Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
... gönül dili ve edebiyatı...
Kalpler birbirinden uzaklaştıkça sesler yükselir, yaklaştıkça fısıltıya döner. Kavgada bağırmanın, sevgide fısıldamanın sebebi budur.
Sayfa 13
Fermaniye...
Elim varsa ayağım varmıyor, atalet adalet istiyor. Hüküm özetim boynumda, sehpam parmak uçlarımda. Duysam o son sözü ya tıpış tıpış ya mışıl mışıl gideceğim akıbet yerime...
Reklam
Sandık cini...
İnsan varoluşunu kendinden ibaret sandıkça, saklandığı sandıkta cinini bekler.
Reklam
Asla boşuna değil
Hakikat dağında asla boşuna tırmanmazsın: ya zaten bugünden varmış olursun daha yukarıya, ya da alıştırma yapmış olursun yarın daha yükseğe çıkabilmek için.
Sayfa 151
Övülen Birine
Seni övdükleri sürece şuna her zaman inan ki, henüz kendi yolunda değil, başkalarının yolundasın.
Sayfa 146
İ y i d o s t l u k
İyi dostluk, kişi ötekine saygı duyduğunda, üstelik kendinden daha çok saygı duyduğunda, hem de onu sevdiğinde, ama kendinden çok değil ve sonunda ilişkiyi kolaylaştırmak için, samimiyetin narin süsünü ve havını da eklemeyi bildiğinde, ama aynı zamanda gerçek ve asıl samimiyetten ve senle benin karıştırılmasından bilerek kaçındığında oluşur.
Sayfa 115
Reklam
Bağlayan ve ayıran
İnsanları bağlayan şey ortak yarar ve zarar anlayışı- kafada; insanları ayıran şey de - sevgide ve nefrette körlemesine seçmek ve ilerlemek, kendini birine herkesin zararına olacak bir biçimde adamak ve bunun sonucunda genel yararı hor görmek - yürekte olup biten bir şey değil midir?
Sayfa 93
D ü r ü s t K i t a p I a r ı n D e ğ e r i
- Dürüst kitaplar okuru dürüstleştirirler, en azından onun nefretini ve tiksintisini, kurnaz aklın gizlemesini en iyi bildiği şeyi dışarı çıkartırlar. Kişi, insanlar karşısında ne kadar sakıngan davransa da, bir kitap karşısında salıverir kendini.
Sayfa 68
kıssa hasadı
Kısa söylenmiş bir şey, uzun-düşünülmüş birçok şeyin ürünü ve hasadı olabilir.
Sayfa 61
E r d e m l i o l ki....
Bir erdemin yolunda yürümekten çekinmemeli, buna iten güdülerin egoizmden -yani yarar, kişisel haz, korku, sağlık, ün ya da şan kaygısı- başka bir şey olmadığı açıkça görülse bile. Bu güdülerin bayağı ve bencilce oldukları söylenir: doğru ama bir erdeme, örneğin feragate, görevine bağlı olmaya, düzenliliğe, tutumluluğa, ölçüye ve ılımlılığa teşvik ediyorlarsa, sıfatları ne olursa olsun kulak vermek gerekir onlara! Onların çağırdığı şeye ulaşılırsa, ulaşılan erdem, solunmasını sağladığı temiz hava ve ilettiği ruhsal esenlik duygusu sayesinde eylemimizin en uzak güdülerini sürekli soylulaştırır.
Sayfa 42
31 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.