Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
Benim kalbimi sarhoş eden memleketin sevgisi değildir.Fakat o memlekette oturanın sevgisidir.
Sayfa 17 - nesil yayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Nefsani isteklere muhalefet etmenin zor olmayacağı bir gün mü bekliyorsun? Allah Teâlâ böyle bir gün asla yaratmamıştır. Yaratmayacak da. Cennet hoşlanılmayan şeylerle çevrilmiştir ve bunlar hiçbir zaman nefislere hafif işler olarak gelmez."
Sayfa 242 - İhya'dan
"Rabbinizin mağfiretini kazanmak yolunda yarış hâlinde olun." - Hadîd, 21 |
Sayfa 327
"Rabbini unuttuğun zaman, O'nu hemen an!" - Kehf, 24 |
Sayfa 327
Abdullah ibni Ömer radıyallahu anh şunu söylemiştir: "İki büklüm oluncaya kadar namaz kılsanız ve tel gibi inceleşinceye kadar oruç tutsanız, haram yemekten sakınmadıkça, ibadetleriniz kabul edilmez."
Sayfa 106
Reklam
"Helâl ve temiz şeyler yiyin, sâlih amel işleyin ve yararlı işler yapın. Ben neler yaptığınızı bilenim." -Mü'minûn, 51
Sayfa 105
İbadet etmek her zaman mescitte olmaz. O bazen de, hatta büyük bir çoğunlukla çarşı ve pazarda, medrese ve mektepte ve beşerî ilişkiler içinde olur. Önemli olan, hiçbir zaman vehiçbir yerde ve işte kalbin fişini Allah Teâlâ'yı düşünmek, anmak ve zikretmek prizinden koparmamaktır.
Sayfa 103
“Arkadaşlar üç gruptur: Biri gıda gibidir; insan onsuz yapamaz. Diğeri ilaca benzer; insan bazen ona muhtaç olur bazen olmaz. Üçüncü grup ise, hastalığa benzer; insan hiçbir zaman ona muhtaç değildir. Fakat bazen insan ona müptela olur.”
Sayfa 25
O Vâhid'tir, yani birdir ve ortağı yoktur; Ferd'tir, yani benzeri ve misli yoktur; Samed'tir, yani zıddı ve muhalifi yoktur; Kadîm ve Ezelîdir, yani başlangıcı yoktur; Dâim ve Ebedî'dir, yani nihayeti ve bitimi yoktur; Kayyum'dur, yani var olmanın en mükemmel şekli üzerindedir, varlığında eksilikler ve arızalar yoktur. " O evvel, âhir, zâhir ve bâtındır ve O her şeyi bilendir" - Hadid, 3 |
Sayfa 11
Reklam
Mutluluğun ikinci ve üçüncü sebepleri ; mal ve evlattır. Hayırlı olan mal ve evlat dünyada da âhirette de mutluluk vesilesidirler. Bundan dolayı Allah Teâlâ bunları nimetler arasında saymış ve karşılığında şükür istemiştir. Kur'ân-ı Kerim'de şöyle buyurulmuştur: 'Mallar ve çocuklarla gücünü arttırdık." (İsra, 6) 'Sevdiğiniz şeyler olan davarlar (büyük ve küçük baş hayvanlar) ve çocuklarla gücünüzü arttıran Allah'tan sakının." (Şuara, 132-133) "Rabbinizden bağış ve mağfiret dileyin. Üzerinize bolca yağmur yağdıran, sizi mallar ve çocuklarla güçlendiren O 'dur." (Nuh, 10-12) Mutluluğun dördüncü sebebi de ; salih ve yararlı ameldir. Bu türlü amel, dünyada sahibinin vicdanını rahatlatır, ona sevgi ve takdir kazandırır, âhirette de cennete gitmesine ve ebedî saadeti bulmasına vesile olur. "Erkek veya kadın kim salih ve yararlı amel işlerse, dünyada ona hoş bir hayat yaşatırız, âhirette de onu güzel ameliyle mükâfatlandırırız." (Nahl, 97)
Kaydedin lazım olur, uzun oldu biraz...
[ Mutluluğun başlıca sebepleri dört şeydir. Birincisi ilimdir. İlim, çeşidine göre sahibine ya dünya, ya da âhiret mutluluğunu kazandırır. Ancak ilim tahsili çalışmayı gerektirir. -> İlimler genel bir tasnifle, ilâhiyât ve tabiiyât olmak üzere iki kısımdır. + İlâhiyât ; Allah teâlâ'yı, melekleri, peygam berleri ve âhireti tanımaya vesile
468 öğeden 406 ile 420 arasındakiler gösteriliyor.