Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
335 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Rahmetli Şaban Kuzgun hocanın Dinler Tarihi alanına yaptığı güzel bir katkı. Eserde İnciller arasında bulunan çelişkiler ve farklılar ele alınmaktadır. İslam'ın peygamber olarak kabul ettiği Hz. İsa'nın şahsı hakkında bilgi sahibi olmak açısından da oldukça değerli bir eser. Misyonerlerin içimizden biri haline geldiği bu çağda bilinçlenmek için okunması ve okutulması gereken bir kitap. Ayrıca Kur'an'ı Kerim'in eşsizligini insan bu kitabı okurken daha iyi kavrıyor.
Dört İncil
Dört İncilŞaban Kuzgun · Bilge Kültür Sanat Yayınları · 20209 okunma
105 syf.
8/10 puan verdi
Dinler tarihi okumaya başlamak için iyi bir kitap. 50 farklı kavramı hem kelime kökeni açısından hem de farklı dinlerdeki yeri açısından incelemiş. İçinde aklıma gelmeyecek kelimeler de vardı, verimlilik ve toplum gibi.
Dinler Tarihinde 50 Anahtar Kavram
Dinler Tarihinde 50 Anahtar KavramEric J. Sharpe · Arasta Yayınları · 20003 okunma
Reklam
267 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
17 günde okudu
Mükemmel bir çalışma. Dinler Tarihi alanında akademik olarak ilerlemek isteyen herkesin fayda sağlayacağından eminim. Doktora yeterlilik öncesi genel tekrar yaparken çok yardımcı oldu. 2. cildini de yakın zamanda temin edeceğim kesinlikle.
Kavram Atlası
Kavram AtlasıDurmuş Arık · Gazi Kitabevi · 20202 okunma
216 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Dinler Tarihi alanında karşınıza çıkacak olan temel 100 kavramı özet şekilde anlatmayı amaçlayan bir çalışma. Oldukça da başarılı. Özellikle kitabın tasarımı çok güzel. Sıkıcı düz bir sözlük değil de özenle not alınmış bir defter gibi gibi hissettiriyor. Alana ilgi duyanlara tavsiye ederim.
Dinler Tarihinin 100'ü
Dinler Tarihinin 100'üHüseyin Yılmaz · Otto Yayınları · 201716 okunma
105 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
6 saatte okudu
Dinler Tarihi alanında temel, basit kavramlara dair kısa açıklamaların bulunduğu küçük bir çalışma. Dinler Tarihi'ne ilgi duyan herkesin başlangıç olarak okuyabileceğini düşünüyorum.
Dinler Tarihinde 50 Anahtar Kavram
Dinler Tarihinde 50 Anahtar KavramEric J. Sharpe · Arasta Yayınları · 20003 okunma
272 syf.
8/10 puan verdi
bir çırpıda inançlar dünyası.. bu tanıtım cümlesi kitaba tam oturmuş. keyifle okudum, özellikle islamiyeti anlattığı sayfaları daha sakin kafayla incelemeye çalıştım ki titiz çalışıp çalışmadığını görebileyim ve gerçekten de özenli araştırmalarla yazılmış bir eser diyebilirim. ayetlere, sünnetlere atıflarda bulunmuş sık sık, islamiyetin yanlış yorumlandığı kültürlerdeki önyargıları yıkmaya doğrusunu anlatmaya çabalamış.
Dinler Tarihi 101
Dinler Tarihi 101Peter Archer · Say Yayınları · 2018879 okunma
Reklam
88 syf.
·
Puan vermedi
·
7 saatte okudu
" Değişik çiçeklerden bal toplayan arılar gibi, akıllı adam da bütün kutsal kitapların özünü kabul eder ve bütün dinlerdeki iyiyi anlar." ( Srimad Bhagavatam ) 86 sayfalık bir kitap ve beklentimi pek karşılamadı diyebilirim. İsmi bana cazip geldi ve acaba beyinde bir fırtına yaratabilir mi diye hevesle alıp okudum. Sanırım ilâhiyat
Tanrı'yı Arıyorum: Dinler Arası Benzerlik
Tanrı'yı Arıyorum: Dinler Arası BenzerlikMehmet Sadık Bektaş · Kitap Dostu · 20173 okunma
608 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
Tanrı'nın Tarihi
İnanma, insanın doğasında bulunan bir iç güdüdür. Bazı bireyler bir tanrının varlığına, bazı bireyler birden çok tanrının varlığına ve bazıları ise tanrının var olmadığına inanç beslerler. Bu eserde inanç konusunda dünyayı çok etkileyen semavi dinlerin ortaya çıkışı, değişimi ve gelişimleri hakında bilgiler ediniyoruz. Sadece bu semavi dinlerden değil kitap bize Paganizm, Budizm gibi bazı dinlerden de bahsediyor. Tarihi sırayla büyük bir semavi din olan Yahudiliğin gelişimi, Hristiyanlığın yayılımı ve İslam'ın sarsıcı çıkışından bahseden bu eser biraz ağır bir kitap olmasına rağmen kaliteli ve bilgi dolu yapısı ile okuyucuyu tatmin ediyor. Semavi dinlerin reform ve aydınlanma ile aldıkları darbe sonucu Ateizmin baş göstermesi ve Tanrı'nın varlığından ölümüne olan gidişatının sorgusu ile kitap bizlere veda etmeye hazırlanıyor. Son kısımda boşluk hissinin insan için uygun olmadığı ve ölen tanrının yeniden dirileceği anlamını ben okuyucu olarak kendim çıkarımda bulunduğumu söyleyebilirim. Kitabı okumanızı kesinlikle öneriyorum ama en azından semavi dinler hakkında bilgi altyapısına sahip olmanız kitaba başlamadan önce hazırlık için çok daha uygun olacaktır. Sevgiyle ve kitapla kalın. :)
Tanrı'nın Tarihi
Tanrı'nın TarihiKaren Armstrong · Pegasus Yayınları · 20171,637 okunma
560 syf.
