Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

d

Dinler Tarihi

Kutsal olanın dünyada tezahürüne yani ortaya çıkmasına hiyerofani denir.
Sayfa 18 - OttoKitabı okudu
Senkretizm dinin, kendisinde birden fazla orijinal dinî gelenekten unsurların bir araya getirildiği herhangi bir şeklini tanımlar.
Sayfa 75 - Arasta YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Mişna yaklaşık miladi 200 yılında Yahuda ha-Nasi tarafından derlenmiştir.
Sayfa 46 - Gazi KitabeviKitabı okudu
Talmud'un dinî kuralları anlatan kısmına Halaka, tarihi kıssalar, ahlaki ve mistik konularla ilgili kısmına da Aggada denir.
Sayfa 45 - Gazi KitabeviKitabı okudu
Tevrat | Rulo hâlinde ve el yazması nüshalarına Sefer Tora, kitap hâlinde olanına Humaş adı verilir.
Sayfa 44 - Gazi KitabeviKitabı okudu
Din bilimlerinin genel tanımına göre kutsal, politeizmden monoteizme bütün din biçimlerinin özünü oluşturur.
Sayfa 27 - Gazi KitabeviKitabı okudu
Reklam
Hz. Ömer'in bir fatih olarak Kudüs'e girdiği anı hatırlatmak istiyoruz. Hz. Ömer buraya girerken hiçbir Hristiyan'a, en ufak bir kötülüğün yapılmasına müsaade etmemiş, kiliseleri kendilerine bırakmış ve hiç kimsenin bu kiliselere dokunmamasını emretmişti. Ayrıca Kudüs patriğinin fevkalade gönlünü aldıktan sonra, patrik ona, kendi kiliselerinde namaz kılmasını teklif ettiği halde Hz. Ömer, bunu kabul etmeyip daha sonra gelecek Müslümanların, bu davranışı delil göstererek kiliseleri mescitlere çevirmeye kalkışmamalarını istemişti. Bunu açık kalplilikle ifade etmek lazım ki, Hz. Ömer'in bu davranışı, Haçlı ordularının, Kudüs'ü asırlar sonra Hach seferleri sırasında tekrar Müslümanların ellerinden aldıkları sırada, süvarilerinin dizlerine ve atlarının dizginlerine kadar çıkan bir kan gölü içerisinde şehre girişleri ve bütün Müslümanları ve şe hirdeki herkesi kılıçtan geçirmek suretiyle büyük bir katliam yap tıklarını görüyor ve her iki fatihin Kudüs şehrine girişlerini yan yana getirip yorumu okuyucuya bırakıyoruz. Hz. Ömer, Kudüs'ü fethederken Hristiyanlara nasıl davranmıştı, Haçlılar ise yine bir Hristiyan olarak Kudüs'ü Müslümanların ellerinden aldıklarında nasıl bir davranış sergilemişlerdi!"
Sayfa 333 - İnsan Yayınları, İkinci baskı, Temmuz 2022
İslâm dinini kabul eden Türkler “gök” kelimesini “sema”, “ tengri” kelimesini de “Allah” mefhumuna tahsis etmişlerdir.
334 öğeden 221 ile 230 arasındakiler gösteriliyor.