2

2024 hedefleri

2 üye
Takip
Not düştüm sene sonu kendimi görmek istiyorum.
2024 hedefleri
Reklam
tekrardan...
Yeni yıla daha önce 2 kere okuduğum Ruh Adam ile başlıyorum. Neredeyse 2 yıl boyunca zorunlu sebeplerden ötürü kitaplardan epey uzaklaşmıştım. Eski tempoma dönebilmek için yeni yıla motive başlamak istedim. Bunun içinse sevdiğim ve hayatımda önemli bir yeri olan Ruh Adam 'ın iyi bir seçim olacağını düşündüm. (Bu da buraya böyle bir not.)
2024 hedefleri
2024’e sayılı günler kaldı ve okuma hedeflerim için her yıl bir önceki yıldan beş kitap daha fazla okumayı hedeflerken bu yıl aldığım yeni kararlarla birkaç değişiklik yaptım. Kitap okumayı hayatıma yerleştirmeyi hedeflediğim gibi, mezun bir öğretmen olarak bu yıl çok istediğim mesleği yapmayı da hedefledim. Eklediğim bu yeni hedef; çok çalışmayı, verimli çalışmayı, sürecin sonuna kadar gayret etmeyi, emek vermeyi gibi birçok şey istiyor benden. Durum böyle olunca tüm odağını sınava veren ben, kitap okumayla arasını açtı.Zihnim sınava odaklıyken kitap okumaya çalışınca aradaki dengeyi kuramadım ve bu okumalarıma da yansıdı. Okuduğum cümleleri tekrar tekrar okumaya, bir gün okuyup iki gün okumamaya başladım ve bu kopukluk, bütünüyle kitapla özdeşleşmemi engelledi, dolayısıyla da okumalarım verimsiz bir hâl almaya başladı. Bu yüzden bu yıl kitap okumak için hedefim, okuyabildiğim kadar okumak olucak. Hiçbir zaman kitapları tamamen hayatımdan çıkarmayı düşünmedim, aksine hedeflerimden biri hayatıma kitap okumayı yerleştirmek. Okumaktan keyif aldığım, farklı farklı olaylara ve dünyalara şahit olduğum, bazen sancılı olsa da kendimi sorgulayarak kendime ve hayata dair yeni anlamlar bulduğum çok özel bir bağ kitap okumak. Bir gerekçe ya da açıklama yapmak için değil de kendimi motive etmek, kitapların bu şüreçte yine benimle olacağını bilmek ve sınavın hayallerim için içinde zorluk gibi güzellikler barındırdığına da inanmak için yazıyorum tüm bunları. Yani bu bir veda yazısı değil,:))burayı ve kitapları çok seviyorum.💖Bu durumun geçici olduğunu biliyorum ve hayallerime ulaşmak için, bu durumun geçici olması için Allah’ın izniyle elimden gelen her şeyi yapacağıma inanıyorum.
2024 hedefleri
2024 yılı rotası oluşturuluyor 🤭🥰🤌🏻🌼
2024 hedefleri