Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
Alete şekil verenler bu kez kendi aletleri tarafından tekrar şekillendiriliyorlardı.
Bencil ve narsistler akıllı tasarımcıdır.
Benim çocuklarımın eli yüzü düzgün ise, bu Tanrısal akıllı tasarımın sonucudur ; ancak komşunun bütün ailesi ömür boyu sıkıntıya sokan sakat doğmuş çocuğu " Tanrı'nın benim halimden şükretmem için yapmış olduğu bir düzenlemedir" Tanrısal tasarımda acaba bencillik ve narsistlik bir ön koşul mudur?
Sayfa 125 - Akılçelen kitaplarKitabı okudu
Reklam
Akıllı tasarımcılara
İki gözünü elleriyle sıkı sıkı kapatmada ısrar eden bir insana dünyayı tanıtmak olanaksızdır.
Sayfa 115 - Akılçelen kitaplarKitabı okudu
Mağara hayvanlarında göz körelmesi
Mağaraya girip de uzun zaman orada yaşamaya uyum yapmış birçok hayvanda (semender, akrep, çekirge, kın kanatlı, örümcek ve belki yarasa) toprak altına girmiş kör fare, köstebek gözlerini yitirmiştir.
Sayfa 106 - Akılçelen kitaplarKitabı okudu
Körelmiş üçüncü göz kapağı
Özellikle yere yakın yaşayan atalarımızda üçüncü göz kapağı gözü silmek silmek için kullanılırdı. Ancak yerden uzaklaşınca bu üçüncü göz kapağı gözümüzde göz çeşmesi olarak varlığını körelmiş olarak sürdürmektedir.
Sayfa 99 - Akılçelen kitaplarKitabı okudu
Kuyruğun kalıntısı kuyruk sokumu
Geçmişte kuyruğu destekleyen birkaç kaide kemiği kuyruğun yitirilmesi ile dikine yürüme kaslarının bağlanacağı genişlemiş kemiklere dönüşmüştür. Ancak zaman zaman eski genetik yapı hatırlanarak bir miktar körelmiş kuyruklu doğan insanlar da bulunmaktadır.
Sayfa 94 - Akılçelen kitaplarKitabı okudu
Reklam
Evrim çarpar.
Her canlıda şu ya bu şekilde körelmiş bir yapıya rastlanabilir. İnsanda net belirlenmiş 40 kadar körelmiş yapının olduğunu biliyoruz.
Sayfa 92 - Akılçelen kitaplarKitabı okudu
İnsansıların fizyolojik özellikleri iskelet sisteminden anlaşılamadığı için bu yönleriyle onları pek tanıyamıyoruz. Ailemizin bu ilk temsilcilerinde örneğin ilk adet görme yaşı kaçtı? Kadınların hamilelik süreleri ne kadardı? Kaç yaşında menopoza giriyorlardı? Menopoza girme yaşı eğer günümüzdeki gibiyse, ortalama 18-20 yaşlarında ölen insansılar belki de menopoz olayını yaşama fırsatı bulamıyordu.
Australopitekus
Erişkin insansılarda (Australopitekus) tespit edilen en küçük beyin hacmi 400 cm³'tür. Dik duruşla beraber, başın gövdeyle olan ilişkisi yeni bir konuma geçmiş olmaktadır. Dolayısıyla, kan dolaşımı sistemi de, iskeletin diğer bölgelerinde olduğu gibi, ortaya çıkan yeni düzene uyum sağlamıştır.
Akıllı tasarım değil tasarım hatası :-)
İnsan Tanrı gözünde en değerli varlık olmasına rağmen en çok defekti (bozukluğu) olan tür gibi görünüyor. Şimdilik insan soyunda adı konmuş 9000 çeşitli kalıtsal hastalığın olduğu bilinmektedir.
Sayfa 53 - Akılçelen kitaplarKitabı okudu
Reklam
Takdiri ilahi değil evrim
Çocuklar doğduklarının ilk birkaç ayında bazen daha uzun süre gaz sorunu yaşayarak ailelerini ve kendilerini perişan ederler. Bu gaz ya anadan geçer ya da sindirim sistemindeki tasarım hatasından kaynaklanır. Hiçbir kusuru olmayan bir bebeğe bu eziyet niye? Dogmatiklerin vereceği yanıt takdiri ilahi olacaktır. Peki evrimci ne diyor? Ancak bir evrimciye sorarsanız şöyle der. Ağaçtan ağaca atlarken anasının sırtına yapışarak, her sıçrayışta önden ve arkadan sürekli gazını çıkaran bir canlının böyle bir sorunu olmamıştır. Bu nedenle primat yavruları gaz sancıları çekmez. Ne zaman doğal yaşamdan ayrıldık, onları göğsümüzden ve sırtımızdan çıkarıp, cicili bicili yataklarda sırt üstü yatırmaya başladık o zaman gaz sorunu ortaya çıktı. Giderebilmek için kucağımıza alıp sırtına vurmayı çare olarak bulabildik. Çünkü yapısal evrimsel değişim, hız bakımından sosyal evrime ayak uyduramadığı için, bebeklerde zamanında gerekli uyum oluşamadı.
Sayfa 22 - Akılçelen kitaplarKitabı okudu
Takdiri ilahi düşünme ve yorumlama kapısını kapatan bir öğretidir. Nedenini araştırmaz, çözüme ulaşmaz...
Sayfa 16 - Akılçelen kitaplarKitabı okudu
3. bölüm için anahtar noktalar
1)İnsan genomu bireyler arasında %0,5 kadar farklıdır. Bu varyasyon SNP'lerden ve daha uzun insersiyonları, delesyonları, inversiyonları ve duplikasyonlarından kaynaklanır. 2)Popülasyonlar arasındaki dizi varyasyon örüntüleri, insanın kökeni ve insanların geçirdiği seçilim baskıları hakkında bilgi sağlar. 3)Dizi varyasyonunun sadece küçük bir oranı, tespit edilebilir fenotipik değişikliğe neden olur. 4)Kistik fibrozis gibi monogenik hastalıklar nadir olma eğiliminde olmalarına karşın, seçilimden sorumlu birçok mekanizma zararlı alellerin tümünü popülasyondan eleyememiştir: yeniden mutasyon, üreme yaşı sonrasına ertelenmiş başlangıç ve heterozigot avantajı bu mekanizmaların başlıcalarıdır. 5)Tip 2 diyabet gibi yaygın hastalıklara genetik yatkınlık, çevresel ve gelişimsel faktörlerle birlikte, her biri küçük etkilere sahip, riske katkı sağlayan birçok alelin birlikte etkilerinden kaynaklanır. 6)Bütün kalıtım genetik değildir. Hastalık riski kültürel veya davranışsal faktörlerle aktarılabilir, DNA ve gen ifadesinin epigenetik modifikasyonun nesiller arası devamlılığına ilişkin veriler giderek artmaktadır.
Sayfa 74 - Palme yayıncılıkKitabı okudu
1.226 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.