10/10 puan verdi
Kitap, tamamen şahsiyetleri tanıtmakta ve onların Dinler Tarihine katkılarını sunmaktadır. Her ne kadar kurucu olsalar da birçoğunda İslâma karşı olumsuz davranışlarını ve hatta bazıları Din olarak bile kabul etmeyip ondan bahsetmemeleriyle aslında Batının bu alan ile ilgili koymuş olduğu objektiflik ilkesini nasıl da sadece göz boyamak için koyduklarını ve kendi Dinlerinin misyonerliğini nasıl yaptıklarını görmekteyiz. Gerçekten İslâm alimleri kadar objektif olan başka bir dinin alimleri olmadığını ve bazen çok gereksiz bir şekilde fazla objektif olduğumuzu ve bunun bazen nerdeyse ödün vermek derecesine gelip farkında olmadığımızın kanaatine vardım. Kitabın bahsettiği öncüler: Friedrich Max Müller, Cornelis Petrus Tiele, Pierre Daniel Chantepie de la Saussaye, William Brede Kristensen, Gerardus van der Leeuw, Nathan Sönderblöm, Rudolf Otto, Friedrich Heiler, Joachim Wach, Raffaele Pettazzoni.
Dinler Tarihinin Batılı Öncüleri
Dinler Tarihinin Batılı ÖncüleriMustafa Alıcı · İz Yayıncılık · 201113 okunma
414 syf.
8/10 puan verdi
Lutheran Protestanlığın ele alındığı kitapta, Batı Hıristiyan toplumunun beş yüz yıllık dinsel serüveni konu edilmektedir. Okuyucuya, Hıristiyanlıkta reform hareketini doğuran gerekçelerden başlayarak reformun tarihsel süreci, öğretileri ve bunların günümüz Batı toplumunun modernleşmesindeki etkilerine kadar, uzunca bir reform tarihi
Sekülerliğin Teolojik Kurgusu Protestanlık
Sekülerliğin Teolojik Kurgusu ProtestanlıkHakan Olgun · İz Yayıncılık · 200714 okunma
Reklam
248 syf.
10/10 puan verdi
Yahudilikte Tevrat'a bakış, tarih boyunca farklılık göstermiştir. Rabbani Yahudiliğin ve onun günümüzdeki uzantısı Ortodoksluğun temelini oluşturan Rabbanî kaynaklarda, bir taraftan, "Bugünkü Tevrat'ın Musa'ya verilen Tevrat olduğu ve hiç değişikliğe uğramadığı" vurgulanırken, diğer taraftan, onun değiştirildiği, tahrif edildiği, içinde bilgi yanlışlıklarının ve çelişkilerin bulunduğu belirtilmiştir. Ayrıca, Tevrat'ın Musa'ya, yazılı ve sözlü olarak verildiği iddia edilmiş; rabbilerin yorumunu ihtiva eden "Sözlü Tevrat" onların yanında daha değerli sayılmıştır... Yahudi kaynaklarından faydalanılarak yapılmış olan bu çalışmada, Tevrat çeşitli yönleriyle incelenmekte, Tevrat'ın bir çok defa tahrif edildiği ve bunu Yahudi Rabbilerin doğruladığı ortaya konmakta; Müslümanlar arasında da zaman zaman tartışma konusu olan Tevrat'ın ve diğer kutsal kitapların tahrifi konusu incelenmektedir. Tevrat'ın tarihi serüvenini görebilmek için okunması gereken, Yahudi mezheplerinin Tevrat yorumları ile birlikte, Hıristiyanların Yahudilere ve yine Hıristiyanların kendi içlerindeki mezhep taraftarlarına yönelik tenkitlerine değin birçok konuda bilgi verilmekte ve tahrif ve tebdil konularına her üç din taraftarlarınca verilen anlamları ve bu anlamların Tevrat ve Mişna özelindeki yorumları aktarılmaktadır. Bunun yanı sıra Samiri Tevrat'ı konusunda da bilgi verilmektedir. Bazı Müslüman bilginlerin de Tevrat'ın değişmezliği konusundaki anlaşmazlıklarından bahsettiğini de aktarnaktadır bize yazar. İstifadeli bir kitap oldu.
Yahudi Kaynaklarına Göre Tevrat
Yahudi Kaynaklarına Göre TevratBaki Adam · Pınar Yayıncılık · 201054 okunma
278 syf.
10/10 puan verdi
Yazar eserine başlamadan önce Müslümanların 7. yüzyılda gerçekleşen fetihlerle Yunan, Eski İran, Zerdüştlük, Sabiîlik, Hinduizm ve Buddizm gibi dinlerle temasa geçmeye başladığından bahseder. Daha sonra karşılaşılan ve ilişki kurulan kültürlerin ve dinlerin etkisiyle ortaya konan önemli eserlerden detaylıca bahsedip, Bîrûnî’nin nereli olduğu,
Biruni'ye Göre Dinler ve İslam Dini
Biruni'ye Göre Dinler ve İslam DiniGünay Tümer · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 19864 okunma
44 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.