a

Akıl ve Cehalet

1 üye
Takip
Irkımızın kimliğini korumak için, sürdürmesi en zevkli ve muhafaza etmesi en külfetsiz özelliklere dört elle sarıldık. Bunun akabinde, asil değil züppe, aristokrat değil sınıf bilinçli olduk; otoritenin bizden güçsüz olanları ezmek, eğitimin okulda bulunmak olduğuna inandık. Şiddeti tutkuyla, tembelliği dinlenceyle karıştırdık, umursamazlığı özgürlük sandık. Çocuklarımızı büyüttük, ekinlerimizi yetiştirdik; ufaklıklar kendi başına büyüdü, malımız mülkümüz arttı. Erkekliğimizi mal varlığımız, kadınlığımızı uysallığımız belirledi. Harcadığımız emekten de, emeğimizin meyvesinin kokusundan da iğrendik.
Sayfa 169 - Sel Yayıncılık·Kitabı okudu
Akıl ve Cehalet
Hiçbir engelle karşılaşmadan sürdürdükleri cehaletlerini, bütün incelikleriyle öğrendikleri kendinden nefret duygusunu, en ufak ayrıntısına kadar tasarlanmış çaresizliklerini alıp, hepsini, asırlardır zihinlerinin derinliklerinde yanmakta olan ateşten bir aşağılama külahının içine sıkıştırmış -soğutmuş- ve onu, önüne çıkan her şeyi yok edecek kadar öfkeyle dolu dudaklara boca etmişlerdi adeta.
Sayfa 67 - Sel Yayıncılık·Kitabı okudu
Akıl ve Cehalet
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
Görünmezlik, kullanmasını bilenin elinde silah olur.
Akıl ve Cehalet
Akıllılara durgunluk veren bunca eziyete bıkıp usanmadan katlanmaya değer mi?
Sayfa 73 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları·Kitabı okudu
Akıl ve Cehalet

Akıl Ve Cehalet Konusuna Benzer öneriler

İBDA Diyalektiği1 üye · 24 yeni gönderi
Takip
b
Babalar Günü79 üye · 40 yeni gönderi
Takip
İnsan ve Hayat6bin üye · 109 yeni gönderi
Takip
Alan çalışmasında öğrenme: Evans-Pritchard
Finli etnolog Westermarch'a sorar ve "Bir bilgi kaynağıyla 20 dakikadan fazla vakit harcama çünkü eğer bu sürenin sonunda sen sıkılmasan bile o sıkılacaktır" cevabını alır.... Alfred Haddon, "Çok basit, her zaman için bir centilmen gibi davranacaksın." der.Evans-Pritchard'ın hocası Charles Seligman, 'her gece 10 gram kinin almasını ve kadınlardan uzak durmasını," söyler.
Sayfa 54 - Atıf Yayınları·Kitabı okuyor
Akıl ve Cehalet