştirdiği insan katletme yöntemleri itiraf etmeliyim ki farklı. Özetle; çocukluğunda yaşadığı travmaların temel olduğu

Erim ŞişmanYazar · 3 kitap
Yeraltı edebiyatı yazarlarının arasına yeni katılan bu genç arkadaş ilerleyen zamanlarda adından çok bahsettirecek gibi gözüküyor. Çıkarmış olduğu Zürafa Tozu adlı romanıyla kendinden bahsettirmeye başlayan Erim Şişman; sade bir anlatım dili ve hikayelerinde yarattığı ters köşe kurgularla okuyucuya mükemmel bir haz veriyor.